ano i mnie przypadły do gustu. Nie ma jak to dobrze zinterpretowana fota HEHECytat:
Zamieszczone przez git
cicho się u mnie w wątku coś zrobiło, wklejam następne
43
Wersja do druku
Podoba mi się, przepały nie odciągają wzroku, ale moim zdaniem lepiej by było, gdyby ich nie było - a zamiast nich było coś co również nie przyciąga wzroku. Kadr niebanalny, wydawałoby się wręcz, że niepoprawny - jednak dzięki bokehowym kółkom to nie przeszkadza, bo wzrok podąża tam, gdzie trzeba. Całość miło się ogląda, jednak przepaly mimo wszystko nieporządane - zwłaszcza, że wchodzą na głowę modelki :)
Jejkuu... a co to, Ku-Klux-Klan?
Mogłeś do nich bliżej podejść.
he, he prawie - jakiś heppening reklamowy czy cuś w tym stylu . Bliżej podszedłem, lecz to z serii wydaje mi się najciekawsze. BTW jest to jedna z moich pierwszych fot, ostatnio wygrzebana z szuflady , no i muszę przyznać mocno ratowana obróbką.Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
fajnie wypatrzona ta ostatnia fota
Dobre zdjęcia
pozdrawiam.
za Dzemski - rzeczywiście fajnie ustrzelone, chyba twoje foty zachęciły mnie do odwiedzenia Wrocławia, tym bardziej , że mam dość blisko.
wpadło mi w oko zdjęcie 43 i zachwyciło swą naturalnością jak dla mnie bardzo fajny kadr, 44- jak na nasze warunki to dość nietypowa sytuacja i w pełni zasługująca na uwiecznienie. Pozdrawiam.
Rzeczywiście 43 jest świetne...ale do pełni szczęścia brakuje mi trochę mniej z prawej a nieco więcej z lewej strony. ;)
Oby to były wyloty z silnków rakiet ;)
Nie, to chyba rury preizolowane :( Dn nie podam.
całość kompozycji jest fajna ale odciąga uwagę lewy górny plan za jasny do całości kadru. Fajnie, że jest Was grupa z którą robisz wypady. :D
Fajne rury. Tytuł bym dała "Fotoplastykon" :D
Drugie! Świetne. Ta postać w tle rozpłaszczona na ścianie, jeden zwisa z sufitu, trzeci idzie... fajnie się rozłożyły ludziki w kadrze :D
Facio wcześniejszy był jakiś fajniejszy.
Opss, zrymowało się :mrgreen:
Ze wspinaczkowych wybrałbym 50 albo 47b.
A mnie się bardziej podoba w BW . Co do reszty - za Rocco
IMO - malarz dużo lepszy w kolorze. Z wspinaczkowych - fajne 47a i 50.
fojowe wszystkie ale facio za rocco był fajnieszy ten jakby spedził połowe życia na solarium :)
jedna zwisa - to kobitkaCytat:
Zamieszczone przez agapiet
dzięki za odwiedziny i komentarze. Utwierdziliście mnie w moich własnych przekonaniach ;)
Z tych ostatnich fotek to TĘ opaleniznę (fot. 46) jakbym gdzieś widział... czy to nie nowe wcielenie Andrew Leppers i hasło "Jeszcze o mnie usłyszycie"? Oczywiście nie urażając , broń Boże, Pana z fotografii :mrgreen:
Ze wspinaczek to podchodzi mi najlepiej 47b- ładne BW, przepał po prawej zminimalizowałeś ale rozumiem, że więcej nie chciałeś bo postać jest w tle. Choć teoretycznie najlepsze powinno być 49. bo ekspresja, ruch. Jednak fotki w takich miejscach i na takim tle są niewdzięczne bo te wystające uchwyty/bąble strasznie dezorganizują tło. Chyba, że będzie to duże zbliżenie, ukazanie wysiłku na twarzy itp.
Pozdrawiam ;)
46- dałem maksa w galerii bo jest to zdjęcie które będę pamiętał dłuższy czas tę fizjonomię i ubranko gdzie wszystko świetnie się harmonizuje. Oprócz tego spróbowałbym ciaśniejszy kadr prawie w kwadrat tak aby prawa i lewa krawędź zdjęcia niemal przylegała do postaci. Wspinaczkowe tutaj priorytet dla 47b nastepnie 50 lecz tam jest za jasny lewy dół. Pozdrawiam.
szczerze powiedziawszy nie o przepał mi chodziło, ale o kompozycję i ułożenie postaci w kadrze - okrutnie ciężkie warunki do focenia tam panują. Co do innych ujęć - będzie jeszcze nie jedna okazja ;)Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Wiejo - zapraszam do wcześniejszych kart - tam ten portret w kwadracie i w kolorzeCytat:
Oprócz tego spróbowałbym ciaśniejszy kadr prawie w kwadrat tak aby prawa i lewa krawędź zdjęcia niemal przylegała do postaci.
dzięki wszystkim za odwiedziny ;)
Usunąłbym maskę samochodu z prawej. Ale może byłoby zbyt "czysto" :-).
Tytuł: "Starczy na litra?" ;)Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
Fajnie, może ciut więcej kontrastu?
Tu już się nie da podnieść bezkarnie kontrastu. Już i tak jest przepalona i niedoświetlona.Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Pozwoliłem sobie obrobić po swojemu Twoją fotę. Jeśli Cię to wkurza napisz, usunę fotę momentalnie.
Bardzo mi się podoba ta scenka. Ale obciąłem wszystko co IMHO zbędne. Podostrzyłem, podciągnąłem kontrast, a przepalone niebo zamaskowałem delikatną winietą.
Trzeba kliknąć w fotę, wtedy się powiększy.
O coś takiego mi chodziło, oczywiście z obrobką, cięcia są już typowo "Rafałowe" ale dobre :)
Stefan, da się ;)
Z dodatkową obróbką - i owszem (albo z pogodzeniem się, że niebo byłoby przepalone).Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Zrzut v1 pokazuje jak było (czerwone - przepalenia, zielone - niedoświetlenia). V2 - wersja Rafała. Nie napisałem, że się nie da w ogóle, tylko że nie da się bezkarnie.
Tu trzeba by było ruszyć gammę i ewentualnie potem kontrast. Inaczej - coś tracimy.
Radlakos, Rafał - jeśli przeszkadzają Wam te zrzuty - piszcie, to usunę.
WOW!
Ja tam się nie znam ale nie zawsze to, co najlepsze technicznie, również najlepiej wygląda ;)
Radlakos, sorki za OT :)
No nie zawsze, ale jeśli zwiększając kontrast wyjedziesz poza skalę, to po prostu tracisz szczegóły. Tylko (i aż) tyle.
Fajną fotę sobie ustrzeliłeś. Chłopaki jak dowiozą do skupu to będą mogli trochę poszaleć, chociaż do podziału jest aż trzech. Miałem podobną wannę (blokowisko z ery póżnego Gomułki) ale nie dało rady jej wynieść w całości więc młot poszedł w ruch... .
Bardziej mi podchodzi cięcie Rafała Czarnego, choć domyślam się Twojej intencji z tym autem.
szczęśliwe chwile taki łup stanowi powód do dumy a ile da radości. Fajna sytuacja przy nie korzystnych warunkach oświetlenia i to odbiło się na kadrze który po obróbce a raczej cięciu Rafała bardziej leży w odbiorze. Pozdrawiam.
NO proszę , człek sobie wyjedzie na weekend z dala od kompa i netu, i pod jego nieobecność nabrużdżą mu w wątku :mrgreen: Nie spodziewałem się aż takiej reakcji - co do zrzutów nie chcę się powtarzać, ale nie mam nic przeciwko - wprowadzają nieco życia do wątku ;) . Każde nowe spojrzenie jest cenne i procentuje na przyszłość - śmiem twierdzić, że zawsze coś w tym pustym łbie zostanie.
Co do kadrowania ostatniej foty - obrabiając ją przyciąłem w kwadrat, ale finalnie zdecydowałem się na ten kadr, który wystawiłem - szkoda było mi utracić przestrzenno- panoramicznego charakteru tej foty.
Jeszcze raz dzięki za komentarze i odwiedziny
Ciekawe.
IMO za szeroko, całą prawą strone mógłbym spokojnie wywalić.
Lubie ciasne kadry i tyle ;)
53- mnie z kolei podoba się to przestrzeń po prawej dlatego, że poniekąd wskazuje jaką trudną drogę przebył wspinający się. Odebrałem tę fotografię jako bardzo dobre oddanie ducha sportu wspinaczkowego. Ocena w galerii. Pozdrawiam.
echhhh trudno was zadowolić ;) człowiek kadruje ciasno - mówią mu,że widzieli by ta kadrowane szerzej tak aby podkreślić przestrzeń pod tyłkiem gościa na ścianie. Kadruję szerzej - mówicie ciaśniej. Marudy :mrgreen:
Wiejo ja też przy tym kadrze bronię kompozycji. Fota miała być przestrzenną i wydaje mi się , że z lepszym lub gorszym skutkiem mi się to udało. Ciaśniejsze kadry będą- Rocco ( jakoś jak już wiadomo, że ty to ty , jakoś nie mogę ię przestawić na npwy nick ). IMO pasują bardziej do odmiany wspinania zwanej boulderingiem. Zresztą co tu pisać . Jak zrobię to wkleję, a wtedy pomarudzicie , na co zresztą czekam z utęsknieniem ;)
dzięki za odwiedziny