Tak tylko napisze, ze odpalił bez problemu i działa zupełnie normalnie.
Wersja do druku
Co za cisza nastała ..... coś na rozruszanie: miasto, do którego mógłbym się dzisiaj przeprowadzić:
a cóż to za miasto Cię urzekło ?? bo nie rozpoznaję.
Na drugim zdjęciu rozpoznaję Most Karola w Pradze. Wydaje mi się, że zdjęcie robione z murów zamku na Hradczanach.
A teraz dopiero skojarzyłem, ze pierwsze to zabytkowa Złota Uliczka z tego zamku. Sądząc po położeniu słońca zdjęcie robione w środku dnia - zastanawiam się, jakim cudem udało się uniknąć tłumu turystów w kadrze.
Cuda się zdarzają ;) A tak na poważnie to zdjęcie zrobione specjalnie rano bezpośrednio po otwarciu o godzinie 9 - do 10 spokój na całych Hradczanach, fotki bez ludzi na placu centralnym aż dziwnie wyglądają, później nie ma gdzie wcisnąć przysłowiowej igły.
Praga, zakochałem się w niej od pierw pobytu.
Załącznik 183107
Zdjęcie jak zdjęcie, ale co za okaz ;)
Po zrobieniu zdjęcia w trybie RAW na wyświetlaczu pojawia się biała ramka na krawędziach wyświetlacza. Kiedy zrobiłem supermakro, to ramka zajmował max 30% pełnego ekranu. Czy to normalne?
Proszę o radę: aparat, aby nie dopuścić do prześwietlenia samoczynnie uruchamia filtr ND.
W następnym ujęciu filtr jest dalej aktywny.
Czy ja nie rozumiem instrukcji, czy coś jest zaprogramowane, o czym zapomniałem ?