Jacko, widziałam jakiś czas temu, że miałeś wrzutę na kontakt24 :wink: nie wiem, czy to już komentowano w tym wątku, bo za dużo się dzieje, niemniej miło było zobaczyć znajomego nicka.
Wersja do druku
Jacko, widziałam jakiś czas temu, że miałeś wrzutę na kontakt24 :wink: nie wiem, czy to już komentowano w tym wątku, bo za dużo się dzieje, niemniej miło było zobaczyć znajomego nicka.
Ciesze się.
Jeśli moge się pochwalić co do kontaktu24 to cały lotniczy
http://kontakt24.tvn.pl/profil/238,jackowlew
a i zdarzył się jeden wywiad lotniczy dla kontaktu24
Dzisiaj przeleciało w przeciągu godziny kilka olbrzymów A380 ( plaga istna) i jeden Antonow 124 primo voto Rusłan- tym razem inny egzemplarz, bo "mordę" miał niepoobijaną:wink:
Mam do Was wielką prośbę.
Dziś siedziałem na balkonie z aparatem i sfotografowałem coś, bo leciało :-P
Oglądam na wyświetlaczu i rozdziawiłem gębę :shock:
Czegoś takiego nie widziałem. W załączniku jest prawie cały kadr i wkleiłem kawałek kadru w skali 1:1, żeby przybliżyć kształt. Mnie to przypomina delfina a konkretnie białuchę.
Może ktoś wie co to za samolot?
W życiu jeszcze tego nie widziałem, może kiedyś uda się z mniejszej odległości? :roll:
sdsi- masz u mnie plusa :D
helmuth - dzięki. ja też pierwszy raz coś takiego widzę; bardzo ciekawe - warto zobaczyć zdjęcia na stronie, którą dałem. toż to kolos...:shock:
Wcale nie jest taki wielki :)
Mniejszy od A380. Porównaj w Wikipedii. Np powierzchnie nośną ma chyba 6x mniejszą (845:122)
Ale kształt niesamowity. Skojarzenie z biełuchą miałem prawidłowe (taka jest jego branżowa nazwa). :grin:
Ale skoro mowa o A380 :wink: