U mnie zima będzię mniej więcej tak wyglądać cały czas..... wrzucę od czasu do czasu jakąś fotkę żeby smutno nie było
Wersja do druku
Ja tam jeszcze mam nadzieję na jesień.
No to i tak z was szczesciarze, bo u mnie o jesieni tylko pomarzyc :roll:
W sianokosach brakuje mi jakiejś ciekawej perspektywy żeby kadr stał się malowniczy. Ach jak ja tęsknię za słoneczkiem i zapachem siana:grin:
A mi się podoba:) Bardzo lubię takie "wiejskie" klimaty :)
@wanilia ale zima też ma swoje uroki :D
Marne nie jest. Tylko drzemiące w świadomości sianokosy to konik, kobiety widłami przewracające siano, ustawiane w polu kopki. U Ciebie nowoczesna maszyna z tumanem kurzu robiaca w godzinę wiecej niż ludzie z dwóch wiosek przez dzień. Być może przez szybkość tej maszyny nie czuć zapachu siana i bardziej to miałem na myśli.
Dosyć melancholii :grin:
532- spokojne zrównoważone zdjęcie. Zachęca do wieczornego spaceru w tym sympatycznym miejscu i jeszcze co ważne jak dla mnie otula ciszą.
Achaaa, czyli Ty tez sentymantalny gosc jestes :lol:
To przychodzi z wiekiem, takie rozmyślania o przemijaniu :???:
:lol::lol::lol:
Zmiana tematu czyli powrót do symetrii w architekturze :grin:
Ładne, no normalnie Mondrian, panie :)
Ładne. Nie wiem, czy trochę niżej bym nie ucięła na górze, tak by zostawić wąski pasek. Jak na dole.
no fajna fotka oczywiście symetryczna :D Tylko nie wiem czy nie jest troszkę krzywo... późno jest to może mi się krzywi:lol:
MZ, to drugie :mrgreen:
Pomóżcie mi wybrać kadr
Jeśli chodzi w zdjęciu o tą alejkę to fota nr 1 :)
Ja wolę drugą wersję, bo wydaje mi się, że:
niebo i tyle asfaltu na pierwszej "nic nie wnoszą", w sensie, że bardziej podkreślony na drugiej przez ciaśniejszy kadr jest zamysł fotografa, takie zaproszenie do wieczornego spaceru wzdłuż rzeki. Poza tym w drugim kadrze wykorzystane są dwa mocne punkty: lewy dolny przez znikającą w oddali alejkę, prawy górny przez latarnię. Dlatego moim zdaniem zdjęcie drugie.
Mnie bardziej podoba się wersja 1 :) Z tych ostatnich fotek bije na mnie jakiś taki.... spokój :)
Ja tez wole drugie, zgadzam sie z Agulka :-P
No to jest remis :grin:
A może w drugą stronę? :wink:
Nadal w mojej opinii "wygrywa" drugie. Nie wiem, może sobie dopisuję historyjkę, ale ten trzeci kadr, jest mniej tajemniczy, taki bardziej oczywisty - jak pójdę tą alejką, to wiem, że dojdę do jakiegoś rozwidlenia, które skieruje mnie na most, bądź do miasta. A na drugim tego nie wiem, przez co mnie, "oglądacza" intryguje. :)
Co nie oznacza, że to ostatnie jest złe, wręcz przeciwnie, ale z tej wrzutki ja wybieram środkowe :)
msz było by lepsze gdyby było zrobione późniejszą porą wtedy ekstra :)
A mnie sie ostatnie podoba, oczywiscie nie bede go porownywac z drugm bo oddaje nieco inna atmosfere.
Jednak obecnosc mostu i zabudowan nic mu moim zadniem nie ujmuje.
Ta sama alejka na dwoch fotkach o roznym klimacie.
Z drugiej strony już nie jest tak spokojnie jak wcześniej :grin: ale też ładnie :)
534b.jpg czyli wersja druga mi się o wiele bardziej podoba. Już zostało napisane, że niebo i asfalt za dużo nie wnoszą do wersji A.
Fajnie kontrastuje do tych fotek (a i b) wersja z drugiej strony. Takie szybkie zburzenie wstępnie pokazanego spokoju (o ile rzeczywiście te foty są robione z jednego miejsca tylko w inne strony świata). Mimo wszystko ładne fotki. Mówiłem, już że macie tam ładnie i że umiesz to bardzo dobrze pokazać?
Oj - ale podzielone zdania - jak dla mnie kadr drugi (czyli 534b) - najbardziej mi pasuje...
Pozdrawiam
Ten sam dzień, ten sam bulwar, miejsca oddalone od siebie o kilkanaście metrów (wolałem najbliższą latarnię, mieć tuż za plecami niż tuż przed sobą)
Chyba tak ale i tak Ci podziękuję :grin:
A w ogóle kowalikster i K_Puchatek- miło Was znów gościć :grin:
Dziękuję wszystkim, za wypowiedzi o 534 i nie tylko :)
Teraz rzut oka na drugą stronę (to nie jest część kadru 535 :-P)
536
:lol::lol: oczywiscie, ze to nie czesc kadru 535, ale juz w miniaturce zauwazylam, ze to te same zabudowania, ktore widac na fotce z alejki "w druga strone":-P
Ocena w galerii :wink:
534b bardziej mi się podoba bo jest zwarty tematycznie, ma w sobie jakąś intymność i zacisze do spacerków. Na 535- wieżowce po prawej i lewej odarły te alejkę z intymności i przekształciły ją w miejsce do biegania po lub przed pracą. 536 nowocześnie, ciekawie i ładnie w nocnej szacie.
537 w galerii oceniłem ale też i wyczytałem o szumie. Te dwa budynki na dole wydaje mi się, ża mają taką fakturę wykończenia coś jakby czerwone cegły i szare o różnych tonacjach. Kolory naprawdę fajne i ładnie miękko przechodzą.
Bardzo mi się podoba 539 :roll: