Dzięki apz za uwagi. Jestem obróbkowym matołem i każda uwaga jest dla mnie cenna. W zimę przy ciemnych zwierzach zawsze daję +0.7, czasem + 1 EV chyba, że zwierz wypełnia mi kadr to zjeżdżam na 0 lub lekki -.
Wersja do druku
Dzięki apz za uwagi. Jestem obróbkowym matołem i każda uwaga jest dla mnie cenna. W zimę przy ciemnych zwierzach zawsze daję +0.7, czasem + 1 EV chyba, że zwierz wypełnia mi kadr to zjeżdżam na 0 lub lekki -.
Moose, w dniach 16-18 będę w Jedwabnem. Daj znać pls, jak wygląda sytuacja z łosiami przy Carce??
Łosi jak psów. Martwy sezon około południa ale rano i po południu jest cacy. Od Gugien po Olszowe Drogi :-)
Wielkie dzięki za info. Pozdrówka
Planujemy odwiedzić Biebrzę w dniach 7 do 8 maj mam nadzieje że nie będzie zbyt późno na ptasi szał. Jak zima nad Biebrzą, trzyma nadal czy już widać przebłyski wiosny?
Pierwsze żurawie już drą dzioby, ale lód znakomicie trzyma mnie i Vitę :-)
Wczoraj wybrałem się na pierwszą wiosenna wyprawę nad Biebrzę. Rozlewiska w większości zamarznięte, ale ptaków już trochę było.
W Burzynie bobry pięknie pozują do zdjęć :)
Bobry świetnie uwiecznione. Pierwsze bardzo przypadło mi do gustu.
fajne, oj pojechało by się
Dopóki lód trzyma przy brzegach rzek nie ma problemów z bobrami czy wydrą ale to już końcówka sezonu. Ja zarzuciłem te zwierzaki, bo muszę popracować nad żurawiami i cietrzewiami. Budy na kaczki i gęsi też trzeba ustawiać. A jak się poziom wody ustali - czatownie na rycyki, czajki, krwawodzioby i bataliony muszą być gotowe. Cholery można dostać. Trochę poratuje mnie czasowo te załamanie pogody. ale za długie to ono nie będzie.