Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty paparapa.
...cóż, system, życie :roll:
Wersja do druku
Teraz to ja chcę sprawność operatora drona.... punkty potem.:lol:
Taki system, jacy twórcy. :mrgreen:
I jeszcze deser, po odpoczynku i jedzonku.... :)
.
W fotografiach pleneru można się odurzyć. Są przepiękne. Zdjęcia z tartaku wywołują różne wzajemnie wykluczające się skojarzenia.
@Wiejo to dobrze czy źle?
Już sobie kuterek nie popływa.... Rok temu został załadowany na ciężarówkę i wywieziony.
1114
Załącznik 239384
.
Oj, obawiam się że wyruszył w swoją ostatnią drogę... Pożyjemy zobaczymy. :)
.
Ładny kadr i piękna kolorystyka.
.
.
No, wreszcie takie sobie ...
wody brakuje :roll:
Bardzo mi się podobają zdjęcia z ostatnich stron (mam wyświetlanie maksymalnej ilości postów na stronie). Ciężko jakieś wymienić, ale w oko mi wpadło szczególnie 1100 i 1113. Te płonące chmury... Świetny moment.
Jak tylko się odrobię, popatrzę na wcześniejsze...
To chyba dobrze..... zawsze to lepiej niż sześć błota stóp.... :)
A za brak wody... szanowny Panie Prezesie bardzo bardzo przepraszam... I za to, że bez łódki ...... i nie z drona...... Panie Prezesie. :lol::lol::lol:
Piękne dzięki za tak fajny komentarz. :)
...już sie poprawiam Panie Prezesie.... jest woda, jest coś co udaje łódkę. Chyba dobrze, nie? :mrgreen:
1117
Załącznik 239421
.
Przyznam, że na drona to ja się nie nabrałem. Mam 7,5 mm i podobne wychodzi.
Poza tym pisałeś że można spędzić 7 lat w łagrze za nieuzasadnione użycie drona :shock:
ps. jest czerwony domek - jest dobrze :mrgreen:
ps2. Prezes jest tylko jeden :roll:
Nie, nie i jeszcze raz nie @Bodzip. Ten to przebieraniec.
A prawdziwy prezio to był w ?
Ano ty był prawdziwy prezio.:mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=KhlHHyLBFPg
.
.
Ładne zdjęcia, ładnych miejsc. :grin:
Przyjemnie się ogląda takie fotki.
Ten pomost na ostatnim zdjęciu już swoje lata świetności ma za sobą :wink:
@koronax dzięki za tak miłe słowa.
Ten pomost mógł też doznać uszczerbku, z powodu robienia na nim przez gospodarzy poobiedniej drzemki. :mrgreen:
A już bardziej poważnie. Wygląda na to, że nie ma tam tak silnej ingerencji państwa w sprawy własności prywatnej jak w EU. Przecież u nas zajechałaby jakaś odpowiednia służba, i pod groźbą paragrafów kazałaby najpierw ogrodzić, a potem rozebrać obiekt.
Oczywiście z powodu troski o nasze zdrowie, życie i mienie. :) Co kraj to obyczaj.
Oooo widzisz, jest woda, jest zabawa. Nawet czerwona ódka jest :mrgreen:
A tak w ogóle, to pomost rządzi :)
A masz jeszcze raz to samo, no prawie. :)
.
A widzisz, uwielbiam takie wąskie przejazdy. Podobne są na drodze z Ochotnicy do Knurowa jak się jedzie do N.Targu.
Fajne, cieszy :)
A ja wręcz przeciwnie.
Takie wąskie uliczki fajnie wyglądają na zdjęciach.
A w praktyce to strasznie mi się po takich wąskich uliczkach jeździ . :-P
Ciekaw jestem jak się mieszka i żyje w takim domku zaraz obok drogi ( tak jak na tym z ostatniej fotki ) .
Choć czasem i widywałem coś podobnego u nas w kraju .
Mam dobre wieści dla obu kolegów. Ta droga prowadzi jeszcze tylko do kilku gospodarstw i się kończy przy ostatniej posiadłości. Więc jeżdżą tu tylko lokalesi.
A my reszta hołoty zasuwa na piechotę. :)
Na początku wioski, w "centrum". To znaczy koło przystanku autobusowego i jakiegoś małego sklepiku jest duży parking dla przyjezdnych i turystów.
Więc jest o tyle fajnie, że można sobie spokojnie pospacerować, bez uprzykrzających relaks przejeżdżających samochodów
Nawet najpiękniejszy i najdłuższy dzień kiedyś się kończy. Przychodzi noc... Jak najlepiej do tego podejść nie wiem do dziś :)
1124
Załącznik 239480
.
Podszedłeś całkiem fajnie - wykorzystałeś ciekawą kolorystykę nieba. W Norwegii byłem tylko raz prawie 20 lat temu i dotarłem tylko do jej środkowej części ale pamiętam że w nocnych godzinach czerwca kolory nieba budziły mój podziw. Ciekawe barwy chmur podświetlonych zza horyzontu słońcem które w naszym kraju są widoczne tylko przez kilka minut na dobę tam były widoczne przez kilka godzin.
@wyszomirze dzięki za pozytywny odbiór. To jest właśnie specyfika północy.
Oglądanie takich spektakli na żywo pozostaje na długo w pamięci, lecz odtwarzając i edytując zapisany obraz w komputerze, odczuwam spory niedosyt.
Ciągle coś nie jest tak, jak być powinno. A to za ciemno, a to za kolorowo.... bez końca. :???:
.
I jeszcze jedno nocne ujęcie. Ciemno jak diabli, zwłaszcza wśród drzew. Skusiłem się na fotkę z powodu nieba i tej latarenki. Czy ma to sens to inna sprawa. Autorem kierują emocje i subiektywne odczucia i dla mnie jest fajnie.:mrgreen:
Oddanie klimatu i w miarę poprawnych kontrastów proste jednak nie jest. :)
1125
Załącznik 239493
.
Gdybyś nie napisał, to bym pomyślał o tej latarence na budynku :-P
Dla latarni użyłbym dłuższej ogniskowej.
A to zdjęcie jako całość bardzo mi pasuje.
A jednak udało się! Ładne zdjęcie.Cytat:
Oddanie klimatu i w miarę poprawnych kontrastów proste jednak nie jest.
Dzięki za pochwałę. :)
Było już za ciemno, aby zrobić to z ręki. A nie było w tamtej chwili szans na fotki ze statywem.
To cieszy mnie to bardzo. :)
.
O kurde, czerwone domki z zarąbistą zawartością :mrgreen:
i jeszcze 1128 superowe
@Bodzip myślę że taki domeczek z chęcią byś przygarnął. Dojazd dobry i blisko do sklepu. :)
.
Domki z garażem...... na łódki :-) super
Co do zdjęć z chmurami - może właśnie warto podkreślić kontrast, nie rozjaśniać cieni, pozwolić domyślać się, że tam w czerni coś jest, ledwo, ledwo wyłaniając się z mroku.
Wtedy i światła zyskają, będą bardziej jaskrawe przy czerni.
Ojej, chałupa fajowa i łajba przy niej i skałki u góry. Bomba, a na dokładkę łosoś jurajski pływa i chętny na patelnię :mrgreen:
ps. "łosoś jurajski" to cytat z jednej z reklam. Zastanawiam się dlaczego uważają na za debili :roll: a... jeszcze jest pstrąg hydrokulturalny - normalnie zajebiste :shock:
@DeWuTe to jest racja co piszesz, Tylko jest jeden problem, Na monitorze na którym edytuję zdjęcia, gradacja szarych tonów jest dość dobra więc widoczność detali w cieniach jest zadowalająca. Jeśli jednak będę oglądał to zdjęcie w lapie
gdzie wyświetlacz jest gorszej klasy, to w cieniach wszystko się zlewa w szarą ciemną masę, mimo że ekran jaśniej świeci . Kombinowałem aby znaleźć kompromis, ale nie jest to łatwe.
Jest wszystko czego trzeba. Na patelnię też może wskoczyć Makrelka albo Dorszyk. :)
Odpowiedź jest prosta. Bo pozwalamy na to.
No tak, zawsze trzeba się na coś zdecydować i wybrać.
Ale zdjęcia są świetne i tak :-)
1125 - piękny kolor nieba, ale nieco chmurek dodałoby mu dodatkowego uroku. Wiem, czasem nie można mieć wszystkiego :-(.
1126, 1129 - fajna koncepcja - na dole hangar dla łodzi a na górze... może garaż z wjazdem od ulicy po drugiej stronie domków?
.
Na górze maja małe pomieszczenia gospodarcze. Lódź wymaga trochę narzędzi i innych klamotów. Może jakiś kącik do spania?
Tak to wygląda z z innej strony.
Załącznik 239544
.
Jakiś Wielki Patriota w tej latarni chyba mieszka....
Albo kwiatki na łące mu nie wyrosły i posadził flagi ;-)
To jest wyspa na której zostały zamordowane dzieciaki przez Breivika - wyspa Utoja.