Odp: wanilia - moim okiem
Dziękuję Wam za wizyty :D
Myślę , że fakt iż kocham kolor sprawia, że widać to na fotkach a do BW większego serca i oka nie mam.
Patrząc na fotkę BW nie widzę od razu tych niuansów- patrzę w nie jak "sroka w gnat" i musze wracać do niego po wielokroć, żeby coś dostrzec.
Poświęcam na taką obróbkę dużo więcej czasu.
Po południu załączę pierwsze próby ze 135 mm :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Myślę , że fakt iż kocham kolor sprawia, że widać to na fotkach a do BW większego serca i oka nie mam.
Patrząc na fotkę BW nie widzę od razu tych niuansów- patrzę w nie jak "sroka w gnat" i musze wracać do niego po wielokroć, żeby coś dostrzec.
jeśli mogę coś powiedzieć...Twój kolor urzeka,Twoja obróbka powala a modelki...no sama już wiesz.Ale w chwili gdy dałaś fotkę BW to pomijając te piękności ;-) spodobała mi się reszta !!! Będę wdzięczny od czasu do czasu za jakąś skonwertowaną......:-D proszę !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Dzień Dobry Wanilio!
Zaułkowe foty mnie urzekły, podoba mi się ten kierunek Twoich poszukiwań , te ze światłem we włosach również , Cieszę się , że widać na nich kawałek Ciebie, kawałek Twego postrzegania, co nie zawsze bywało dla mnie widoczne na warsztatowych fotkach.
Smakowitych wyników życząc , pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Mi Sie To podoba ;-)
poczatkowo myslalem ze to jedno zdjecie i wielokrotne odbicie (przerwa miedzy zdjeciami wygladala jak fragment ramy okienej ), moze warto sprobowac takiej kombinacji ...
1 załącznik(ów)
Tropic, obiecuję , że od czasu do czasu wrzucę fotkę BW ;)
Apz, dziękuje za ciepłe słowa :) Obecne fotki warsztatowe zrobione zostały na zlotach absolwentów. Od dłuższego czasu jestem w dużej mierze autorem stylizacji na moich fotkach, które prezentuję Wam na forum. Ze stylizacji korzysta mała grupka osób na które jesteśmy podzielone i do której należę. Stąd fotki w tej samej stylizacji mogą pojawiać się gdzieś na forach autorstwa moich kolegów. Tak było z ostatnimi wszystkimi stylizacjami Magdy, Inez- mój niebieski prochowiec, czy Olgi- moja czerwona halka :) Piszę to bo nie było tu ingerencji prowadzących tylko wspieranie "na odległość". Miejsce, ustawienie modelki wybieraliśmy jako grupa, ale potem każdy miał swój czas tylko z modelką. Czasem zdarzają się strzały "zza pleców", ale na to już nie mamy wpływu. A czesem za zgodą wszystkich korzystamy z uroków i ekspresji modelki w jednym czasie- ale to rzadkość. W swoim sumieniu każdy wie ile procent fotki to Jego praca. Ja pod każdym względem czuje się autorką zamieszczanych tutaj fotek :)
Centus- to odbicie celowo tak ustawiłam w dyptyku, a co masz na myśli- zlikwidowanie środkowej ramki?
Załączam fotkę wykonaną obiektywem 135 mm- rzeczywiście ładnie rysuje....
A to takie próby "na szybko" bo dziecię było podchorowane :)
Załącznik 64398
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Centus- to odbicie celowo tak ustawiłam w dyptyku, a co masz na myśli- zlikwidowanie środkowej ramki?
byc moze delikatnie pomniejszyc srodkowa ramke , tak jak pisalem wzialem ja omylkowo za czesc ramy okiennej , natomiast zalapalem ze to dwa zdjecia po tym ze jedno bylo wieksze a drugie mniejsze
wiec moze warto chociaz sprobowac pojsc droga tej iluzji i zrobic zludzenie ze to jedno zdjecie jest i wielokrotne odbicie
mnie udalo sie ostatnio wprowadzic w blad kilka osob robiac zdjecie przez dziure w scianie , ale tak to zagralo ze wyglada jak w lustrze
Dzięki Centus za podpowiedź, rzucę na to okiem jeszcze raz :) z myślą o Twoim spostrzeżeniu :)
Pozdrawiam :)
Ja tez wole ruda w kolorze, chociaz BW ma cos w sobie.
Piekne zdjecia Beatko.
1 załącznik(ów)
:)
Dziękuję Wam :)..
dziś inna modelka - Martyna :)
Załącznik 64530
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Chyba trzzeba by spróbować z innym kwiatem, inną gałazką, jej układ rąk wydaje mi się nienaturalny. Jakby te oczy , wyraz twarzy i kwiat nie były razem w tej scence powiązane. Nie masz innego kadru?
Pozdrawiam wieczornie AP.