Odp: Nowy Panasonic LX100
Cytat:
Zamieszczone przez
grzeSiuu
@ Inkoguto
Nie do końca.
Ci co maja juz sprzęt w m43 mogą kupić ten aparat dla samego obiwktywy (zamiast wspominanego 12-40).
Nie dość, że mają obiektyw to jeszcze dodatkowe body.
Każdemu wg. potrzeb. Tyle tylko - z mojej perspektywy - jak kupisz 12-40 to po pojawieniu się nowszego body bez problemu podepniesz do niego to samo szkło. W przypadku kompakt z wbudowanym obiektywem czeka cię zakup nowego kompaktu. IMGO to nie jest porównanie 1:1 - nie traktowałbym tego jako substytuty. To jest jakaś alternatywa - jak piałem - zależna od indywidualnych potrzeb.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzeSiuu
Coraz bardziej podoba mi się ta Leica :grin:
Jedna rzecz mnie zastanawia. Na filmach nagranych LX100 na youtube, słychać dość wyraźnie mechanizm zooma.
Ciekawe czy w modelu Leica jest to poprawione czy tak samo. Niestety filmów nagranych D-Luxem brak w internecie.
Nie spodziewałbym się żadnych zmian we wnętrzu aparatu.
Leica ma nieco inną obudowę (brak gripa, guziki) i inne menu. Może inne parametry dla silnika jpg.
Reszta pewnie będzie dokładnie taka sama.
Może mieć też inne powłoki na soczewkach obiektywu.
Jednak patrząc na różnicę w cenie obawiam sie, że nawet silnik jpg nie będzie, nie jest zmieniony.
Wydaje mi się, że menu jest identyczne. Zmiany są tylko kosmetyczne w grafice ikon. Mogę się mylić, wnioskuje z materiałów z internetu.
Mnie zastanawia skąd tym razem taka mała różnica w cenie?