Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Rowerowa wycieczka tuż po burzy :)
Z wyprawy wróciłam brudna (od błota) pogryziona przez wstrętne komarzyce i szczęśliwa...:mrgreen:
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
To się nazywa sposób na łączenie przyjemnego (rower) z pożytecznym (fotki):grin:
Ciekawe obrazki.
:) Tak naprawdę to tylko dzięki mojemu kochanemu rowerkowi mam silę żeby wracać w to miejsce... które niewątpliwie jest piękne...a ja uczę się to pokazywać :)
Tak się zapytam z czystej ciekawości. Co chciałaś osiągnąć w fotce 54? Jaki przyświecał Ci zamysł? :)
Chciałam pokazać odbicie w tafli wody... Wiem że kontrowersyjne mogą się wydawać te szuwary na pierwszym planie. Choć mi się spodobało... podobnie w zdjęciu 53. Trudno było mi zrobić te zdjęcia bez "pierwszego planu", i tak stałam w błocie po kostki. Mój ukochany staw zarasta...
53 mi się podoba jest takie nostalgiczno-hamakowe, tylko drina sobie zrobić i walnąć się na hamak z takim widokiem :), 55 jest takie krzakowo może być ale 54..........., 54 wygląda jakby przypadkiem wcisnął Ci się spust a AF złapał co popadnie i padło na krzaki a Ty to zdjęcie z niewiedzy w/w faktu przypisała sobie jak pozostałe na karcie ;). Druga sprawa to zdjęcia w pionie wklejaj mniejsze, tak 800 pikseli na wysokość starczy bo ja mam spory monitor a godzinę to zdjęcie przewijałem. :)
hmmm co do wielkości zdjęć to przepraszam :oops: ten problem był już dość mocno poruszany w tym wątku, mam z tym problem z uwagi na możliwości techniczne. Jeśli chodzi o 54 to może rzeczywiście ostrość padła nie tam gdzie powinna... a szkoda!
Droga Wać Panno Be_Be..ato ;) ja jestem takiego zdania, że gdzie by ta ostrość nie padła to zdjęcie i tak byłoby be be ;) :). I tak nie przepraszaj bo nie ma za co :)
Naprawdę to aż taki wielki problem nie do pokonania aby dłuższy bok zdjęcia miał 1024pix....
W tym rozmiarze co wstawiłaś mieści Ci się na ekranie monitora w całości?