Tytuł książki i dane autora poproszę, chętnie poczytam więcej o tym jak "powinno być" ;P
Wersja do druku
Gdybyś od tego zaczął, to bym napisał, że warto było się nawrócić :)
Spacerowy portrecik z dnia wczorajszego...
Połówka jak zawsze piękna :grin:
Wolałabym ,żeby tło było jednolite, i troszkę zbyt czerwony odcień tęczówek.
Za mało eksploatujesz tę swoją kobietę :grin:
Jak "spacerowo " to jest super- zazdroszczę warsztatu
Wanillia, był czas kiedy była mocno eksploatowana, są na to dowody! :)
Co do tła, to jest zaleta zdjęcia w plenerze, właśnie to niejednolite tło :)
Jako, ze to spacerowe, to pierwsza klasa, ale czerwony bym troche zdjela Eddie, bo ja go widze za duzo nie tylko na teczowkach ale rowniez na kolorze skory :grin:
Nie wydaje mnie się, żeby czerwonego był nadmiar, ale dziękuję za "zaglądnięcie" :)
Eddie, ja po raz ostatni o tym napiszę.
Naprawdę, jest za dużo czerwonego.
Piszą ci to nawet ludzie używający Canona :-)
Żle się wyraziłam. To coś czerwonego- nie dodaje uroku zdjęciu i niepotrzebnie dzieli tło odwracając uwagę od modelki.
Mój też częściej mnie eksploatował przed ślubem i tuż po- każdy się tak tłumaczy :lol::lol::lol::wink:
a Twoje prace świetnie znam- "wychowałam sie na nich" :wink::grin:
Odcień skóry jest ok, po zimie nikt z nas nie jest pomarańczowy
A, o tę kratkę Ci chodzi. To już wszystko jasne :)
No, a poza tym, onieśmieliłem się wręcz :)
Dla Rafała, na ostro :)
A jaki ma być ?
Masakrer, tutaj kolor skóry jest taki jak powinien być :)
Nie lubie jak za mocno blurujesz. Oczywiście to wszystko kwestia gustu. Każdy czyje kolory i zdjęcie po swojemu i tyle. Więc to jest może moje odosobnione zdanie:)
Ja myślę że to wrażenie podbija to coś czerwonego w tle.
Gdyby w tle był tylko zimny kolor skóra byłaby brzoskwiniowo różowa.
Porównywałam przed chwilą z innymi moimi fotkami.
Kożdy ma swój sposób obróbki. Ja zazwyczaj zbijam czerwienie i pomarańcze, ale na to nie ma jednej recepty.
Jesteście bardzo drobiazgowi. Spójrzcie na zdjęcie kolegi z forum- tu nikt poza mną sie do skóry nie przyczepił, a u Bernarda wybrzydzacie :wink:
https://galeria.olympusclub.pl/displ...p&cat=0&pos=98
(oczywiście z cały szacunkiem dla autora fotki, po prostu ten przykład od razu wpadł mi do głowy)
Sorki już poprawiam
Rox przy oknie ;)
Wanilia - bo z całym szacunkiem do oceniających nie na kolor skóry patrzyli tylko na co innego. tak to jest że gdyby na tym zdjęciu była jakaś inna - nie tak atrakcyjna laska, w dodatku mniej rozebrana to uwierz mi nie było by tylu dobrych ocen. Nawet zastanawiam się czy nie rozkręciła by sie krytyka:)
KSB, to zdjęcie nie było mocno blurowane, są na to dowody :) Po prostu nie zostało mocno wyostrzone po zmniejszeniu. Na poprzedniej stronie jest załącznik z obrazkiem mocno wyostrzonym, tam nie ma wrażenia tak dużej miękkości.
Wanillia, muszą na coś wybrzydzać, nie? Nawet, jeśli gdzie indziej nie przeszkadza kolor skóry wręcz siny :) Ale dobrze, niech gadają, o to przecież chodzi, żeby każdy dzielił się spostrzeżeniami :)
No to jeszcze jedno spacerowo-pierwszomajowe...
Nie zapomnijcie kliknąć belki, żeby we właściwym rozmiarze się wyświetliło.
Piekna fotka, ostrosc skupiona na modelce, nic nie przeszkadza w odbiorze.
Eddie, popatrz na poręcz, ewidentnie masz FF. To nie pierwsza fota.
Podoba mi patent z cieplejszą temp. na twarzy niż na całym zdjęciu. W szopie to zrobiłeś czy sprytnie błyskałeś z jakimś filtrem (nie widzę nic w oczach więc chyba nie było błyskane)?
Też podobają mi się kolory. Fajnie i w końcu bez tego ohydnego bluuuuru:)
Rafał, różnica temperatur barw powstała podczas obróbki. Zdjęcie, tak jak pisałem, jest spacerowe, robione zresztą bardzo na szybko. Ogólnie było szaro, buro i ponuro, zaraz też zaczęło padać.
Co do FF, jest to bardzo możliwe. W końcu muszę poświęcić chwilę na kalibrację :)
Artur, na poprzednim zdjęciu też nie było takiego ohydnego bluru. Bardzo delikatnie wygładziłem, są świadkowie! :) Zdjęcie po zmniejszeniu po prostu bardzo skromnie podostrzyłem, stąd taki efekt.
Piękne dzięki!
To teraz inne zdjęcie, zupełnie inne.
Chyba jeszcze nie wypowiadałem się w Twoim wątku - bo i nie często się wypowiadam - zresztą nie lubię krytykować, a jeśli już to tylko konstruktywnie - więc jeśli nie mam nic mądrego do napisania to staram się nie zabierać głosu (z naciskiem na staram:).
Ale to zdjęcie to kawał dobrej roboty. Podoba się poza modelki, tonacja zdjęcia bardzo fajna i do tego nawet te przepały bardzo pasują i obróbka ok, ewentualnie deczko inaczej widziałbym kadrowanie ale to drobiazg - reszta szacun.
[w sumie to nic mądrego i tak nie napisałem - ale, zdjęcie zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie i nie pozwoliło przejść obok pozostawiając bez komentarza]
Pozdrawiam
Bardzo fajne zdjęcie, jestem zdecydowanie na TAK, podoba się...
Pozdrawiam
Eddie, a może jakiś portet w high key będzie ?
Eddie a tak z ciekawości jaki obiektywem było to zdjęcie robione - czy może 85 1.8 czy jakaś ela?
Pozdrawiam
Sanminem, ani jedno, ani drugie. Nie pamiętam dokładnie, wydaje mi się, że Tamron 28-75/2,8 lub plastikowy 50/1,8 (tak, tak, tak, posiadam tanią plastikową stałkę, w końcu!!! ;)). To jednak musiałbym sprawdzić.
Piękne dzięki za czas poświęcony na odwiedziny :)
Ostatni potrecik bardzo fajny , delikatny to przede wszystkim , ladne stonowane swiatelko , modelka rownie piekna.Ktos napisal o tonacji zgadzam sie w zupelnosci bardzo fajna.
Jesli juz bym oczami wyobrazni cos mial zasugerowac to czy moze masz szerszy kadr , chetnie rzucil bym okiem ciekaw jestem jak to by wygladalo w innej perspektywie.
Pozdrawiam :):):)
Z tej sesji jest sporo różnych, w tym też szerszych kadrów. Z pewnością niedługo znów coś pokażę :)