Odp: Moje zwidy i herezje...
253 i 247 te dwa zdjęcia pokazują klasę Tej modelki. Szkoda, że w 253 nie zakończyłeś Go tuż za modelką. Może w tych warunkach 2,8 to już troszkę za dużo? Nie ma exif-a z wcześniejszego zdjęcia. A z drugiej strony wiem , że na małych ekranikach i przez wizjer w okularach nie sposób ogarnąć wszystkich szczegółów, które potem wpływają na odbiór fotografii.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
253 i 247 te dwa zdjęcia pokazują klasę Tej modelki. Szkoda, że w 253 nie zakończyłeś Go tuż za modelką. Może w tych warunkach 2,8 to już troszkę za dużo? Nie ma exif-a z wcześniejszego zdjęcia. A z drugiej strony wiem , że na małych ekranikach i przez wizjer w okularach nie sposób ogarnąć wszystkich szczegółów, które potem wpływają na odbiór fotografii.
Pozdrawiam AP.
Na pewno w poprzednim tez bylo 2,8. Szklo to ZD 50 macro. Nie robilem na f2,0 bo chcialem zabezpieczyc sie przed nietrafieniem AF, no i jednak zwiekszyc GO tak zeby postac w miare sie w niej miescila. Zastanawialem sie nad uzyciem manualnego obiektywu 135mm f/2.8. Moze tlo nie byloby bardziej rozmyte, ale perspektywe by skompresowalo deczko mocniej.
Przy f/2 nawet na ZD 50 mnie wkurza ze pomimo ze celuje np w oko to czasem jednak AF nie trafi... i to naet dosc konkretnie chybi.
Tomek
Lalka z piegami swietna :-) Cala ostatnia wrzutka jak dla mnie ekstra.
Tak na szybko-sam tego chciales:grin:
Przedobrzyłeś z ostrzeniem, zaczęła kasza wyłazić.
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Przedobrzyłeś z ostrzeniem, zaczęła kasza wyłazić.
Na ciezszym nie wyjdzie idac w ten kierunek.Ten to 300kb tylko
Prosze o wyrozumialosc:wink:
"Lalka" naprawdę świetny pomysł i wykonanie. Jedyne nad czym bym popracowała to nad oczami, dokładnie białkami. Są mz zbyt przebarwione nawet jak na zwykły portret, a tu mamy lalkę, więc można nawet bardziej wybielić niż normalnie. Ale jak nie chcesz jakiejś przesady w obróbce oka, to chociaż troszkę poprawić. Ale generalnie jest super. Bardzo mi się podoba.
Myślę, że droga którą pokazał Mirek jest słuszna w temacie lalek (i sugestie Jolki).
Co do dziewoi w ruinach - chyba chodzi o kontrast ładne-brzydkie, chociaż stosunkowo mało można spotkać odwrotnych pomysłów tzn. jakichś żurów fotografowanych w pięknych sceneriach (pałace, eleganckie restauracje) ;)
Lalka porcelanowa Super! Bardzo pomysł i wykonanie mi się podoba...za koleżankami oczka domestosem wybiel :)
Mam wersję gdzie oczy są wybieline, ale jakoś dziwnie to wyglądało. Za dużo białego w białym i wychodziły dziwnie. No nie podobały mi się i już :)
Co do żur(l)ów w pałacu.. hmm.. interesujące :)
Tomek