Obiektyw był delikatnie podniesiony, i to zrobiło krzywizny.
Wersja do druku
Obiektyw był delikatnie podniesiony, i to zrobiło krzywizny.
No i nie wiem czy brać żonie XZ 1, czy TG 810. Zdjęcia to ona robi tylko na "automacie" i pewnie troszkę pod woda by synka chciała pofocić. Ale mi się po waszych samplach XZ zaczyna również podobać. Co myślicie?
Nie będę Cię do niczego namawiał :) - ja pokazuję tylko sample, to co aparat wypluwa z puszki, praktycznie bez ingerencji... no może ciut :)
Zdjęcia bez statywu, z ręki. Muszę stwierdzić, że stabilizacja zachowuje się przyzwoicie.
Exify załączone.
i dwa nocne.
Witam ,czy może ktoś trafił na jakiś dobry zamiennik baterii do xz1?
pozdrawiam
Hähnel HL-50B
http://www.ceneo.pl/1503712
Powiedzcie mi proszę, czy u Was również w trybie M nie dział korekcja błysku? Na P,A,S mogę narzucić korekcję lampy, a przy M widzę wprawdzie zadaną korekcję, ale lampa błyska zawsze z tą samą siła - jakby była na zero (ustawienia lampy: wymuszony błysk).
"6) Skórzany pokrowiec - brak w nim MZ sensownego mocowania na pasek na szyję, a "ucho" do paska nie budzi mojego zaufania. Za to wygląda i pasuje pierwszorzędnie. Ale - co kto lubi, załączam marne fotki robione na szybko..."
Mam pytanie, do użytkowników, którzy kupili ten pokrowiec, czy są z niego zadowoleni, czy warto go kupić? Interesuje mnie też taka sprawa, czy pokrowiec jest "przykręcany" do aparatu, czy tylko "wkładany"? I jak to jest z powieszeniem go na szyi? Czy można wypuścić paski bokami i powiesić go na szyi, czy tylko pozostaje to "ucho"? A do ucha, z tego co rozumiem trzeba dokupić dodatkowy pasek? Może ktoś jeszcze wrzuci dodatkowe fotki, bo brakuje mi jednej strony do tego co pokazał Moominek.
Wszystko to chaotyczne, ale może ktoś zrozumie, o co mi chodzi... ;-)
Skórzany pokrowiec nie jest w żaden sposób mocowany do aparatu. Aparat wsuwa się do środka i zamyka na magnetyczny zatrzask. Pokrowiec posiada jedynie mocowanie na pasek (u spodni). Używam go jako opakowanie nosząc aparat w plecaku razem z różnymi innymi rzeczami które mogły by porysować/uszkodzić aparat. Nie próbowałem nigdy przypiąć paska naszyję do XZ-1 więc się nie wypowiem. Najbardziej doskwiera mi to że aby schować aparat muszę odpiąć wizjer.
Firmowe skórzane etui (pokrowiec) jest taką samą "torebką" na aparat jak każda inna (czy to od Katy, Lowepro, czy Benro), tyle że nie ma żadnych dodatkowych kieszonek, za to świetnie wygląda i idealnie pasuje.
Ale teoretycznie można by pójść do kaletnika i go trochę przerobić.
Wyciąć opadającą klapę z tyłu (by używać ekranu i przycisków z tyłu), ładnie obrobić, oraz zrobić dziurkę i mocowanie na gwint statywowy. Każdy rzemieślnik pracujący w skórze by coś takiego zrobić mógł. Pewnie za grosze...