Odp: Pełne wersje oprogramowania za free
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Obejrzałem demonstrację DxO Optics. Wygląda ciekawie. Na co dzień korzystam z Photoshop, proszę o informację, czy DxO jest programem na zasadzie alternatywy dla PS jeśli, ktoś nie ma możliwości pracy na nim, czy może ma jakieś ciekawe funkcję (np automatyzujące), których brak w PS, dla których warto go pobrać?
Ciekawą alternatywą jest program Perfect Effects 8 firmy onOne Software. Może pracować jako wtyczka do Photoshopa, LR, Aperture lub działać samodzielnie.
Nie jest wołarką, trzeba przepuścić rawa przez inny program ale możliwości daje wiele i jest często do pobrania za darmo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Ciekawą alternatywą jest program Perfect Effects 8 firmy onOne Software. Może pracować jako wtyczka do Photoshopa, LR, Aperture lub działać samodzielnie.
Mogę potwierdzić, ciekawy program. Ma dużo gotowych filtrów, które można dowolnie sobie dostosować.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Nie jest wołarką, trzeba przepuścić rawa przez inny program ale możliwości daje wiele i jest często do pobrania za darmo.
Wołarką nie jest, ale RAW-y można do niego wczytać. Program na początku tylko pyta w jakim formacie, przestrzeni barw, rozdzielczości, ma być zapisane obrobione zdjęcie. Zapisuje się w tym samym katalogu co RAW.
Co prawda lepiej samemu wstępnie wywołać RAW-a i dopiero wtedy edytować dalej w Perfect Effects 8.
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Program fajny. Kiedyś go zakupiłem i upgradowałem aż do wersji 8 (oczywiście odpłatnie). :evil:
Z większych zalet:
- profile puszek i obiektywów - szybka korekta zniekształceń
- geometria (coś dla Helmutha) :)
Wady:
- wooolny,
- nie obsługuje E-M10
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
- nie obsługuje E-M10
Moje Linuxowe Darktable też E-M10 nie obsługuje. Radzę sobie zmianą w exifie na M5 lub PL5. Wtedy mam wszystkie profile :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Moje Linuxowe Darktable też E-M10 nie obsługuje. Radzę sobie zmianą w exifie na M5 lub PL5. Wtedy mam wszystkie profile :)
Czasami chodzi mi to pogłowie w przypadku "obróbki" wrzucanych testowo fotek na forum, ale zbyt leniwy jestem. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Można? Można :wink: A program jest naprawdę dobry...
Czy próbowałeś usunąć more tym programem?.....Pozdrawiam.
Nie kombinujcie, bierzcie program za darmo bo jest naprawdę dobry...
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Nie kombinujcie, bierzcie program za darmo bo jest naprawdę dobry...
Dostałeś kod?
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:23 ----------
---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post był o 14:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Dałeś link do pustego koszyka ;)