ostrość w tych plikach to najmniejszy problem -te 12-50 to niestety nie to do czego mnie zuiko przyzwyczaił.
Wersja do druku
ostrość w tych plikach to najmniejszy problem -te 12-50 to niestety nie to do czego mnie zuiko przyzwyczaił.
No sprawdźcie,.... czy wasze ZUIKO jeszcze działa, bo po takich wieściach może się okazać , że nie działa :)....
"streetowcy" zostają reszta uciekać :]
mynameisnobody jesteś niczym wróżbita Maciej :)
Jak ktoś chce to jeszcze chyba nie kasowałem, mogę podesłać.
Mi wystarczy tekst Janko plus później jego foty z wersji 1.0, trzeba cały czas pamiętać, że Janko to optimum/max kombinacji matryca-user-soft.
BTW. Pewnie Oly France zareagowało i plików (już) nie ma.
a dodać mu światła?
zapewne oprogramowanie będzie to niwelować ale jeśli to występuje już przy takim kontraście to nie jest to "cecha" :)
to jest 1:1 ?
No pięknie, Chińczycy chyba też strajkują, bo muszą pracować za miskę ryżu :D
-----------------------------------------------------------------------------
http://img1.focus-numerique.com/focu...e-exemple1.jpg A ile tu hotów powyłaziło w ciemnicy RAWa, hoł, hoł , hoł... :lol:
tak -bez dotykania raw-a -a zresztą nic... :???:
1. Chińczycy już dano nie pracują za miskę ryżu
2. Strajkowali już parę razy i kto wie kiedy znów zastrajkują
To tak średnio wygląda, mam nadzieję ze to przeskoczą, albo może to wina czegoś tam co da się wyeliminować
Ogólnie chyba nie jest źle, sądzę że obrazek będzie dawał lepszy niż GX1 (mam taka nadzieję :))
Zróżnicowanie przykładów ma prawo występować na tym etapie... zapewne w ekipie wdrożeniowej zasuwają aż się kurzy :]
Cóż czekamy na kolejne przykłady :)
---------- Post dodany o 23:54 ---------- Poprzedni post był o 23:51 ----------
merti a ty spojrzałeś jakie to ISO w tym samplu ?
Spójrz to hoty przestaną Cię dziwić
No masz rację. W sumie powinienem to przewidzieć ale przy okazji wyszło że banding jednak istnieje. Mały, o mały ale jest...
Wziąłem sobie na tapetę panią na sofie w UFRawie. Piekielnie szybki ten program do ORF ;) Ostrość jednak jest na jej klatę. Inna rzecz że to zdjęcie jest chyba za ciemne. Ruszyłem suwaczkiem i wyszło że 2eV można spokojnie do góry ciągnąć, a to chyba dobrze świadczy...