Super motyl, bardzo fajne zdjęcie :), aż szkoda, że czułka nie zretuszowałeś bo fota tego warta .
Wersja do druku
Super motyl, bardzo fajne zdjęcie :), aż szkoda, że czułka nie zretuszowałeś bo fota tego warta .
Jak kolega wyżej
202 doskonałe, ew. bym pokombinował z kwadratowym kadrem. Rozmyte tło jest ok, ale całkiem gładkie robi się nudne w nadmiarze.
Dzięki żeczywiście 202 w kwadracie powinno być. Spróbuję przerobić, co do tła, to jest jakie jest, nie usprawiedliwiam się ale jak widać na zdjęciach, moje są "zastane" jak robal siedzi w trawie to go nie ruszam, czasem jak coś wkurza w tle to przytnę źdźbło lub listek, ale jak naj mniej ingerencji z mojej strony.
Będę się starał :D
A na osłodę to co co oprócz motylków kochamy czyli mało obleśne oblechy - ważki.
207.
208.
Ważka fajnie wyszła :), 207 starałbym się ciut szerzej.
207 - warto by dać nieco mniej góry a więcej dołu lub przyciąć górę do proporcji 3:2, by modelka znalazła sie na linii mocnej kadru. Poza tym ma rację Alnico że w poziomie trochę ciasno.
208 - ładny, nieszablonowy kadr, ale trochę za dużo niezagospodarowanej przestrzeni po prawej. Po pzrycieciu do proporcji 3:2 poprzez obcięcie prawej zdjecie znacznie zyskuje.
Światło, kolory i tło bardzo ładne na obu.
Czy to miałeś na myśli:
208b.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1465071665
Trochę inaczej - Ty przyciąłeś po trochu z lewej i prawej, ja sugerowałem ciąć tylko prawą stronę, nie ruszając lewej.
Pewnie miałeś na myśli coś takiego.... hmm.. do końca przekonany nie jestem,
208c
Załącznik 175969