Odp: Moje spojrzenie na świat
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
Dawaj wiecej Lola, bom ciekawa bardzo tej afrykanskiej przygody. :mrgreen:
A jaka predkosc rozwijal ten tuk-tuk? :wink:
Pole-pole czyli powoli jak to mówią kenijczyci. Mam tyle tego, że boję się normalnie, że Was zamęczę :wink: Może wieczorkiem uda mi się coś obrobić i wrzucić.
Nie wiem jaką prędkość rozwijał ale w jadąc wydawało by się, że ze 150. W środku okropnie trzepie, bo drogi (jeżeli to tak wogóle można nazwać) są okropne.
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Tuktuk ma ładne oczka, ale daleko im do Twoich :grin:
Lizus :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Dawaj jakis wiekszy reportaz- czlowiek zawsze ciekaw, jak sie innym zyje gdzie indziej :)
Jak im się żyję? Wiesz... W życiu takiej nędzy nie widziałam :cry: Co rusz łzy mi w oczach stawały.A pomimo to miejscowi są przesympatyczni, otwarci i zawsze uśmiechięci.
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
PS
Jak oni tam jezdza w 8 osob taka limuzyna, to co sie pozniej dziwic, ze rozmnazaja sie jak kroliki :)
Lolita sprawdz lepiej, czy ci jakichs blizniakow nie podrzucili ;)
Podobno trójaczki to mają być :-P
A tearz Wam całkiem poważnie powiem, że próbowali (bo plątałam się po mieście jako jedyna biała kobieta chyba) sprzedać mi dziecko za 700 000$ :eek:
Wczoraj mi się nie udało coś wyskrobać ale teraz jestem w pracy i mam mnóstwo wolnego czasu :-P
To mała dziewczynka z wioski masajskiej. Dzieci masajów zaczynają chodzić w wieku 6 miesięcy. Niesamowity widok. Ta maliutka na moje oko miała nie więciej niż roczek.Wogóle będzie taki jak by reportaż z tego miejsca.
67.
Fajne widoki i sąsiedztwo, dawniej to dwa najbardziej wojownicze plemiona, tej okolicy: Masajowie i Nandi.
Czekam Lola na resztę!
Ależ się jej nie podoba pozowanie do fotografii - aż nos zmarszczyła malutka i buzię skrzywiła, z byka spojrzała... mam nadzieję , że nie pluła w obiektyw.
I ten groźny kolczyk w uchu! Strasznie dużo jej emocji zawiera to zdjęcie, podoba mi sie naprawdę.
Pozdrawiam AP.
Może byś tak Sharlotto mój wątek odwiedziła ?
Mam tam coś lepszego niż masajska mieszanka mleka i krwi z ich krów :-P
... fajna dziewuszka :)
Bardzo dziękuję za miłe słowo. Cieszę się, że dziewczynka się spdobała i do masajów jeszcze wrócimy.
Za oknem szaro i buro więc zaberam Was na safari do Parku Narodowego Tsavo. To pierwszy park narodowy, który powstał w Kenii. Międzynarodową sławę osiągnął dzięki występującym tam ogromnym czerwonym słoniom, które są pod całkowitą ochroną.
Park ustanowiono 1 kwietnia 1948 roku, a ze względów administracyjnych w maju 1948 roku podzielono go na dwa obszary: Tsavo wschodnie (większa cześć znajduje się na północ od trasy Mombasa - Nairobi) i Tsavo zachodnie, które rozciąga się aż do granicy z Tanzanią. Tworzą wspólnie największy park narodowy w Kenii i zarazem jeden z największych na świecie, o łącznej powierzchni 22 812 km2, z czego na Tsavo West przypada 9065 km2, a na Tsavo East 13 741 km2.
68. Słynne czerwone słonie
69. Zebry ;)
70. Savanna
No, nareszcie prawdziwy "Czarny Ląd" :)
Ja chcem LWA :D
Cześć Lolka! Bardzo fajne wprowadzenie, i foty Słonie&Savanna miodek, zebry się trochę zamaskowały, Masz je bardziej "na wierzchu"?
Afryka dzika...a ja chce slonia :-) dobrze tak wygrzewac sie w sloneczku.