Odp: Sigma SD1 (flagship) - 46Mpix i rozważania o matrycach i obiektywach
Obiektywy produkuje chyba tylko Sigma, ma swój specjalny bagnet. Egzotyka do potęgi n-tej...
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Niech mnie ktoś oświeci - jakie obiektywy się do tego przyczepia? Mam na myśli bagnet.
Sigma SA, no i manuale przez przejściówki. Rynek raczej niszowy z oczywistych przyczyn.
---------- Post dodany o 16:49 ---------- Poprzedni post był o 16:47 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Sigmowe. Prawie wszystkie, które robią są (teoretycznie) dostępne z tym bagnetem. I żadne inne :)
Hmm, o co biega z tym, teoretycznie? Teoretycznie, że sobie sami robią czy że są teoretycznie dostępne?
Cytat:
Zamieszczone przez
yendash
Hmm, o co biega z tym, teoretycznie? Teoretycznie, że sobie sami robią czy że są teoretycznie dostępne?
Teoretycznie w rozumieniu: idź do sklepu i kup :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Teoretycznie w rozumieniu: idź do sklepu i kup :)
Ale akurat tu to działa. Dzwoniłem do sigma Polska, zamawiałem i dwa dni później miałem kuriera u siebie (miałem sd14). A od prawie dwóch lat w moim mieście jest sklep sigmy i część mają na miejscu:)
Do Sigmy pasuje tez Canon, wystarczy przewaznie bagnet zmienic i smiga az milo:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Pewnie chłopakom w Sigmie się nudzi, dlatego robią takie dziwolągi po 30 tys., których nikt nie kupi.
Jakbym miał za dużo kasy to bym sobie taką Sigmę kupił.A co! :-)Bardziej kontrowersyjnego aparatu chyba nie ma.Taka Sigma to dopiero lans ;-)Póki co zadawalam sie Sigmą Dps 1x i musze przyznać,ze nie robię nią gorszych fotek niz Olympusem :-)No ale ja mam "wybitne" umiejetności :-) :-)
Ech voovoo2, wbijasz kij w mrowisko zaraz sie zleca i powiedza, ze Sigma sie nie da:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
PS
Jak bym mial az tyle forsy na fanaberie, kupilbym Pentaxa 645D, na pewno nie SD1
Półśrodki stosujecie:wink:, jak już to Leica S2 - jest nisza, a do tego ile jeszcze lansu:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tobik
Półśrodki stosujecie:wink:, jak już to Leica S2 - jest nisza, a do tego ile jeszcze lansu:wink:
http://www.ceneo.pl/3255739 - ciekawe, czy któryś z kupujących dostrzeże różnice między pierwszą a ostatnią ofertą? ;)