A ja tam mam Tamrac Velocity 7x ...
Jestem bardzo zadowolony ...
Pewnie do czasu aż szklarnia sie powiększy :-P
Bo narazie mam body + 3 obiektywy i juz na styk jest :wink:
Wersja do druku
A ja tam mam Tamrac Velocity 7x ...
Jestem bardzo zadowolony ...
Pewnie do czasu aż szklarnia sie powiększy :-P
Bo narazie mam body + 3 obiektywy i juz na styk jest :wink:
Od kilku dni używam SLRC4 (CaseLogic). Nareszcie mieszczę wszystko co potrzebuję :)
Do tej pory używałem NaneuProBravo. Nie wystarczał już zdecydowanie.
W SLRC4 spokojnie mieści się pięćsetdziesiątka, cztery obiektywy, FL36 i drobiazgi typu akumulatorki, filtry i takie tam.
Solidnie wykonany, utwardzony spód, wygodnie się nosi, i jescze laptop się zmieści, tylko to już trochę za ciężko jak dla mnie :)
Ja właśnie zastanawiam się nad Tamrac Velocity 7x lub Olympus BackPack, tylko nie mogę znaleźć zdjęć Olympusa z pootwieranymi kieszeniami? Czy jest w nim jeszcze miejsce na inne rzeczy prócz sprzętu foto? Może ma ktoś jeden i drugi to poproszę o spostrzeżenia. Głwonie na rower i skuter.
Moge sie wypowiedzieć na temat Tamrac Velocity 7x ...
W głównej komorze mieści sie E-510 nawet z podpiętym 40-150 ...
Po bokach :
z lewej 14-42 + filltry makro
z prawe Helios 44-2 + gruszka + filtry do Heliosa
Oprócz tego więcej do głównej komory nic mi nie wejdzie ...
Na jednej stronie zmieściłyby sie dwa Heliosy ... jednak wcisnąć w to samo miejsce 2x 14-42 już sie nie da ...
W przedniej kieszeni jest miejsce raczej na małe rzeczy ... dość ciasna kieszonka ... płyny do czyszczenia ,karty pamięci, telefon, portfel, pędzelki do optyki, mini statyw sie mi tam mieszczą ...
Jak chcesz to moge zdjęcia porobić co i jak sie tam mieści jeśli opis dużo Ci nie mówi ;)
Ogólnie z zakupu jestem zadowolony ...
Pozdrawiam
O, to ja byłbym zainteresowany kilkoma zdjęciami. Interesuje mnie wygląd tej torby od tyłu, czyli "od ciała". Czy da się ten wynalazek nosić jak normalną naramienną torbę, czy to jest raczej do noszenia na plecach? Pas biodrowy jest w komplecie? Da się odpiąć pasek ramienny i nosić tą torbę jedynie na pasie biodrowym? Jak jest wyściełany pasek pasek ramienny w miejscu przylegania do barku? :)
Witam!
Zrobiło sie 100 pytań do ..... :wink:
Oczywiście da sie ta torbe nosić na ramieniu ...
Rzadko ,jednak czasami tak ją nosze ... nie jest może tak wygodna (ze względu na grubość) jak typowe naramienne torby ... Ale przynajmniej jest pojemna ;)
Pas biodrowy jest w komplecie ... z tyłu jest mała kieszonka w której ów pas biodrowy sie chowa ... Naturalnie nie wbija sie to w plecy ... nawet tego nie czuje ze tam jest pasek i klamerka ;)
Paska na ramie, tak jak i paska biodrowego nie da sie odpiąć ... Tylko na biodrze także sie nie da nosić niestety ... Torbe z położenie "plecowego" :) do położenia bocznego da sie obrócić szybkim ruchem ciała nawet więc z tym nie ma problemu - no chyba ze mamy zapięty pasek biodrowy którego ja ani razu jeszcze nie używałem ;)
Pasek naramienny wysciełany jest miekkim materiałem ...
Powiem nawet że sprawia wrażenie delikatnego więc nawet pokusiłbym sie o wytarcie nim optyki :-P
Gruby nie jest bo ma kilka milimetrów ale torba nie jest na tyle duża żeby upchnąć do niej 15 obiektywów więc co za tym idzie ciężka nie jest więc na brak komfortu nie narzekam :)
Tylna ścianka ma na oko jakieś 2cm ... ale jest na tyle sztywna że podczas drogi nie czuje na plecach zawartości :)
Co mi sie w niej najbardziej podoba ??
- W centralnej przegrodzie mieści sie butelka Tigera 1L (do góry nogami bo torba zwęrza sie w głąb) ... więc gdy aparat mam na szyji to napój mi nie przeszkadza bo siedzi w torbie ....
Ciekawy jest również fakt że kupując zimny napój i trzymając go w torbie utrzymuje swoją temperature przez kilkanaście godzin nawet w ciepłe dni ...
Np.wczoraj było u mnie ok. 27 stopni ,napój był wyjmowany tylko jak chciałem sie napić i po ponad 8 godzinach wycieczki foto po powrocie do domu nadal był zimny ;)
Jeśli butelka jest porządnie zakręcona nie ma możliwości żeby butelka miałą negatywny wpływ na obiektywy znajdujące sie po obu stronach głównej przegrody ...
Torba ma dwie pętelki po obu stronach ... ja do nich doczepiłem dwa kułeczka od kluczy i dwa karabińczyki od smyczy (widać na zdjęciach) ...
Czasami sie przydaje ;)
Co mi sie nie podoba ??
Ta torba ma tylko jeden minus ...
Na zdjęciu widać klamerke do zacieśniania ... czasami wbija mi sie ona w kość ... uciążliwe ...
Ale moja teoria nie jest poparta praktyką bo zawsze biore też statyw i mam go na plecach więc obie torby sie krzyżyją i to może być tego powodem ...
Sprawdze używanie torby bez statywu i zdam relacje ;)
Mam nadzieje że ktokolwiek coś z tego zrozumiał :)
Poniżej recenzji ciąg dalszy czyli zdjęcia ;)
Na zdjęciach widnieje także wszystko co do w/w torby mi sie mieści :)
Myśle że dałoby sie wcisnąć troche więcej ale jak narazie nie mam co :P
P.S. Model : Brat :cool:
Pozdrawiam
Druga częśc zdjęć ...
Czy w takiej torbie (plecaku?) po przekręceniu "na biodro" da się łatwo, szybko i przyjemnie wyjąć aparat? Czy można na przykład "w biegu" z przypiętą torbą wymieniać obiektywy? Czy raczej do takiej operacji trzeba się gdzieś zatrzymać, położyć torbę na ziemi, etc.?
Główna komora zapinana jest na suwak ...
Dodatkowo są z boku dwie klamerki do zapinania bez suwaka ...
Gdy zapniesz tylko klamerkami to szybko wyjmiesz aparat ...
Zabawa z suwakiem trwa troszke dłużej ...
Chociaż otwieranie jeszcze spoko ... jak wiadomo zapinanie suwaka trwa dłużej ;)
Ja nie raz używałem samych klamerek bez obaw ze aparat mi wypadnie ...
Jeśli nie masz tylnego dekielka przy obiektywie który znajduje sie w torbie zrobisz to bez problemu ...
Ten z aparatu do torby,bierzesz drugi i cyk ...
Ja nosze w torbie obiektywy z kompleten dekielków na nich i musze sie zatrzymać żeby założyć drugi obiektyw z obawy ze mi z rąk wylecą ...
Ale torby do tego zdjemować nie trzeba ... mi ona w ogóle nie przeszkadza ...
Tak mniej więcej wygląda aparat w torbie ...
Sorki z jakość ale to Szajsung :-P
No więc zdaje relacje ...
Przez ostatnie dni podróżowałem ze statywem w ręku ... na plecach tylko torba ...
Nic mi sie nie wbija ... nie boli ... torba wygodna jak nigdy ... teraz musze opatentować jak do nie przyczepić statyw zeby bylo wporzo ;)