Jej rozterki jeszcze niczego nie potwierdzają. Będzie reakcja sklepu, to będzie potwierdzenie.
Wersja do druku
Jej rozterki jeszcze niczego nie potwierdzają. Będzie reakcja sklepu, to będzie potwierdzenie.
Trochę mnie to zaniepokoiło, bo się przymierzam :-/ Ale z drugiej strony, jak pisze epicure, trzeba poczekać na ich reakcję, bo może być spóźniona. W końcu to sklep w sieci ;-)
dlatego napisałem w trybie przypuszczającym "potwierdzałyby" a nie twierdząco "potwierdzają".
klikacz - czekam (i chyba nie tylko ja) na info, będzie pewnie dosyć istotne dla podejmowania decyzji o zakupie w VB
Dziś dostałam maila:
Szanowna Pani Katarzyno
Dziękujemy za wiadomość.
Prosimy o przesłanie poniższych:
1. wideo ukazujących wadę produktu
2. dokładnych zdjęć produktu
3. zdjęć kompletnego zestawu z pudełkiem
Są to warunki konieczne dla naszego działu reklamacji aby rozpocząć procedurę reklamacyjną. Proszę o przesłanie wymaganych plików graficznych do 5 dni w innym przypadku reklamacja może zostać rozpatrzona negatywnie.
Jeden załącznik nie może przekraczać 5 MB, a łącznie 15 MB. Po otrzymaniu plików graficznych zostanie to potwierdzone mailowo. W przypadku braku potwierdzenia proszę o ponowne przesłanie.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bardzo proszę o wiadomość.
Życzymy miłego dnia!
---------- Post dodany o 08:42 ---------- Poprzedni post był o 08:41 ----------
Zastanawiam się jak sfotografować to, że aparat się nie włącza ;-)))
Mnie najbardziej rozbraja to, że musisz mieć pudełko :grin:
W każdym razie, życzę powodzenia.
Zdjęcie aparatu pokazujące wajchę w pozycji "On", ciemny LCD i ciemny wizjer. I drugie z otwartą klapką baterii. Film - ładujesz baterię do aparatu, zamykasz klapę, włączasz aparat i zbliżenie na ciemny LCD i wizjer. Cięcie. Mamy to! And the winner is... Oscar murowany. :)
Nie zapomnij o pełnym grozy podkładzie muzycznym ;)
Kasiu, i jak wygląda sprawa serwisu? Możesz podać trochę szczegółów.
Ale to chyba nie wina Basketu?
A dlaczego tak? Co odpisał Value B ?
Podpytam tutaj, może ktoś jest zorientowany w temacie
sklep t-dimension.com - ktoś kupował, korzystał? To takie coś jak Valuebasket? Mają też konto na e-bay z bardzo dużą ilością pozytywnych komentarzy no i ceny zaskakująco niskie.
Właśnie zamówiłem przed weekendem od nich szkło, jednak po zamówieniu wyskoczyła mi dziwna dostawa (nawet do 25 lipca) z tego względu wycofałem się i dostałem odpowiedź, że ok - wrócą środki. Płatność przez paypal. Co dalej nie wiem, poczekam jeszcze... Ogólnie rzecz biorąc ja się nie obawiam sprzedawców na ebayu, jeżeli płatność jest przez paypal - nie tylko nie wysłanie towaru, ale i jego wady są objęte ochroną. (teraz patrzę, jednak kasa wróciła).
Ogólnie rzecz biorąc, przynajmniej w UK - nie jest tak łatwo ze sprzedażą(np. znajomy na koncie, gdzie kupił ok 30 produktów miał problem wystawić najpierw 3 na raz produkty, później mu zablokowali na 30 dni opcję sprzedaży, za podejrzaną akcję na koncie) założniem nowego konta(z paypalem) jak się nawywija wałów itd. Na te tysiące pozytywów trzeba sobie zasłużyć i angole zwracają uwagę na komentarze i ich liczbę.
Kwestia tylko tego czy godzimy się na utratę gwarancji, bo ja wątpię w te ich gwarancje...
ja kupując w takich sklepach zakładam, że gwarancji nie ma i traktuję to trochę jak kupno używki po gwarancji - tylko nowej.
Piszę, bo pewnie jesteście ciekawi.
Moja panika (głupota) i wysłanie aparatu do serwisu Olka zamiast Basketu kosztowała mnie niestety "trochę" kasiorki.
Okazało się, że awaria jest na tyle duża, że się nie opłaca aparatu reperować. Dostałam propozycję zakupu nowego EM-1 z 35% zniżką i 2,5letnią gwarancją.
Mam, więc od miesiąca nówkę sztukę nieśmiganą i dziurę w budżecie.
Jeszcze jedno. Stary aparat (z value basketu) miał taki numer seryjny, że nie dało się go zarejestrować na stronie Olympusa. Dziwne, prawda?
A próbowałaś go w ogóle odesłać do naprawy gwarancyjnej?
Czyli suma sumarum chcąc zaoszczędzić straciłaś więcej kasy.
Dokładnie.
A dlaczego po prostu nie kupujecie w Polskich sklepach? w sklepie w miescie ,za rogiem ,w znanym polskim sklepie internetowym?
No niby racja.Jednak zamierzajac cos gdzies kupic,nawet tanio to czytam opinie o sprzedawcy http://www.opineo.pl/opinie/valuebasket-pl.
Poza wspomnianą 2x wyższa ceną problem jest jeszcze w tym - że zazwyczaj sklepy stacjonarne niczego nie mają "na stanie" a obejrzeć można dopiero po zamówieniu i dostawie ;-) - a jak kupujemy w internetowym to w tam gdzie jest najlepszy stosunek ceny / pewności ;-) - każdy indywidualnie ustala procentowy udział obu czynników ;-)
Mirek, naprawdę, zaimponowałeś mi :D Ten sklep będzie miał takie oceny, to nieuniknione ze względu na model prowadzonej działalności.