Odp: Sigma SD1 (flagship) - 46Mpix i rozważania o matrycach i obiektywach
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
popatrz na watek Rytterfalka, tam wre dyskusja jak to soft nie radzi sobie z rawami od SD1 nawet mimo tzw aktualizacji, tu nie bede sie rozwijal, bo to malo kogo...
Jaja jak berety, Sigma to jest na prawde sprzet dla hardkorow... co ja poradze, ze kocham ten obrazek?:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Rawa,z SD15 można wołać w PS,a z SD1?
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
popatrz na watek Rytterfalka, tam wre dyskusja jak to soft nie radzi sobie z rawami od SD1 nawet mimo tzw aktualizacji, tu nie bede sie rozwijal, bo to malo kogo...
Jaja jak berety, Sigma to jest na prawde sprzet dla hardkorow... co ja poradze, ze kocham ten obrazek?:)
Janek
Odkochaj się, też poszedłem na odwyk. Zresztą, miłość do sigmy powinna się chyba znaleźć*w wątku o sadofoto.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Rawa,z SD15 można wołać w PS,a z SD1?
Jak jest w aktualizacji to zapewne, tylko z gory zakladam, ze nie wyciagnie tyle co prostackie oprogramowanie Sigmy...
---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post był o 23:10 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
yendash
Odkochaj się, też poszedłem na odwyk. Zresztą, miłość do sigmy powinna się chyba znaleźć*w wątku o sadofoto.
Nie odkocham sie, nie ma szans, po prostu po foveonie jestem skazony i nawet odstawilem swoje s3Pro, przegralo ale niewiele, zas bayer, to juz kompletnie nie to, nawet cokinami ostatnio walczylem i za chiny bazy nie moge zrobic takiej jak w Sigmie, a grzebac mi sie w kanalach, warstwach nie chce, bo to dla mnie przerost formy nad trescia, w Sigmie macham 3ma suwaczkami i mam 3d...
---------- Post dodany o 23:14 ---------- Poprzedni post był o 23:13 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Jezu jaki potwor i koszmarek, stare merole mi sie przypominaja:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Poproszę o jakieś przykładowe foty z tej genialnej sigmy. Tylko w pełnej rozdzielczości i czułość 400, 800 i 1600. Więcej nie trzeba.
---------- Post dodany o 23:37 ---------- Poprzedni post był o 23:28 ----------
Znalazłem coś takiego
http://www.imaging-resource.com/PROD...D1FARI1600.HTM
no jeżeli to cudo za grubą kasę robi taką kaszę to ja dziękuję. Może to jakaś wczesna wersja, nie wiem. Innych nie znalazłem a chętnie zobaczę.
Jakby ktoś chciał zdążyć jeszcze pod choinkę :wink:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/sigma-sd1-body.html
Ciekawe skad maja, z tego co wiem Sigma Polska nie zamawiala:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Niech mnie ktoś oświeci - jakie obiektywy się do tego przyczepia? Mam na myśli bagnet.
Sigmowe. Prawie wszystkie, które robią są (teoretycznie) dostępne z tym bagnetem. I żadne inne :)