Dzieki, Kisi, przekazane :)Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Wersja do druku
Dzieki, Kisi, przekazane :)Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Kisi, kilka fotek mojej malej dla Ciebie...
I jeszcze to, bo je lubie ;)
Jak tak patrze na te zdjęcia to szkoda mi, że pozbyłem się tego szkiełka, zwłaszcza, że dalej jestem bez ZD 50....
.... ale z drugiej strony Ty przynajmniej go używasz jak należy, ja się nim rzadko bawiłem, bo do focenia koncertów MF się nie nadaje, a portrety robię zazwyczaj 14-54. :)
Luc4s, gdybys chcial go nabyc, to jakos sie dogadamy, tylko obawiam sie, ze cena z racji mojej satysfakcji z uzytkowania moze troche skoczyc ;DCytat:
Zamieszczone przez luc4s
podziwiam Cię za celność. Moje fotografie na M42 nigdy mnie nie satysfakcjonują, jakoś zawsze się rozjadę z ostrością :)
Ale oglądając Twoje zdjęcia szczególnie z Beatą nabiera się ochoty do kożystania z tych szkieł, tym bardziej ze plastyka obrazu z tych szkieł jest naprawdę bardzo ładna
Ja mam Heliosa 50mm f2
Ja jestem naprawde zadowolony. Jedyne co bym do tego chcial miec to wiekszy wizjer (rastra i klina nie potrzebuje) albo muszle powiekszajaca. Dlatego tez sie zastanawiam nad ME-1, ale nie mam gdzie ja oblukac, zeby sprawdzic czy jest warta zachodu.Cytat:
Zamieszczone przez west73
Z tego co slyszalem, Twoje Helios jest calkiem zacnym szkielkiem.
Ja w nastepnym tygodniu pozycze Pentacona 105/2.8, zobaczymy jak na tym sie "jezdzi" :)
Ano ja też jestem zadowolony z mojego szkiełka, tu link do jednego ze zdjęć z których jestem bardzo zadowolony w temacie M42Cytat:
Z tego co slyszalem, Twoje Helios jest calkiem zacnym szkielkiem.
http://onephoto.net/uploads/west73/1...l_p1037035.jpg
Jeżeli chodzi o Pentakona 105 2.8 to już ładna ogniskowa i wydaje mi się że będziesz musiał zadbać o sporą ilość światła aby nie poruszyć :)
Ech... onephoto... niestety, fote zobacze dopiero wieczorem w domu, bo w pracy mam ten serwis zablokowany...
Bawilem sie Sigma 105/2.8 i powiem Ci, ze nawet w domowych warunkach, przy swietle dziennym nie bylo zle. Ale fakt, ze do robienia zdjec w domu taka ogniskowa juz raczej sie nie nadaje. Licze na to, ze w plenerze sie sprawdzi.
W moim mieszkaniu to i z 50mm muszę pokompinować :mrgreen:
105mm w plenerze napewno się sprawdzi, a ze idzie wiosna to napewno będzie warto wyskoczyć na wiosenne focenie
Na Obiektywnych też mam jedno z M42 ale te nie bardzo mi podchodzi
http://www.obiektywni.pl/upload/real...084_734900.jpg
tu nie do końca jestem zadowolony z trafnością ostrości ;)