Jednak nie będziemy jeszcze czekać - mimo kalendarzowej wiosny zima trwa, sypie śnieg, wyje lodowaty wiatr :)
689.
Załącznik 170128
Wersja do druku
Jednak nie będziemy jeszcze czekać - mimo kalendarzowej wiosny zima trwa, sypie śnieg, wyje lodowaty wiatr :)
689.
Załącznik 170128
Lubię zimę... oglądać na fotkach. :)
Piękne kadry! Gratuluję!
No panie i panowie, to jest nasz klubowy łazik, nawet na Granatach był :mrgreen:
no piękne śnieżne
:) podoba się
Po drodze ciekawiej było w zeszłym roku gdy było widać Taterki, teraz tylko w brylach z antyfogiem.
690. Po drodze zamarznięty las i kosodrzewina a później śnieżna pola.
Załącznik 170151
691.
Załącznik 170152
692.
Załącznik 170154
693.
Załącznik 170155
694. Po dotarciu na najwyższy wierzchołek.
Załącznik 170153
Ciekawie wyszło 694, ale najfajniejsze dla mnie 691 i 693. Świetna wrzutka. Pozdrawiam!
Wyrzeźbione przez matkę naturę śniegiem, lodem i wiatrem:
695.
Załącznik 170171
696.
Załącznik 170172
697.
Załącznik 170174
kurcze, pięknie tam na górze
Dużo świetnych zdjęć, fajnie się ogląda tak pokazywaną zimę.
Piękne zdjęcia, niesamowicie wyglądają śnieżno-lodowe rzeźby.
Czy Ty w ogóle schodzisz z tych gór, czy już mieszkasz tam na stałe?:wink:
Kolejne bajkowe, zwłaszcza jak w 3M temperatura pow. 15 st. C to trochę z niedowierzaniem się ogląda. Piękne.
Czasami jeszcze schodzę, w yeti jeszcze się nie zamieniłem :)
Na zakończenie jeszcze trzy kadry babiogórskich "rzeźb":
698.
Załącznik 170247
699.
Załącznik 170248
700.
Załącznik 170249
Coby tu nie pisac... piekne zimowe foty :-)
Bajkowo..
Super, szczególnie ostatnie :)
Pięknie!. Musze się poważnie zastanowić nad emigracją w jakieś górskie regiony. Kocham góry a to tak daleko. Na tej naszej "depresji" nic ciekawego. Żadnej zimy. Nawet "Morsy" zgrzytają zębami ze złości. Kiedyś to były zimy. Na łyżwach się jeździło po zatoce Deprecha Panie.
687 i 695 misię bardzo.
Pozdrawiam.
Już weź nie przesadzaj... Nad te morze to co roku te Gorole i Ślązaci migruja. a Ty masz cały rok pod bokiem.
Ja pamiętam jak mnie na Przysłop do byków maluchem za traktorem ciągali.
To co jest na tych skądinąd świetnych zdjęcia, to tylko namiastka zimy z tamtych czasów, gdy Babia biała bywała widziana spod Wadowic do połowy czerwca i potem od października corocznie.
Oczywiście, że przesadzam.:wink:. Mieszkam w jednym z najpiękniejszych regionów w Polsce. I ciesze się z tego. Ale kocham góry i wszystko co z nimi związane. Mamy w nogach z Żoną prawie wszystkie pasma polskich gór. (brak Gór Świętokrzyskich) I chciało by się częściej. Góry są dla nas atrakcyjne cały rok. Morze nie koniecznie cały rok. (Dowodem sezon turystyczny nad morzem to max. maj-sierpień. Poza sezonem miejsca turystyczne nad morzem to "martwe dziury" -niestety.)
Na szczęście fotograficznie wszędzie sezon przez cały rok (i im mniej turystów tym lepiej).:mrgreen:. Reasumując "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
A wracając do meritum.Cały powyższy wywód sprowokowany został przez zdjęcia Alnico. A to świadczy i wysokich walorach tych zdjęć!.
Dzięki za odwiedziny, miło że zima się spodobała :).
No właśnie, kiedyś aby zobaczyć takie zimy wystarczyło wyjść z domu a teraz trzeba ich szukać w górach gdzie i tak coraz rzadziej występują. Taraz na zimę trzeba polować, dwa lata temu było jeszcze gorzej, w zeszłym roku trochę lepiej.
A co do gór to najbardziej mi się podobają takie miejsca gdzie wysokie góry z oceanu wyrastają :)
Dobra zima nie jest zla, ale wiesz co ja wole :p
pozdro
ale rzeźby, "dłuto" przyrody jest wspaniałe
Nareszcie widoki prawie prawdziwej zimy. :roll:
W prawdziwej to tylko czubki drogowskazów ze śniegu wystawały. :mrgreen:
Piękne widoki, dawno takich nie widziałem.
Musisz poczekać. :cry::mrgreen:
cześć,
Babigórskie rzeźby - choćby te - fajne klasyki, miło popatrzeć!
pozdrawiam,
Zachęcony dokonaniami kolegów postanowiłem też dzisiaj sprawdzić co w trawie piszczy.
701.
Załącznik 171758
702.
Załącznik 171759
703.
Załącznik 171760
Brawo ty :) Fajnie że robale na forum ruszyły. Podoba mi się drugie i trzecie zdjęcie, ze wskazaniem na pająka. Lubię te stwory :)
Gdzie Wy te oblechy znajdujecie? ;)
703 bardzo fajne
i następny z raynoxem ruszył w teren:mrgreen:
zapowiada się dobry sezon - na kleszcze:mrgreen:
Nieźle w trawie piszczy :)
Na 702. spogląda na Ciebie jakby chciał powiedzieć, i co się tak na mnie gapisz :grin:
W trawie :)
Dokończenie wczorajszej oblechowej sesji:
704.
Załącznik 172005
705.
Załącznik 172006
706.
Załącznik 172007
707.
Załącznik 172009
Wybieram 704 i 705 fajnie że bez rosy bo lepiej widać oblecha:wink:
dokończenie wyszło świetnie, wszystkie mi się podobają choć 707 wyróżniłbym :) piękny pancerzyk