a co do fotek Bodzipa to znowu fajnie było pooglądać, czekając na ciąg dalszy :grin:
Wersja do druku
a co do fotek Bodzipa to znowu fajnie było pooglądać, czekając na ciąg dalszy :grin:
Bodzio, przyłóż się do zdjęć i wydaj drukiem album o Łemkowszczyźnie. Piszesz ładną, prostą polszczyzną. Ja będę pierwszy, który kupi publikację.
No bo jak wejdę do księgarni w Gorlicach, to opracować o Łemkach, Łemkowszczyźnie, cerkiewkach, cmentarzach wojennych, ropie naftowej - jest takie mnóstwo że głowa boli. Jedne lepsze, drugie gorsze, na super papierze albo wydania broszurowe... ale jest w czym wybierać.
Kolejna taka pozycja adresowana do wąskiej bądź co bądź grupy jest z góry skazana na fiasko finansowe. Chyba, że Krzyś (Krakman) na PW prześle mi kosztorys minimalnego nakładu, formatu powiedzmy A5 i ok 150 stron z tekstem i zdjęciami. A jak to wyjdzie akceptowalnie, to obiecuję, że do treści i zdjęć się uczciwie przyłożę :)
Bodzio, ja na wszelki wypadek wezme od ciebie w Janowcu autograf :mrgreen:
Ja już od dawna odkładam kasę na zakup, czas leci, kasy coraz więcej a albumu z dedykacja niet. :cry:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Bogdan sorry ale format A5 to nie jest format albumowy, to format zeszytowy...... :|.
Tam na "wcisk" wejdą dwa zdjęcia 10x15. (Przyznasz, że na tej wielkości zdjęciach poza może ciocią Heleną to niewiele widać:wink:)
Ale popytam o minimalkę w zaprzyjaźnionej drukarni.. Bo druk tzw. foto-książek raczej odradzam... No i o format nieco większy.....
Oczywiście skład masz ode mnie......:grin: ........ za flaszkę razem wypitą.:mrgreen:
Istotna jest też oprawa (miękka, twarda itp).....
Dużo zaległych fot i tekstów do nadrobienia miałem, udało się...Jak zwykle sporo fajnych kadrów, ciekawe miejsca i opisy (dwie foty mi się nie podobały, chyba za mocno cienie ciągnięte ale to szczególik, ;) nawet nie będę już szukał które to ) Teraz spadam popracować nieco, niestety ...
Dzięki Robert, każda uwaga jest cenna. Choć ostatnio prawie wcale cieni nie ciągnę, lub może na moim monitorze tego nie widać. Cóż, bywa :)
Dziś trzy kadry z Małastowa. Pierwsze to takie macanie - jeden kadr szeroki kontra panorama. I drugie to mocne zachodzące słońce i kładące się cienie.
1725. Załącznik 146932
1726. Załącznik 146931
1727. Załącznik 146933