Bo to może wcale nie jest żadna prowizja. Nie pytaj, czy bank pobrał prowizję, tylko czy pobrał jakiekolwiek pieniądze przy księgowaniu przelewu.
Wersja do druku
I dasz za to głowę? Bo dla mnie ostatnią rzeczą, w jaką był uwierzył jest to, co wygaduje konsultant z banku. No jakoś im nie ufam, kiedy mi mówią, że nie biorą ode mnie żadnych pieniędzy.
Jak co roku ten sam cyrk - kasę zeżarł ci bank, najchętniej do kieszeni klientów sięgają takie mamuty jak PKO m.in. - kiedyś chcialem wyciągnąć za jego pośrednictwem kasę z Lloyds'a, jakieś 600 funtów. Oczywiście jak usłyszałem ile mam czekać, jakie mi grożą kary za podanie kwoty niezgodnej ze stanem rzeczywistym, i ... chore opłaty to powiedziałem do widzenia.
Mi rok temu na konto w mBanku przelali - bodajże - dokładnie 120 zł za caskback za ZD 35, tyle ile w promocyjnej tabelce.
Masz pazerny bank, ot co.
oczywiście że dam głowe
http://www.mbank.pl/przewodnik/tpio/ekonto.html
- przyjęcie przelewu z zagranicy - 0 zł
powtórzę jeszcze raz co napisałem wcześniej, bo chyba tego nie czytałeś:
Oto właśnie dotarł przelew po 2 miesiącach i 14 dniach od momentu wysłania wniosku za zuiko https://forum.olympusclub.pl/images/...lossarlink.gif 9-18 w kwocie 112,33 PLN czyli mniej więcej połowa tego co obiecywano w reklamie. W tej sytuacji czuję się bardzo zawiedziony organizacją całej tej akcji promocyjnej wręcz oszukany. Oczywiście w regulaminie był zapis o możliwych kosztach przelewu... ale w ofercie powinno być jasno zapisane cash back 200 zł minus 50% koszty przelewu. Napiszę jeszcze raz iż czuję się oszukany ponieważ wiem iż bank [mbank] który prowadzi mój rachunek nie pobiera żadnych opłat za przelewy przychodzące, całą prowizje pobrał bank organizatora promocji, wiem iż u części osób które otrzymało zwrot również na rachunek mbanku nie pobrano żadnej prowizji i kwota dotarła w całości. Więc to organizator promocji decydował o fakcie kto tak naprawdę otrzyma całość a kto tylko część. Jako wierny użytkownik i zwolennik e-systemu zamierzałem w najbliższym czasie skorzystać z promocji na zakup https://forum.olympusclub.pl/images/...lossarlink.gif e-30 premiowanej "bezpłatną" bezprzewodową lampą błyskową. W chwili obecnej ciężko mi sobie wyobrazić co tak naprawdę do mnie dotrze. W moim odczuciu akcja promocyjna zwrot gotówki w tym przypadku źle wpłynęła na wizerunek marki. Za pośrednictwem tego forum bądź co bądź branżowego proszę osobę odpowiedzialną w firmie Olympus Polska za promocję "zwrot gotówki" o odpowiedź na proste pytanie: dlaczego ja otrzymałem połowę obiecanej kwoty a inni całość? Poniżej podaję szczegóły przelewu:
OLYMPUS IMAGING EUROPA GMBH WENDENSTRASSE 14-18 20097 HAMBURG501880000900000*01370001021OLYMPUS LENS CASHBACK PROMOTION MINUS KOSZTY DBPL 87.67 PLN
może są banki które pobierają prowizję za przelewy przychodzące z zagranicy - mbank na e-koncie tego nie czyni...
szambonur, poczytaj o opłatach pobieranych przez banki pośredniczące w przelewach zagranicznych: http://www.e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm.
ok, ja wszystko rozumiem, interesuje mnie tylko dlaczego część osób otrzymała pełną kwotę a część pomniejszoną, czyli co mam rozumieć iż jestem klientem gorszej kategorii i organizator wysłał do mnie zwrot inną drogą niz do innych....
epicure: miałeś to szczęście iż do ciebie dotarła cała kwota, tylko bank prowadzący Twój rachunek pobrał prowizję, w moim przypadku było odwrotnie.... Jeżeli kwota prowizji wynosiłaby powiedzmy 30zł przyjąłbym to za coś normalnego, ale 87 zł przy 200 zł przelewu to dla mnie skandal i niedopatrzenie ze strony organizatora promocji... przecież można realizować przelewy do wszystkich w taki sam sposob i nie byłoby problemów...
Ja też dzisiaj otrzymałem kasę od Olympus za ZUIKO 9-18 oraz FISHEYE, w obu przelewach w tytule było "OLYMPUS LENS CASHBACK PROMOTION MINUS KOSZTY DBPL 87.67 PLN", za oba miałem otrzymać po 200zł. Posiadam ekonto w mBank.
Wyklikane z mobilka
nie trudno wywnioskować iż DBPL oznacza Deutsche Bank Polska S.A. zastanawia mnie tylko dlaczego do niektórych osób posiadających konta w mbanku w przelewie pośredniczy DB a w niektórych nie...
Witam,
Długo czekaliście na przelew? Jaka jest średnia oczekiwania na przelew? Kontaktował się ktoś z wami w międzyczasie? Ja wysłałem papiery poleconym 08.01.2010 i narazie cisza...