Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Gorzej jak GPS nie ma wyświetlacza :) A swoją drogą zajmuję sie GPSem naukowo, mam pod ręką pewnie z 5 począwszy od takich za 50 zł, a skończywszy na takich za 50 tys. i nigdy nie miałem potrzeby tagowania zdjęć. Jakoś pamiętam, gdzie dane zdjęcie było wykonane ;)
Aparacik mi się bardzo podoba, zwłaszcza wersja srebrna. W Kraku na razie tylko czarne są.
pozdr
E-M10 chyba będzie jednym z popularniejszych OM-D-ków.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
E-M10 chyba będzie jednym z popularniejszych OM-D-ków.
Jednym z trzech popularniejszych ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Jednym z trzech popularniejszych ;)
Jednym z czterech popularniejszych :)
W każdym razie ciekawi mnie czy pobije popularnością E-M5 :)
Z pewnością. Z drugiej strony cena e-m5 spada i będą dwa aparaty w tej samej cenie. W sumie fajnie, każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie.
Miałem pierwszy bezpośredni kontakt z E-M10 :-)
Body z podpiętym EZ M1442EZ wydaje się być takie maleńkie :-). To chyba zmieści się do futerału od XZ-2?
Przyrównywałem gabaryty do Lumixa G5, ten to przy M10 ma masywny grip i body jakieś większe ;-) Spodziewałem się aparatu wielkości E-M1, a ten jest znacznie mniejszy,
Ogólnie wrażenia pozytywne. Widok w wizjerze jak dla mnie jest dość spory. Aparat po zmianie obiektywu na mZD 12-50 zyskuje na wielkości, obsługuje się go dobrze.
Pokrętła i przyciski są "na swoich miejscach" i działają w przyjemny sposób. Sama dźwignia zasilania wydaje się mała i delikatna.
Sprzęt jest w Fotojokerze w K.Koźlu, kto ma niedaleko - polecam. Cena w zestawie z nowym obiektywem 3499 zł.
Fajna rzecz :-).
1 załącznik(ów)
Taką miałem wczoraj niespodziankę :) mikołaj czy coś :)
Aparacik bardzo fajny choć wczoraj miałem mało czasu na zabawę. Mam nadzieję, że w weekend coś się uda. Narazie grip jest nie dostępny ale bez niego też fajnie leży w ręce.
Cytat:
Zamieszczone przez
ziemia01
Taką miałem wczoraj niespodziankę :) mikołaj czy coś :)
Aparacik bardzo fajny choć wczoraj miałem mało czasu na zabawę. Mam nadzieję, że w weekend coś się uda. Narazie grip jest nie dostępny ale bez niego też fajnie leży w ręce.
Szczęściarz. Gratuluję! Może i mi się poszczęści w jakiejś niezbyt dalekiej przyszłości?