-
Eee, jakiej tam sesji... ;)
Macie rację z tym okiem, niedoróbka i tyle. I dzięki Grizz za tą uwagę o cieniu. W ogóle go nie widziałam. Zastanawiałam się czy to nie grzech, że tak kant łóżka wychodzi jej z głowy, ale cienia nie dostrzegłam.
A co do drugiego to mam szerszą wersję, raw ma więcej dołu i lewej strony (cięcie przez czoło jest takie samo), ale zdecydowałam się na skromniejszą wersję ;) Kadr 3:2 - po przeczytaniu uwagi Grizza - rzeczywiście bardziej mi pasuje.
-
W porównaniu do poprzedniej są lepsze. Patrząc na zdjecie mam wrażenie kontaktu z modelką, poza tym jako kadr jest domknięte i nic nie ucieka przez jakby niedopowiedzenie. Sympatyczny i pogodny wydźwięk daje sie odczuć. Aby nie wszystko na tak to portret wymaga pieczołowitości w obróbce (oczy) i właściwego tła (wcinająca się na drugim planie pierwszego portretu kanapa bądź fotel).
-
Agulka,zwroc uwage na 81 na obwodki paznokci.Przy relatywnie delikatnej twarzy mz sa one zbyt intensywne.Moze rozjasnij i zmniejsz nasycenie tej barwy a pozniej dopiero czern i biel.Tak jakos to mi sie w oczy rzucilo.Moze to byc niesluszna uwaga,bo do portretow jeszcze nie doszedlem,tak ze patrz na to przez palce.
-
1 załącznik(ów)
Dziekuję wszystkim serdecznie za odwiedziny.
A to jest Małgorzatka.
I moja kolejna próba portretu.
-
Ladny portrecik az milo sie oglada...
-
Agulko zacieniona strona szyi troche odcina się kolorystyką od reszty, ręka trzymajaca w górze włosy chyba nie potrzebna, białko lewego oka za mocno wyciągnięte. Na tak, ładne spojrzenie, ciepły uśmiech i urocze dołeczki.
-
Jak ja lubię takie dołeczki, ręka rzeczywiście trochę przeszkadza
w odbiorze tego uroczego zdjęcia.
-
Ręka trzymała blendę, włosy trzymały się same ;) Faktycznie cień jest zielonkawy...A z tymi oczami to muszę poćwiczyć, pokombinować, jeszcze nie znalazłam dobrej recepty. Dziękuję Wam za komentarz.
-
Z okiem to zauważyłem tak wyraźnie na miniaturce. W normalnym powiększeniu nie jest to tak widoczne ale daje do myślenie, że po zacienionej stronie twarzy.
-
Mam wrażenie, że troszkę za blisko obiektywu jest modelka i że to troszkę zniekształciło buzię. światło wypadło dość pozytywnie, zgadzam się z przedmówcami, że oczy zbyt wykręcone w bok.
Ale całkiem nieżle jak na pierwsze próby.:grin:
Uważam że zdjecie 80- bardzo fajny pomysł!