Na ostatnim bardzo ładny krajobraz. Duza odbitka, w ramkę i na scianę.
Wersja do druku
Na ostatnim bardzo ładny krajobraz. Duza odbitka, w ramkę i na scianę.
Wanilia musiała by mieć ściany Alhambry do dyspozycji...
Noo, rośnie kolejna, przesympatyczna olitalibka :)
Ciekawe, w kogo się wrodziła? ;)
Fotografia dziewczynki sympatyczna i bardzo ładna. Zdjęcie z Norwegii ładnie obrazuje surowy krajobraz. Zbocza potęgują jeszcze wrażenie. Perespektywa jest trafnie dobrana i nie odczułem dyskomfortu oglądania.
Jakby zerknąć na samo podgórze, to poziom jest. Ale patrząc na całość zdjęcia ma się wrażenie, że zdjęcie leci - przekłamanie spowodowane, prawdopodobnie, różnym stopniem naśnieżenia zboczy. Plus pasma wolne od śniegu, które utworzyły się na lewym zboczu i "cisną" wzrokiem do środka kadru. Fajnie to wszystko podkreśla przestrzeń na tym zdjęciu :D
Pozdrówka
PS. A okolica wspaniała ;)
bardzo podoba mi się ta norweska wiosna. Bardzo dobrze oddana przestrzeń, czuje się ją. Super ! :-)
Nie do końca wiem co mogłam zrobić inaczej aby wykorzystać potencjał tego miejsca??? Na pewno gdybym miała więcej czasu na przemyślenie i przyłożenie się do kadru miałabym większe szanse na uzyskanie lepszego efektu a niestety na moją prośbę (zbyt często wyrażaną jak na cierpliwość moich współtowarzyszy podróży) zatrzymalismy się na dwie minuty.
Będe wdzięczna jeśli dołożcie swoje trzy grosze i podpowiecie jak Wy byście to widzieli. Cieszą mnie bardzo wasze miłe komentarze ale nie wahajcie się przed zostawieniem tu swojej subiektywnej oceny. Chciałabym podszlifować warsztat- być może uda mi się to z WASZĄ pomocą.
Pozdrawiam :grin:
Norweskie klimaty - ciąg dalszy...
Łodki fajne, przypominają mi wakacje :)
Ty to w domu nie usiedzisz :wink:
Ostatnie dwa zdjęcia z cyklu norweskich klimatów MSZ bardzo fajne, przyjemnie się ogląda, choć niebo nad domkiem wygląda jak wklejone...:wink:
Pewnie ciekawiej by wyszło wieczorem, ale niestety wiem doskonale jak to jest na wycieczkach...
Pozdrawiam
Niebo jest absolutnie naturalne :)
ja Cie rozumiem, wyjazd do Norwegii to moje marzenie od lat
Podobno najpiękniejsze są Lofoty. Nie byłam, ale mąż planuje w nieokreślonej przyszłości. Widziałam za to przepiękne fotki.
Norwegię widziałam z jachtu ale sądzę , że ją lepiej zwiedzić podróżując autem. Widoki z wody są piękne ale po pewnym czasie wydają się być monotonne. W głębi lądu krajobraz jest bardziej urozmaicony a przepiękne stojące wody jezior polodowcowych bajecznie odbijają przeglądający się w nim krajobraz. Niestety nie wszystko udało mi się udokumentować,
Klimat domku obłędny. Łódki swietnie przedstawione poprzez kontrast stara-nowa na pięknym tle. Gratki!
Zazdraszczam Norwegii :)
domek super ciekawe jak wieszają bombki na święta:shock:
Bardzo mi się podoba domek- kadr i kolory. Tylko jakoś miękko, czy taki był Twój zamiar czy to tylko moje wrażenie :roll:
Właśnie miałam zapytać, czy używasz filtrów, bo właśnie na tym zdjęciu zastanowił mnie ciemniejszy lewy górny róg, a tu odpowiedź pojawiła się sama :)
A co do innych zdjęć to mnie bardziej kadrowo do gustu przypadły łódki, niż kra, troszkę drażnią mnie na krze te suche patyki na dole fotki - chociaż drażnią to chyba za duże słowo - jeśli miałabym się czegoś czepiać na tej fotce, to przyczepiłabym się właśnie do tych badyli :wink:
domek kapitalny, piękny widoczek
Z norweskich klimatów najbardziej do gustu przypadło mi zdjęcie z łódkami, chociaż domek też bardzo sympatyczny.
Domek przepięknie usytuowany i wraz z okolicą bardzo malowniczy. Przypuszczam, że w sezonie jest wykorzystywany jako baza rybacka. Łodzie na brzegu też bardzo fajny akcent podkreślający walory okolicy. Zdjecie to jako jedno z nielicznych podkreśla, że w niektórych wyrobach bardziej sprawdzają się tworzywa sztuczne co daje mu dodatkowy wymiar.
Tzn, że ostrość idzie nie tam gdzie ustawiasz.
Back Focus - za obiektem.
Front Focus - przed obiektem
Mam wrażenie, że łódki inne "przewodnie" obiekty nie są ostre.
Jak to systemowe szkło to się dziwie i może nie mam racji (może to kompresja). Nie zauważyłaś lekkiej nieostrości?
Z Sigmami często się to w C zdarza z systemowymi szkłami rzadziej.
Będę czujna :wink:
Norweskie domki....
kolejne...
Norweskie klimaty bardzo ladne i ciekawie pokazane :grin:
Zainteresowal mnie fakt iz w zadnym momecie nie widac kabli ani anten tv, ktore zdecydowanie potrafia odebrac uroku nawet najpiekniejszemu widoczkowi:-P
fiordy wadawalo mi sie, ze to morze w gorach - tak w skrocie. sory, ze sie czepiam :)
fajne sie oglada, odkrylas mi w glowie klapke "norwegia". zlazilem ja 2 lata temu. piknie, szczegolnie jak se przypomne Jotunheimen w polowie czerwca z padajacym poziomo sniegiem :)
drutow faktycznie jakby tam mniej
Domki przyjemne ale porcik i fiordy bardzo wpadły w oko.
Moje ulubione z fiordów,
chyba nie wiem co powiedzieć, PIĘKNE i tyle.
Jak zwykle śliczności nam tutaj pokazujesz, sam wybieram się do Norwegii w tym roku a Twoje zdjęcia sprawiają że coraz bardziej nie mogę się doczekać...
Pozdrawiam
Ostatnie z fiordow bardzo sliczniusie.
To chyba najbardziej norweskie z wszystkich dotychczasowych :) Fiord w całej okazałości, piękne kolory.
Cieszę się, że się podoba.
Próbuję wrzucić w kwadracie, ale coś się dzieje z komprsją:???:
no to pokażę jak pływaliśmy po tych fiordach :grin:
aż Ci zazdroszczę, to ja po krzakach za robalami ganiam a Ty takie widoki fotografujesz :wink:
ps. Twoja ulubiona i mi najbardziej się podoba zresztą wszystkie bardzo ładne :)