Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Cytat:
Zamieszczone przez
andi
+1
Dokladnie, obciachowe. Zobacz, ostatnio
wszyscy tak robia. ...
Akurat Olympus jest uczulony na nieujawnianie swoich sprzętów do premiery. Za to zastępy poszukiwaczy plotek i sensacji i wszelkiej maści żartownisiów wydają się
być nieprzebrane w czasach tabloidów.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Akurat Olympus jest uczulony na nieujawnianie swoich sprzętów do premiery. Za to zastępy poszukiwaczy plotek i sensacji i wszelkiej maści żartownisiów wydają się
być nieprzebrane w czasach tabloidów.
Pozdrawiam AP.
wydaje mi sie, ze przemawia przez ciebie sentyment... te ostatnie przecieki
na mur wyrezyserowane, oni wiedza, ze Fuji uderzyl dosc mocno
a NEX-y wreszcie zaczynaja byc dostepne w sklepach. musza sie bronic jakos...
ja jestem nowy i niewiele wiem o Olympus, ale mam wrazenie, ze zbyt lekko
wypuszczaja modele bez wiekszych zmian. raptem po pol roku model jest juz "stary",
to troche oslabia renome marki IMO...
Cytat:
Zamieszczone przez
andi
wypuszczaja modele bez wiekszych zmian. raptem po pol roku model jest juz "stary",
Reo co? Sprzedaży widocznie nie osłabia.
Cytat:
Zamieszczone przez
andi
(...)
ja jestem nowy i niewiele wiem o Olympus, ale mam wrazenie, ze zbyt lekko
Matryce 43/m43 zawsze były o krok za APS-C/DX. Nie przeszkadzało to, żeby puszki schodziły z półek jak świeże bułeczki. Ale żeby kupować nową "co chwilę"? Przy takiej strategii chyba trudno inwestuje się w nowe szkiełka, hmm? :)
A może przyczyna kilku niewiele różniących się modeli jest zupełnie inna?
Podobno ( wiem z przeczytania) puszki produkuje się skokowo - partiami. Planuje się x egzemplarzy i puszcza partię , potem kolejną , przy większej sprzedaży potrzebne są nowe partie albo nowe klony poprzedniego modelu uwzględniające pracę laboratoriów wdrożeniowych.
Podejrzewam, że partie są krótkie, po problemach sprzedaży puszek 4/3.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Za to zmasowana kampania reklamowa PEN-ów dała tyle, że kilka razy byłem zaczepiany z XZ-tem w ręku - z pytaniem - czy to jest ten Olympus PEN,
mam odmienne wrażenia, gdy we wrześniu tego roku pokazywałem PENa znajomym i dokładnie opisałem (zademonstrowałem) wymienność obiektywów to zatrybili o co chodzi dopiero gdy jeden się zreflektował "aaaa, czyli to takie coś jak Sony NEX"
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
mam odmienne wrażenia, gdy we wrześniu tego roku pokazywałem PENa znajomym i dokładnie opisałem (zademonstrowałem) wymienność obiektywów to zatrybili o co chodzi dopiero gdy jeden się zreflektował "aaaa, czyli to takie coś jak Sony NEX"
Co nie zmienia faktu, że - może poza drogim NEX-7 - soniacze to aparaty-potworki dla nikogo, a więc i dla "wszystkich". Stąd pewnie bierze się sukces komercyjny tego standardu. Aktorów "Klanu" lub "M jak Mymłon" też wszyscy rozpoznają, choć większość z nich o aktorstwie nie ma pojęcia.
Panowie... no sorry, nie mogę więcej, ale jestem w szoku :)
http://as.elte-s.com/temp/niespodzianka.jpg
(nie szukajcie exifa... jeszcze :)
no dobra - ale co to? czyżby ... ?
pozdr
Polska. Zdjęcie zrobione na oko standardem, może nieco przymkniętym, sądząc po ostrości w całym kadrze.