K@czy tylko w pierwszym doszukałem się oznaki 21w ;)
Wersja do druku
K@czy tylko w pierwszym doszukałem się oznaki 21w ;)
a gdzie?? ja nie moge znalezc...
Z prawej strony drabiny,oznakowanie skrzynki ;)
Co sie tak podniecacie-dla szefowej to codzienna bulka z maslem.Ot,miala akurat aparat przy sobie i pstrykla kilka fotek(perfekcyjnie wszystko wykozystujac):wink:
Respekt!!!!!!!!!
Ale dwa wieki temu by takiej tabliczki nie zrobili ;)
Dzięki za miłe przyjęcie tych okołoteatralnych waryacji (Miruś trochę przesadził, pewnie przez te upały).
Wiesz... chyba już się wyeksploatowałam z winiet. Irytują mnie. Sztuczne postarzanie też (może kiedyś przejdzie).
Oznaki XXI wieku są też na ostatnim zdjęciu - za paniami jest betonowy płot :mrgreen:
Fotka z junakami faktycznie jest zbyt szarobura (dzięki Tomashhh). Teraz bez sensu zmieniać ale na bloga wstawię bardziej kontrastową.
Poniżej 3 kolorowe migawki. Już mniej klimatyczne ale moim zdaniem warte pokazania.
Kurcze, swietnie zapodalas bufetowa.
Wszystkie z podtekstem. Gdybym maial wybierac jedna to zdecydowanie pierwsza.
szaroburzy junacy - rewelacja (ale szaroburzy, nie kontrastowi). wygladaja jak na zdjeciach dziadka (no.. moze.. zdjecia dziadka nie sa takie wyrazne, ostre)
:)
amigos - co im dalas, zeby tam wlezli? :)
Amigos to akurat nie pozowane było. Wleźli tam aby przedstawienie lepiej widzieć. :) Fajnie by było szerzej, bo budynek wielki ale wszędzie panoszyli się ludzie z aparatami i psuli mi kadry. Straszni są :mrgreen:
Chłopackie klimaty na pierwszej focie - świetne. Czarno-biało foty mają klimat (przedostatnia wrzuta).
dziady, psuje i ... oj za daleko z tymi rymami :)
wyobrazilem sobie, jak ich pol godziny namawiasz, przekonujesz, wytluszczasz argumenty kompozycyjne, artystyczne, przywolujesz najwieksze nazwiska malarzy, fotografow, tlumaczysz co to sa mocne punkty, zloty podzial, system 4/3. Rozkrecasz sie, budujesz im obraz udzialu w czyms wielkim, przelomowym, o zapisie na kartach historii, slawie, pieniadzach....i tu dochodzi do przelomu. Tan w kapelusiku mowi - "za dyche" :)
(oczywiscie dycha sie z nikim nie podzielil)
Magazyn_mody strasznie odstaje na minus........
Ale to pewnie dlatego, że ma z prawej tak dobre zdjęcie jak musica!
To i junacy2 bardzo mi się spodobały. Dobre, ponadczasowe kadry.
Zazdroszczę.
Amigos i Musica - genialne kadry. Masz Ty oko, kobieto :wink: I widać, żeś w formie. A tak niedawno jeszcze narzekałaś :wink:
Zajefajna teatralno streetowa seria cała :grin: Bardzo mi przypasowały, serwuje Pani fotki z najwyższej półki :wink:
Byl teatr, to teraz coś dla ciała - Wakacyjny Turniej Drużyn Osiedlowych w piłce nożnej. Ponieważ lało, finał odbył się w sali gimnastycznej. Nie zrobiłam żadnego normalnego zdjęcia, to bardziej waryacje. Warunki kiepskie (ciemno) więc wybaczcie jakość.
Cześć Pani Bufetowo,
Lubię tu przychodzić. Znowu się nazbierało... Płodnaś, dziewczyno!
"Basket" - bardzo fajne pomyślane, wyczekane, drugie z nich bardzo mi się podoba. No i smolista czerń... :) Ciekawe, czy to co osobnik ma napisane na ręku, to jest obraźliwe?
konkurs na fajny tytuł - Ujęcie po prostu genialne. Wyżęłaś do suchej nitki, Bufetowo. i tytułów się posypało kilka znakomitych. ;)
"Dziecko w sieci" - fajnie dobrany tytuł i znowu klimaty jak z Tolka Banana. Klasa.
"seria z sąsiadami" - i z Angelą M, przeuroczo sielska. Super wyżęłaś.
"Boys, boys, boys" - Twoje klimaty, Twoja modelka - rewelacja, kolejny przykład tego, jak nie posługując się GO długości 1 cm można operując prostymi elementami acz wyszukaną wyobraźnią zbudować nietuzinkowy klimat.
Nie lubię takich książek - wraz z małżonką śmialiśmy się do łez. Cudowne.
w założeniu miała być hitem sezonu - Kolory, wykorzystanie naturalnego tła, temat - jak najbardziej znakomity. Na jedynce zabrakło mi dołu, dwójka super. Co zaś do ogni na sznurku - to możesz posługiwać się nazwą "POI", może to znajomy zaakceptuje. Zdjęcie w zamyśle - bardzo ciekawe. Wykonanie już kuleje.
"Kolorowe lato". Szkoda, ze nie miałaś wpływu na to, gdzie jest wybita dziura w drzwiach (a może jednak? :) ), bo po drugiej stronie fajniej by równoważyło obrazek - ale co tu gadać - znowu wyżęte, ekstra jest.
kilka migawek z tegorocznej "Fety" - super oddany klimat, ładna bardzo konwersja, kadry, temat - zazdroszczę szczerze. Wyżęte na maxa.
3 kolorowe migawki - i tutaj również - pierwsze i trzecie bardzo klimatyczne, środkowe odstaje nieco, przez tą butelkę w ręku.
Wakacyjny Turniej Drużyn Osiedlowych - bardzo pomysłowe kadry, obroniłaś się niemożnością użycia D3s z 300/2.8 celem rejestracji działań piłkarskich. Jedynka świetnie wypatrzona i podana, Dwójka - Smrodki przegrywają :) ciekawe, czemu ... 3ka dokumentacyjnie świetnie, pewnie spore poruszenie było, i dzieci w sieci - Pani Rybak, dobry połów!
Tak, lubię tu wracać, i posiedzieć, zatrzymać się na chwilę i cieszyć się twoimi pracami. Dziękuję za tę możliwość :)
Bufetowo - Sawa napisał chyba wszystko cóż można dodać . Reportaż " drużynowy " świetny - taki minimalizm i prostota . Bardzo mi się podoba .
Mam kilka migawek z Gór Stołowych. Wprawdzie są wśród nas tacy, co twierdzą że góry poniżej 1000 m som gupje ( ;) ) ja uważam że są niezwykle malownicze i inspirujące. Trudno mi było oddać to, co w nich najbardziej lubię. Wychodzą mi albo kicze, albo nieciekawe zdjęcia skał. Poniżej mocno wyselekcjonowana czwórka.
uwielbiam Góry Sowie mam nadzieje że wymalujemy tam jakiś olkowy plenerek
seria zdjęć bardzo przyzwoita, a porcja z turnieju drużyn osiedlowych doskonała
Eeee nooo :) dawno Cie nie widzialem :) Z ostaniej wrzucty dwa srodkowe- ze wskazaniem na dwojke po wyrzuceniu fragmentu zielonego drzewka. Dlaczego twierdzisz, ze kicze? Co prawda pierwsze mozna podciagnac pod ta definicje, ale nastepne juz nie bardzo. Czy mi sie wydaje, czy probujesz nowej obrobki? Albo stara obrobka, tylko na nowych obiektach tak wyglada ;)
Najfajniesza fota to ta z ludzikami na skale. Chyba lepiej byłoby, gdyby ten z lewej był w mocnym punkcie. A tego drugiego był zestrzelił. Zielone drzewko precz.
witaj:)
schodki z klimatem i skała z ludzikami podobają się...
Pozdrawiam
Fajne ze Smrodkami. Tylko kto to te Smrodki, ekipa futbolowa?:mrgreen:
Z ostatnich najfajniejsi junacy i Amigos. Nie ma to jak męska przyjaźń. PS. Dało sie do nich podejść bliżej?
sorki strzeliłem gafę :) - Stołowe - oczywiście
ehosonda - w sumie nie wydało mi się to dziwne, bo góry Sowie są nieopodal, a kowal73 pisał o "tych stronach". O co chodzi z tym Tytusem?
Miło mi czytać Wasze komentarze - dzięki!
Poniżej zdjęcie z dzisiejszej mini-sesyjki. Odwiedziłam moje ulubione miejsce po drugiej stronie Wisły.
"Sezon na jabłka"
Aby nie zaśmiecać wątku zlotowego, wrzucam tu kilka łebskich klimatów.
Pierwsze dwa owszem ale mam uwagi co do śladów. Byłoby cudownie, gdyby jedynymi śladami na piasku (wydmy1), były ślady tej postaci. Niestety na to wpływu nie miałaś.
Natomiast na drugim (wydmy2) ślady zamiast w poprzek, powinny biec w głąb kadru i znikać gdzieś w dali. Tutaj już mogłaś to zaaranżować :-P
Pierwsze dwa też mi się najbardziej podobają. Drugi to taki ładny, czyściutki widok, który przyciąga oko. W pierwszym ładnie zbudowałaś plan. Człowiek na górze, a przed nim tylko chmury. Bardzo dobre mz. :wink:
Witaj :grin:
Również pierwsz dwa mi się naj widzą z ostatnej wrzuty. No i widać, że pogoda dopisała, bo co do nastrojach to wiadomo :wink:
...wiemwiem, sory, bez sensu sie czepiam. czasem samo mi tak wychodzi :)
a propos Tytusa, to..hmm...jedna z bardziej charakterystycznych form skalnych na Szczelincu. Taka gora w ksztalcie glowy goryla.
pzdr
Bufetowa, ciemne ostatnie zdjęcia.
A ja się wyłamię. Mnie najbardziej podoba się ostatnie. Konwersja do BW zawsze świetnie Ci wychodzi. Kolory pozostałych tak jak pisze Czarny, zbyt ciemne i jakieś... nie takie.
Ostatnia jest naprawdę fajna. Ze starym polskim filmem mi się kojarzy :)
Wanilia - dzięki za docenienie "niedocenionego" ;) Pozostałe faktycznie powinnam poobrabiać jeszcze raz.
Ehosonda - oczywiście mam swojego Tytusa ale niewiele różni się od tego z Twojego linka :)
Poniżej niezobowiązujące dwie fotki. Jedna to "September" - zaległość z 1 września i corocznej akcji organizowanej w moim mieście.
Druga to "Okno na las" - leśny obrazek przykrywający lęki przed kleszczami i przeszczepem wątroby ;)
Dziś wrzucam kolejną wersję pokazywanego już kilkakrotnie motywu. mam słabość do tych drabinek, a zwłaszcza mieszkańców domku ;)
"Co nowego przyniesie nadchodzący dzień?". Pierwsze to widok ogólny (kontynuacja poprzednich). Drugie - portret zbiorowy.
Ja też mam słabość do tego miejsca- do tych fot- pierwsza fotka- kapitalna. :grin:
Widze, ze to szczesliwy trojkat :grin:
Pierwsza fota bombowa :grin:
kreskowkowe
"co nowego" zamienilbym na "boys"