I jeszcze raz czaple...
Załącznik 121075 Załącznik 121076 Załącznik 121077 Załącznik 121074
Wersja do druku
I jeszcze raz czaple...
Załącznik 121075 Załącznik 121076 Załącznik 121077 Załącznik 121074
Fajny ptaszek. :mrgreen:
Czaple piękne, mnie się drugie foto podoba szczególnie :) .
5 w jednym:
Załącznik 121149
Łabędzie rządkiem na plaży fajne :).
Czaple i pięciu muszkieterów ;) ok.
Działkowi goście
nieźle jak na tak płochliwe modele :) wszystkie ładne ze wskazaniem na pierwsze :)
łabędzie w rzędzie też nieźle złapane :)
---------- Post dodany o 12:45 ---------- Poprzedni post był o 12:42 ----------
ładne te Twoje działkowe ptaszyny :)
W archiwum znalezione, nie wiem kto zacz :wink:
Załącznik 121530
I ja "ustrzeliłem" w moim studiu parę ptaszków ostatnio.
Pozdrawiam.
Sójki są ciekawskie, spróbuj może je przywabić czymś - może tak jak pisze Grisza34, może naśladownictwem głosu - one naśladują głos myszołowa, który można oddać odpowiednio modulowanym gwizdem (powinny zareagować).
5 fajna bardzo, może troszkę centralnie, ale nie zmienia to faktu, że zdjęcie mi się podoba.
Witia, ładne masz ptaszki.:grin:
Niezłe te rozbójniki ogrodowe :-)
mi się dziś udało uchwycić młodą sójkę, ciekawska była ale czujnaZałącznik 121844
w mieście na płocie...
Fajnie Ci zapozowała, co to za obiektyw bo widzę przepaść wobec kitówzuiko :)
Ptice z Ropek i Hańczowej (ptaki z pierwszych 4 fotek są wszystkim znane, 5 to jakiś młodociany noname (zbyt dużo w tamtym rejonie jest gatunków, których młodzież wygląda podobnie, żebym podejmował się identyfikacji), 6 muchołówka szara):
Wrzucałem już w wątku z rejsu, ale dodam i tu. Też mi się udało jakiegoś ptaka sfotografować, to się pochwalę.
Załącznik 121881
Ładne zdjęcie dziwnej mewy (nie ma plamki na dziobie :shock: - zamalowała ją sobie? ;) :D ).
A to szwedzka była ;)
Taką sesję jaką mieliśmy w Szwecji, to można sobie tylko wymarzyć.
Załącznik 121883
Na mojej altance mam gościa, robi sobie gniazdko, mam nadzieję, że będą następne fotki.
Jeszcze nie ma jajeczek, staram się być ostrożny, ogniskowa 150 :)
Mimo wszystko radziłbym poczekać, aż młode wylecą z gniazda - jakiś czas po tym powinny być w pobliżu gniazda i wtedy próbować coś focić, ale też ostrożnie.
Dopóki samica siedzi na jajkach bądź obydwoje rodzice dokarmiają młode w gnieździe to lepiej się wstrzymać z foceniem, a jeśli już to z doskoku i jak najrzadziej - pierwsza zasada: nie niepokoić ptaków w okresie lęgowym w jakikolwiek sposób.
Dzięki za rady, ja jestem niewielkim zagrożeniem dla nich, po prostu nie mam czasu na focenie. Obawiam sie natomiast dzikich kotów, które w ilości 3 sztuki grasują w pobliżu. Gniazdo jest zawieszone na wysokości ok 2,5 metra nad ziemią z łatwym dostępem.
Nie moj,ale u mnie se pomieszkiwalZałącznik 121994Załącznik 121995Załącznik 121994
Mirek54: fajne te ostatnie - lubię ciasne portrety :P :D.
@ krakusik - 150 mm to za mało. Naprawdę jesteś za blisko, ronin dobrze pisze.
Mirek, jak mogłeś dopuścić do separacji, no jak mogłeś :mrgreen: Cudowne te maluchy, a mama jaka dumna :D
mewy są świetne :) .
@krakusik z kosami na mojej działce też miałem przygodę ale odpuściłem :) lepiej wcześnie rao wyjść z domu i popstrykać (sporo ich wtedy się spotyka).
Mirek54 super kaczuszki :) i jak blisko je podszedłeś :)
pleszka chyba wczorajsza Załącznik 122069Załącznik 122070
Załącznik 122168
Olewam tsunami ;)
ps. Strzelec, sprowokowałaś mnie do wygrzebania szufladowych ptaków ;)
Ładniutka :)
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 06:58 ---------- Poprzedni post był o 06:57 ----------
Świetny "strzał"
Gratuluję i pozdrawiam.
---------- Post dodany o 06:59 ---------- Poprzedni post był o 06:58 ----------
Pięknie.
Modelki, kadry i ujęcia - super.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 07:00 ---------- Poprzedni post był o 06:59 ----------
Prawie jak bielik wygląda :)
Świetna fotka.