Karamba!!! Ale sobie ktos to zolte jajo wypocil...:shock:
AAAAAA i jaka jest nagroda za odgadniecie zagadki???:-P
Wersja do druku
Fajnie to BW przedstawiłeś :) nigdy bym się nie domyślił że to coś takiego :)
Mam przynajmniej poczucie jakbym odpowiedział na pytanie w teleturnieju. Po obejrzeniu rozwiązania mam niedosyt, że ten futurystyczny detal wychodzi z tak banalnej ściany.
ups.... fantastycznie się tu zrobiło :wink::grin:
Pozdrawiam :grin:
Dzięki za odwiedziny i komentarze :grin:
Teraz mniej kosmiczne, choć też z niebem ma coś wspólnego :wink:
Oryginalny okrągły "świetlik" w dachu :)
Świetlik, niby nic a przyjemnie się ogląda.
Ha, dobre, pokapowałem się o co chodzi, choć na początku percepcja łatwo się daje zwieść.
Tego lecącego ptaszka czy ważkę mogłeś wystemplować - wygląda jak syf na matrycy. Kadr klasyczny, przyjemny, ładnie zrównoważony. Miło się ogląda.
Lubię takie eksperymenty i zaskakiwanie widza. Lewa strona kadru trochę "rozmywa" temat. Jakby ciut wężej zyskało by na przejrzystości.
jakoś nie trafia :) zbyt oryginalne :)
Trzeba jakoś przykuć uwagę "oglądacza" :-P
Dobrze wykombinowales Helmuth, moim zdaniem w dobrym kierunku :grin:
Fajne to ostatnie. Zacząłem wnikać dlaczego i czym pofalowałeś drzewa.
Ostatnie zdjęcia mi się bardzo pododba. Kolumny ładnie prowadzą wzrok by się w końcu zatrzymać na to "złote" drzewo :roll:
A gdzie było robione? To zamek jakiś ?
Ladna fotka, faktycznie ladnie nas prowadzisz przez ten korytarz do tego zlocistego drzewka, jak juz zreszta wspomniala Lolita.:wink::grin:
Dziękuję za komentarze, cieszę się, że się podoba :grin:
Następne "cmentarne" :-P
Piękne miejsce, przyjemne zdjęcie, brakuje tylko niebieskiego nieba i mocniejszego wyostrzenie. Dla mnie , mimo wszystko, lepsze- ciekawsze niż poprzednie :)
..... tak jakby lekuchno budynek leciał w prawo, czy to możliwe?....
546 - rewelacyjne miejsce, doskonałe warunki na uwiecznienie. Nie wiem jednak, dlaczego nie uczyniłeś z tego drzewa na końcu tunelu motywu przewodniego, lub takiej wyraźnej wisienki na torcie. Niepotrzebnie skupiłeś się na ławce i koszu - ja bym dał dwa kroki do przodu, wmanewrował w kadr wyjście z tunelu tak, aby drzewo stało w okazałości. Oczywiście, z uwzględnieniem kolumn i sufitu. (bez niepotrzebnych prześwitów poza kolumny na boki).
Tak czy siak - zdjęcie bardzo udane.
Ostatnie - szczerze mówiąc, nie porywa. Brak światła jest zrozumiały, taki dzień. Ale czegoś mi brakuje.
Ostatnie przez obłe kształty kaplicy, aurę, alejkę takie wprowadzające melancholię. Nie powiem, że mnie porywa ale też i nie prześliznęłem się po nim.
Jeszcze jedna budowla z cmentarza:
Osobiście wolę jak pokazujesz miasto :) z ostatniej serii, drugie MZ najlepsze... :)
No miasto Ci lepiej wychodzi :) Idzie Ci dobrze symetria więc 2 :)
Też wybieram drugie. Ale popraw dolną krawędź zdjęcia, bo zostały ślady prostowania ;)
Ja z reguły mam ustawiony jakiś inny kolor tła niż biały, przez co takie obwódki od razu rzucają się w oczy.
EDIT: Teraz jest ok... Ale naprawdę widziałam biały paseczek na dole drugiego zdjęcia :roll: I to kilka razy klikałam w fotkę, żeby zobaczyć, czy to np. skórka nie prześwituje i nie daje takiego wrażenia... Sorki za ten post, obiecuję, że jak zacznę widzieć różowe słonie to odstawię to świństwo ;)
fotka dobra tylko że od Ciebie się wymaga czegoś więcej :) Wiesz Ty już wyższy level jesteś :)
Nie mam ostatnio zapału do łażenia po mieście :-P.
Resztki słońca, wolę wykorzystać na spacery nad wodą, po lesie i szukanie kolorów jesieni. Dlatego pomęczę Was trochę "widoczkami" :grin:
fajne te nad wodą :) podobają mi się takie odbicia :)
ostatnie fajnie wyostrzone tak jak lubię..
kolory jakoś przygaszone, powalczyłbym tu z poziomami i krzywą
kadrowo - tak sobie, ciasnawo z deka
pzdr