Masakrer jedyneczka, czworka oraz piatka miodzio.
Wersja do druku
Masakrer jedyneczka, czworka oraz piatka miodzio.
1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! 1 ! Zdecydowanie :)
też jestem za jedynką.
Z kwiatkami w grupie trochę gorzej.
Widzę że obróbka Ci się trochę uspokoiła ;) i wyszło to na dobre makom, choć ostatnie dwa mają IMHO ciut nienaturalną zieleń
Bardzo dziekuje wszystkim za odwiedziny i opinie.
Saboor, lubisz jak sie woda leje :mrgreen:
Lolita, maz nie mogl tachac statywu, bo go ze mna nie bylo :wink:
...zapomnialas, ze jeszcze kustyka...
Taz, masakra to moja specjalnosc, ale rzeka sie sama pobrudzila, bo dzien przed naszym przyjazdem spadla straszna ulewa.
Ciesze, sie ze maki dotknely twoja sentymentalna strune :cool:
Panie Tadeuszu, po przeczytaniu pana slow, nie moglam wyjsc z podziwu, ze nie umknal pana uwadze zaden szczegol.
Dziekuje za mile slowa.
Dodal mi pan otuchy i utwierdzil w przekonaniu, ze warto sie jeszcze raz zmierzyc z podobnym tematem. Bede probowac dalej :grin:
Waruga, David, droplet, bardzo dziekuje panowie.
Romek, nie jestem taka pewna czy obrobka mi sie uspokoila na dobre.
W kadej chwili moze mnie znowu poniesc, bo ten typ taka ma ... :-P
Z poprzedniej wrzutki, najmniej mi się podoba wodospad. Mało go! :-P.
Pewnie jest malowniczy, ładnie rozmyłaś wodę ale brakuje mi góry. Po bokach też ciasno.
Pewnie już krótszej ogniskowej nie miałaś ale mogłaś spróbować kilku ujęć i skleić panoramę.
Jeśli chodzi o maki to wszystko napisał Tadeusz Jankowski. Dodam tylko. że nie poradziłaś sobie (pewnie to kwestia obróbki a nie naświetlenia :roll:) z kolorem czerwonym. Płatki są w większości czerwoną plamą pozbawioną szczegółów. Powinno być widać ich delikatność, każdą ich fałdę i każde załamanie a u Ciebie aż świecą :wink:
Wiem, że to trudne ale:
To jadę :grin:
Może przyda Ci się na przyszłość :)
Co do kadrów to zdecydowanie jedynka. Szkoda tylko, że cały kwiat nie zmieścił się w GO
Podoba mi się pomysł na dwójkę ale trawa w PD i nieostre niebo psują (MZ) efekt.
Helmuth, wiem ze wodospadu malo, dlatego nie wrzuce go do galerii :-P
Nie moglam pokazac wiecej na gorze, bo slonce mielismy dokladnie na prost.
Do szerokiego kata nie mam filtrow, a bez nich nie bylo mozliwe zrobienie czegokolwiek w takich warunkach.
Co do maczkow, to bede nad nimi pracowac.
Dzieki za cenne uwagi.
A teraz ciekawostka prosto z pieca.
Z dedykacja dla dropleta :mrgreen:
Masakrer ladne z pieca....jedyneczka piekna.
Dzieki Waruga, mimo to, ze dla niektorych to nic ciekawego, ja nie mam czesto okazji do robienia zdjec meduz z suchego ladu, bo to oczywiscie nie UW. :wink:
Ta akurat zaciekawila mnie swoja barwa i tym, ze sprawiala wrazenie jakby byla podsiwetlona niczym lampka.
Nie wstawilam jej do oceny.
To Wy też macie maki? :shock:
;)
Pieczone meduzy, niczym różowe wino ... .:mrgreen::mrgreen:
Fajne galaretki.:grin:
Grotyyy!!!! Grotyyy!!!! Grotyyy!!!!
Pozdrawiam
Naczelny Apokaliptyk OC'a
Piękny mak na jedynce i meduza też na pierwszym zdjęciu najbardziej mi się podoba :-)
Ale meduzy :shock: Jeszcze takich kolorowych to nie widziała :wink:
P.S. Czymaj się od nich zdaleka jednak :wink:
Farensbach, bardzo dziekuje.:grin:
Lola, ja juz przerozne meduzy widzialam i poczulam na wlasnej skorce, ale co roku zaskakuje mnie swoja obecnoscia nowy gatunek.
Ubieglego lata pojawily sie jakies strasznie malutkie, ktorych prawie nie bylo widac, tych sie najbardziej obawiam podczas nurkowania.
Taki kolorowy i swiecacy klosz jak ta ostatnia to na szczescie z daleka widac.:cool:
Tak, tych bezbarwnych ja też się obawiam. W morzu Czarnym się często z nimi można spotkać. Brrrrr... Ale naprzykład w Adriatyku ja osobiście żadnej meduzy nie widziałam :wink:
I całe szczęście, bo na czas można dać w nogę... tfu, w płetwę znaczy się :mrgreen:
Goraco u mnie jak diabli, a przez upal ogarnia mnie lenistwo :oops:
Zamiast robic zdjecia nad morzem, najchetniej sie w nim teraz zanurzam.
W poniedzialek bylam w Valencji i jak zwykle trudno ominac Museo de Las Ciencias.
Nudzi mnie juz ciagle ten sam widok, a zarazem korci do eksperymentow :-P
Pozdrawiam upalnie.
Masakrer pierwsza fotka ekstra.
ciekawie wyszła ta panorama
Fajne oba :)
Przy drugim troszkę pomarudzę :-P
Zabrakło do szczęścia parę kroków w prawo. Galeria/kładka spada na lewo. Zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby uciąć niebo? :roll:
Dziekuje panowie.
Helmuth slusznie marudzisz, tez sie zastanawialam czy obciac niebo :roll:
Moze zrobie taka wersje. Natomiast z tymi paroma krokami w prawo to juz bedzie trudniej, ale moze troche podprostuje :-P
Ładnie zakręciłaś :)
zakręcone jak baranie rogi :) oczy mi wariują ale nie wiem czy to od zdjęcia @_o
Zakręcone bardzo interesujące- też mam ostatnio bzika na Little Planet
No kurcze :)
Modnie sie ostatnio zrobilo - Helmuth zarazil planetkami widze :)
Nie ukrywam, ze tez mnie pociaga. Ostatni kadr ciekawy- miejscowka swietna- wyciskaj z niej ile wlezie :)
Zadne kurcze, ty przeciez modny chlopak jestes Kaczy to tez musisz taka kacza planete odwalic :grin:
Ja przyznam, ze od dawna poluje na kadr ktory by sie do czego takiego nadawal i w tym wypadku ucieszylo mnie, ze tak otrzaskany kompleks jak to muzeum udalo mi sie zakrecic :-P
Taz, sam jestes zakrecony dlatego ci oczy wariuja :cool:
Iszi, twoje Litlle Planet sa fantastyczne, ale i fotografowane miejsca swietnie nadaja sie do wywijasow :grin:
Podoba mi się zakręcone, lubię wodę
Fajne! Teraz se nick'a Zmień na skrętaczer:mrgreen:
No no, to pierwsze żółto-niebiesko-białe wzbudziło mój zachwyt, az sobie zagwizdałem. Następne już nie tej urody.
Pozdrawiam AP.