47 i 49 podobają mi się.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
47 i 49 podobają mi się.
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarze!
W dzisiejszym odcinku samiec krzyżaka:
951.
- ślizgun:
952.
- jakiś przedstawiciel ryjkowców:
953.
-i ogrodnica niszczylistka rozpoczynająca właśnie posiłek:
954.
Dłuuuugo mnie system trzyma. Nadal muszę rozdać.
Powiem, że bardzo przyjemnie się tu zagląda :)
951 i 952 fajne, lubię foty pająów :)
Dzięki za komentarze!
W dzisiejszym porannym odcinku (zaniedbałem forum w weekend, więc być może w ramach odrabiania zaległości będzie jeszcze wieczorny) dwa kadry młodziutkiej larwy chrząszcza - podejrzewam, ze może to być rynnica topolowa:
955.
956.
- i kwadratnik w trakcie pielęgnacji przedniej nóżki:
957.
Wstawiaj, wstawiaj, dużo podejżeć można różnych stworów u Ciebie.
957- kwadratnik z głodu paznokcie sobie obgryza. :shock::mrgreen:
Dzięki za komentarze - i zapowiadana wieczorna porcja. Dwa kadry łowika - w sumie podobne do siebie, nie mogę się zdecydować, ktory lepszy:
958.
959.
- gąsienica latolistka cytrynka:
960.
- i kwietnik-inwalida - z urwaną jedną i uszkodzoną drugą nogogłaszczką:
961.
ooo wąsaty 959 i żelek 960 ciekawie wyszły :mrgreen: (sama się dziwię co gadam ;) :shock: )
Dzięki za komentarze!
W dzisiejszym odcinku - pętlak czteropaskowy:
962.
- pędźka rudonoga:
963.
- i jakaś niezidentyfikowana błonkówka:
964.
W dzisiejszym odcinku - gąsieniczka przylapana gdy siedzi na wylince z ktorej przed chwila wyszła. Jeszcze maleństwo, a już ma takie silne żuwaczki:-)
965.
- młodziutki krzyżak:
966.
- i lejkowiec labiryntowy przyczajony na swojej sieci:
967.
A ja takiego paskuda trafiłem...
Załącznik 178177
Załącznik 178176
Ten paskud to krewniak krzyżaka - kołosz wielobarwny.
W dzisiejszym odcinku dwa kadry kwadratnika:
968.
969.
- i dwa sprężyków:
970.
971.
tropic, coraz lepiej, spokojnie zakładać wątek możesz jak tak dalej pójdzie :)
Wyszomir, kwadratniki w tej postawie są super.
Dzięki za komentarz! Dzisiejszy temat to stonkowate. na początek - najbardziej z nich znana stonka ziemniaczana:
972.
- jej błyszczący metaliczną zielenią krewniak - Cryptocephalus sericeus:
973.
- i bardzo pospolita rynnica topolowa w trzech kadrach:
974.
975.
976.
W dzisiejszym odcinku - kilka pluskwiaków:
977.
978.
979.
980.
Może to jeszcze nie zupełnie macro ale powoli do celu. Załącznik 178426Załącznik 178427Załącznik 178428Załącznik 178429Załącznik 178430Załącznik 178431Załącznik 178432Załącznik 178433Załącznik 178434
W dzisiejszym odcinku maleńka muszka, która intensywnie trzęsła tylnymi nogami:
981.
- oraz młody bokochod:
982.
Coś ostatnio mało komentujących więc trzeba chyba jakieś ciekawsze zdjęcia wrzucić dla podgrzania atmosfery:-) A okazję do takich kadrów miałem wczoraj. Kopulujących par zmięków żółtych można o tej porze roku spotkać na kwiatach mnóstwo, ale... kopulującą trójkę spotkałem po raz pierwszy. Dwa samce równocześnie dobierały się do tej samej samicy - gdy je zauważyłem jeden był z nią już połączony w miłosnym akcie, drugi wsiadł na nią i wbił swój koniec odwłoka w zgięcie odwłoka konkurenta - i w ten sposób sobie przez kilka minut wędrowały po kwiatostanie krwawnika. Były cały czas w ruchu, więc już się bałem, ze nie dam rady wykonać nieporuszonego zdjęcia, na szczęście w pewnym momencie znieruchomiały na chwilę dając mi szansę:
983.
W chwilę później zaczęły sie rozłączać, co też udokumentowałem:
984.
Wiesz, jak kapara opada do ziemi to nijak komentować :D
Ale zaglądają i cieszą jak "szpoki" :mrgreen:
Nawet plusa dać nie można, wariactwo - specjalnie system zepsuli :roll:
Potwierdzam ! :grin: Nawet specjalnie nie możemy się pochwalić czymś podobnym...
Załącznik 178508
Załącznik 178509
Ileż to razy można pisać, że super hiper do kwadratu, za to oglądać można w nieskończoność :) więc wrzucaj, nie przejmuj się komentarzami. Ostatni trójkącik kapitalny :)
---------- Post dodany o 21:18 ---------- Poprzedni post był o 21:17 ----------
ja tak samo :)
---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post był o 21:18 ----------
a chwal się, qń całkiem, całkiem :)
Qnik...
Załącznik 178545
Załącznik 178546
młody bokochód super, trójkącik też świetny.
I wątek ładnie sie zaczął rozkręcać, zaczyna też znów się robić zgodnie ze swoją nazwą zbiorowy. Z koni Tropica ciekawszy jako model pierwszy, natomiast jako zdjęcie najbardziej mi pasuje pierwszy kadr drugiego. Drugi kadr drugiego jest bardzo ładny, ale zabrakło doświetlenia modela od frontu.
Jako że bokochod się spodobał - jeszcze jeden kadr tego samego modela:
985.
I dla uzupełnienia - omomiłek w trzech odsłonach:
986.
987.
988.
bokochod rządzi :)
Fantastyczne zdjęcia. Macro świat jest tak niezwykły, że oglądanie tych zdjęć zawsze sprawia mi dużą frajdę.
Dwa pierwsze kadry z tej wrzutki są znakomite - mbsz.
Pozdrawiam.
Marek,Robert...nie aspiruje do grona fachowców od oblechów...ostatnie fotki (pajączek i qnie) to czyste przypadki !! Mimo to, miło że je uznaliście :-)
A dziś dronka i jakieś coś...gąsienica chyba ?!?
Załącznik 178645
Załącznik 178646
Dzięki za komentarze!
Na dronce trochę światła od frontu brakuje. A ta druga to faktycznie gąsienica - a raczej jej tyłek - bo cały przód w zielsku się schował.
A w mojej dzisiejszej wstawce maleńki, ale pięknie ubarwiony chrząszcz - tutkarz topolowiec:
989.
990.
991.
Nie mogę.....:???:
Czego nie możesz?
Dzięki za komentarze - i jedziemy dalej. Dwa kadry gąsienicy latolistka cytrynka:
992.
993.
- i mrówka doglądająca kolonii mszyc:
994.
995.