4 załącznik(ów)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Nie jest problemem zmniejszenie zdjęcia... tylko że kiedy to robię dostępnymi mi programami tracą na jakości... i to bardzo...
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Kiedyś dawno temu kiedy nie znałem PS używałem czegoś takiego jak XnView. Prosty, skalujesz jak chcesz, zapisujesz w jakości jakiej chcesz i wszystko z jakością było gitara :)
Co do tabletów to nie wiem ale poszukaj tutaj Janeczka bo ten "leniwiec" wszystko na tabletach jechał to może coś Ci doradzi :)
z tego pakietu 1 i 2 bardzo mi podchodzą..
Wywolany Przez Czarusia do tablicy (nie lubie Lodzi, jeny jakie dziury):), dziele siem:
ios - platny filterstorm, rawy na nim robilem w pelni profi narzedzie chyba najlepszy na male systemy
android - snapspeed, aviary, picsart, picshop, pixlrexpress choc ostatnio zaczalem zabawe ps touch na galaxy note 2 10.1 malzowiny
win - acdsee pro, przede wszystkim za swiatla/cienie i ogolna szybkosc dzialania, program niedoceniany w dobie lr acr i innych
ubuntu - darktable, rawtherapia i kiedys bibbla uzywalem, niezly byl
przenosne urzadzenia, niestety przy iosie androidowe apki to takie troche zabawki do fejsa
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Wywolany Przez Czarusia do tablicy (nie lubie Lodzi, jeny jakie dziury)
To którędy Ty jechałeś? W nawigacji wpisałeś (najkrótsza) :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Wywolany Przez Czarusia do tablicy (nie lubie Lodzi, jeny jakie dziury):), dziele siem:
pozdrowionka
<OT> Janeczku drogi :D
Ostatnio wracając z Pruszcza do domciu, Hołek kierował nas prosto w dziurawą Óć. Objechaliśmy miasto od wschodniej strony od ronda w Strykowie przez Koluszki do Piotrkowa. Droga genialna, ruchu zero, tylko dwie paskudy typu fotoradar. Polecam. Bez jaj :mrgreen: </OT>
Janeczku dziękuję za podpowiedź... korzystam obecnie z programu snapseed...
---------- Post dodany o 15:07 ---------- Poprzedni post był o 14:33 ----------
Mam pytanie, czy ktoś z was zna jakieś cudowne sposoby na fotografię mgły??? Kiedy ustawiałam dłuższy czas naświetlania mgła była zupełnie niewidoczna, niebo przepalone i generalnie nic ciekawego nie było widać! Patrząc na zdjęcia które załączyłam do tego wątku stwierdzam że są stanowczo za ciemne! Może jakieś wskazówki?
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Nie jest problemem zmniejszenie zdjęcia... tylko że kiedy to robię dostępnymi mi programami tracą na jakości... i to bardzo...
Nie da się ukryć, jakość po zmniejszeniu jest tragiczna. Zbieraj czym prędzej na ten "normalny" (komp stacjonarny+monitor) sprzęt do obróbki zdjęć. Jak na razie tablet z tym androidem nie umożliwia tego (patrząc na jakość zdjęć) nawet w stopniu podstawowym.
Co do zdjęć mgły nie mam jakichś specjalnych ustawień. Najczęściej robię w trybie preselekcji przysłony, a czas aparat sam dobiera.