Jeszcze jeden pojazd firmy UROVESA - VAMTAC SK95.
Załącznik 206200
Wersja do druku
Jeszcze jeden pojazd firmy UROVESA - VAMTAC SK95.
Załącznik 206200
Mercedes-Benz Unimog w dwóch wersjach.
Załącznik 206229
Załącznik 206230
Mercedes-Benz Arocs
Załącznik 206248
Mercedes-Benz Zetros w dwóch wariantach.
Załącznik 206266
Załącznik 206267
Arquus Armis (Renault Sherpa)
Załącznik 206282
MAN HX 6x6
Załącznik 206315
Iveco Astra SM
Załącznik 206341
MAN HX 8x8
Załącznik 206360
Liebherr G-LTM1030-4.2
Załącznik 206379
Soframe HRV (Mercedes-Benz Arocs)
Załącznik 206408
Załącznik 206409
Część systemu przeciwlotniczego MIM-104 Patriot.
Ciągnik M983
Załącznik 206445
Załącznik 206446
Wyrzutnia rakiet M901 na naczepie M860
Załącznik 206447
System plot. Land Ceptor (MAN HX)
Załącznik 206478
Jeszcze jeden system przeciwlotniczy ; SAMP-T Mamba (Renault Kerax).
Załącznik 206485
Załącznik 206486
155 mm ARCHER (Volvo A30D)
Załącznik 206533
Załącznik 206534
155 mm CAESAR (Renault Sherpa)
Załącznik 206572
Zastanawiam się, dlaczego na takiej wystawie zakaz fotografowania na zderzaku mu umieścili. Przecież wiadomo, ze i tak nie da się tego zakazu wyegzekwować.
Skomplikowany w praktyce temat , ale tyczy się nie wystawy , tylko pojazdu/pojazdów/kolumny przemieszczającej się , wykonującej zadania . Zakaz ma uniemożliwić rozpowszechnianie obrazu/wizerunku osprzętu i technologi zabudowy konkretnych pojazdów jak również rodzaju zamontowanego uzbrojenia . Na wystawie nie ma takiego zagrożenia .
Tyczy się to również niektórych obiektów o znaczeniu strategicznym . Mosty, przeprawy , dworce czy stacje rozrządowe lub energetyka . W praktyce wielu foci , chociaż kary bywają dotkliwe .
Odnośnie obu postów. Specyfika focenia na Eurosatory - piszę o tegorocznym (nie wiem jak wcześniejsze edycje), była bardzo dziwna. Zdecydowana większość wystawców nie robiła z tym żadnych problemów, można było focić do woli co się chciało. Jednak byli też tacy, którzy zwracali uwagę, by nie robić zdjęć wybranych elementów sprzętu - najczęściej chodziło o wnętrza pojazdów. Największym kuriozum były naklejki z zakazem fotografowania. Kiedy tylko próbowałem wycelować swój aparat w kierunku tak oznaczonego obiektu, od razu pojawiał się jakiś ochroniarz, lub ktoś z obsługi stoiska, informując, że takim sprzętem focić nie wolno - jeżeli już, to tylko telefonem. Równie absurdalny był zakaz focenia na stoisku MBDA. Ktoś z ochrony powiedział, by nie focić szczegółów konstrukcji, natomiast jakaś wyjątkowo niemiła baba, zabroniła mi focić tam czegokolwiek. Nie mam pojęcia po co robiono takie problemy, skoro ten sam sprzęt, ale pod innym szyldem (Ministerstwo Obrony Francji) można było bez przeszkód focić w innej hali. Rzecz jasna foty smartfonami robiła masa ludzi, w końcu to główny cel zwiedzania tego typu imprez. Nadmienię jeszcze, iż nigdy na żadnym salonie, czy innej wystawie uzbrojenia nie miałem problemów z fotografowaniem, a trochę już tego zjeździłem.
Po tych przydługich wynurzeniach, pora przejść do premiery kolejnego pojazdu - tym razem będzie to Piranha III VFB (Variable Folding Bridge).
Załącznik 206612
Panhard AML NG
Załącznik 206630
Załącznik 206631
Ciekawy sposób zamykania drzwi - na zwykłą kłódkę.
Proste rozwiązania są najskuteczniejsze. :wink:
ERC 90 Sagaie
Załącznik 206643
Załącznik 206644
Ciekawe te działa samobieżne. Tylko czy na kołach będą równie dobrze pokonywać przeszkody co pojazdy gąsienicowe :)
To są działa na autostrady :wink:.
... a dokładniej dla sił szybkiego reagowania , z przeznaczeniem na bliski wschód .
Gorzej, jak złośliwy dowcipniś po wejściu załogi do środka własną kłódkę założy:-)
A kołowe działa samobieżne super. Od gąsienicowych na pewno w trudnym terenie spisują się gorzej, ale podejrzewam, że są tańsze w produkcji, po drodze potrafią przemieszczać się szybciej i dzięki mniejszemu zużyciu paliwa mają większy zasięg. Sądzę też, ze przy porównywalnym opancerzeniu są lżejsze co ma znaczenie przy ich transporcie - zwłaszcza lotniczym.
Ten sam egzemplarz, focony w odstępie kilku godzin (zdjęte maskowanie).
W przypadku ARCHER-a niekoniecznie, bo jest cięższy i większy od najpowszechniej używanego w krajach zachodnich wozu M109, tego samego kalibru.
Pandur Evo 6x6
Załącznik 206667
Patria 6x6 - następca typoszeregu wozów Pasi.
Załącznik 206682
VAB Mk 3
Załącznik 206707
Nexter Systems VBCI
Załącznik 206734
Załącznik 206735
Załącznik 206736
Patria AMV XP
Załącznik 206760
Oryginalny kamuflaż :grin:.
Taki z Matrixa wyjęty :)
M1296 Stryker Dragoon
Załącznik 206806
Załącznik 206807
Fajne!!!
Mam wrażenie, że cały ten sprzęt jest przeznaczony do walki z bieda-partyzantką. Chyba nikt nie zakłada otwartego konfliktu z równorzędnym przeciwnikiem.
Dzięki!
Do walki z bieda partyzantką starczyłoby coś mniej skomplikowanego i tańszego. Co do ewentualnego konfliktu, to nie wiadomo co przyniesie przyszłość. Obecne tarcia na linii USA - Chiny, mogą się kiedyś przerodzić w otwarty konflikt zbrojny, że nie wspomnę o sytuacji za naszą wschodnią granicą. Inwestycja we wzmacnienie i unowocześnianie swego potencjału militarnego, jest moim zdaniem jak najbardziej racjonalna.
GTK Boxer - drugi pojazd wyposażony jest w system plot. Skyranger firmy Oerlikon.
Załącznik 206832
Załącznik 206833
Załącznik 206834