W takim razie wykonałeś kawał dobrej roboty!
Wersja do druku
Spróbuje wieczorem przygotować fragmenty panoramy z poprawką i bez.
A teraz zagadka: dzień czy noc?
wygląda totalnie jak dzień - ale pytanie ewidentnie nawet nie patrząc w exifa sugeruje że coś tu podchwytliwego :D
i że to niby księżyc tak jara w nocy ??
21:49. Nie przestawiłem zegara w aparacie na czas zimowy i już tak zostało. Opis w DITL jednak staram się wypełniać należycie.
---------- Post dodany o 12:57 ---------- Poprzedni post był o 12:54 ----------
Kolega nie potrafi się bawić ;).
Jednak zgadza się, że specjalnie zostawiłem EXIF.
---------- Post dodany o 13:04 ---------- Poprzedni post był o 12:57 ----------
Z tą złą godziną to akurat wykrakałeś ;).
Myślę nad filtrami i nad długim naświetlaniem w ciągu dnia. Na razie ograniczyłem się do używania nocy, malowania światłem i oświetlania, a raczej podkreślania detali. Pierwsze próby malowania (pisania) można było zobaczyć w wątku urodzinowym.
---------- Post dodany o 13:15 ---------- Poprzedni post był o 13:04 ----------
[QUOTE=gulasz;1057244]wygląda totalnie jak dzień - ale pytanie ewidentnie nawet nie patrząc w exifa sugeruje że coś tu podchwytliwego :D
Nie patrząc w EXIF można spróbować zgadywać po niedoświetlonych szczegółach. W dużo silniejszym i bardziej rozproszonym świetle dziennym drzewa będące w tle można byłoby lepiej wyciągnąć.
Dziwnym trafem wczoraj przydarzyło się, iż wieczór zaczął się gwieździście. Poza tym musiałem księżycowi trochę pomóc by wyglądał jak słońce ;).
---------- Post dodany o 13:15 ---------- Poprzedni post był o 13:15 ----------
Tak to mały podgląd tego co się stało z nocą:
Idźmy dalej. Jeden kadr 3 różne wersje.
59.a to znowu długi czas naświetlania, 59.b to odjazd zoomem, zaś 59.c do najazd zoomem. Gdyby ktoś miał ochotę pobawić się w artystyczne przetworzenie to w załącznik dodaje kadr 59.b w ORF.
60.
Załącznik 111877
Cześć Hades,
te zabawy z zoomowaniem ciekawe, a alejka - a alejka leśna taka.
pozdrawiam,