czy biżuteria jest tam tańsza jak u nas? taka popularna się wydaje.
Wersja do druku
czy biżuteria jest tam tańsza jak u nas? taka popularna się wydaje.
Ciekawe portrety i fajnie pozują do zdjęć. A i ta różnobarwność jest niesamowita.
Wszystkim sie podoba a Oni sie wybielaja...
Podobaja mi sie portretowe foty.
Ps. Dalbym plusa, ale system mnie nie lubi :-)
Znajdzie sie dobra dusza, aby mnie wspomoc ? :-)
Nie wszystko złoto co się świeci :) i tak jak bufetowa napisała noszą nawet bardzo tanią biżuterię, jest tego masa.
Kupiłem córce w Jaipurze srebrne kolczyki z granatem za 80 dol i jak sądzę, gdybym chciał dłużej się targować, pewnie kupiłbym taniej :)
Zawsze staram się targować, pewnie raz lepiej, raz gorzej, ale jak dotąd nikt na mnie z tego powodu się nie obraził :grin:
Portretowe ładne, widzę że tam równouprawnienie płci chyba panuje :) , panie przy piasku odpoczywają... :)
Portrety super :grin:, a system nie pozwala, nawet targować się nie chce :mrgreen:
Prawie jak na plaży :grin:
Na trasie z Agry do Jaipuru jest wioska Abhaneri, na pozór niczym się nie wyróżniająca od innych w Radżastanie. Życie toczy się tu swoim stałym rytmem, czasami tylko wpadną turyści, żeby zajrzeć do studni :grin: Wybudowana w lXw obok świątyni Harshat Mata służyła za magazyn wody z deszczów monsunowych. Chand Baori z 3500 schodkami na 13 poziomach robi wrażenie, pozostało też trochę rzeźb przypominających stylistyką te z Khajuraho.
Załącznik 142913
Załącznik 142912
Załącznik 142914
Załącznik 142918
Załącznik 142915
Załącznik 142917
Tobie udało się przekazać w 2 wymiarach wielkość tego obiektu. Pomocne są tutaj postacie ludzi - sylwetka człowieka stanowi pewną jednostkę porównawczą do zobrazowania wymiarów budowli.
Fotografowałem kilkukrotnie opolskie kamieniołomy, ale puste, bez pracującej w nich obsługi i efekkt na zdjęciach był marny - nie czuło się tej wielkości.
Ukłony :-)
Super wrzutka.
Pozdrawiam.
Świetne fotki...
Pozdrawiam.
Można tam zejść na dół? Widzę płotki więc pewnie nie.
Raczej nie można zejść na dół, a szkoda, fajne zdjęcia można by było ciachnąć na tle tych schodków.
A oni tę wodę to używają, czy tak sobie jest bo jest ? :roll:
Kiedyś zapewne używali, można było z przyjemnością posiedzieć, temperatura na dole jest o około 6 stopni niższa niż na górze , teraz jest bo jest.
Podobno Duchy wybudowały tą studnie w ciągu jednej nocy... :)
Fort Amber kolo Jaipuru, jego rozmach, kunszt budowniczych i rzemieślników sprawia niesamowite wrażenie, może i tu duchy miały swój udział :)
Położony na wzgórzu nad jez. Maota jest połączeniem budownictwa hinduskiego z architekturą Mogołów.
Na słoniach docieramy na miejsce i tu kluczymy po pawilonach, kolumnadach, fajny jest pałac gdzie ściany i sufit migoczą lustereczkami łapiącymi każde docierające światło. Podobno niesamowity efekt daje wieczorem światło nawet jednej świecy :)
Załącznik 142989
Załącznik 142991
Załącznik 142992
Załącznik 142990
Załącznik 142987
Załącznik 142993
Załącznik 142988
"HelpDesk" i "Pani z Miotłą" najlepsze moim zdaniem :)
Faktycznie - pani z miotłą wymiata :mrgreen:
I jeszcze bardzo przyjemne w odbiorze jest to ze smugą światła znad gór.
Dla równowagi, zdjęcie pana z mopem :grin:
Załącznik 142994
Czyli jednak gdzieś czasem sprzątają.... :roll:
Dzisiaj w TV widziałem jak przyszła panna młoda w Indiach zrezygnowała ze ślubu bo apsztyfikant nie sprawdził się...... w matematyce. Nie wiedział ile jest 15+6. Wyszło mu 16. :grin:
Ciągle sprzątają, może mało efektywnie, ale efektownie :grin:
Załącznik 142996
Spacer ulicami Jaipuru.
Załącznik 143018
Załącznik 143021
Załącznik 143020
Załącznik 143019
Załącznik 143023
Załącznik 143022
Załącznik 143024
przepiękne te Twoje zdjęcia. Zadziwiające jest, że Ci ludzie wprost toną w różnych barwach - nawet najbiedniejsze ciężarówki sklecone z beleczego mienią się różnymi kolorami i ornamentami.
Z pokazane pałace i budowle - to się nazywa rozmach. Bardzo chciałbym tam kiedyś pojechać.
Przepiękne portrety. Gratuluję.
Hinduska swietna z tym na glowie.
Wszystkie ciekawe, przedostatnie i Pani z "krówką" w tle najlepsze moim zdaniem :)
Żeby nie było, że Induska z krową na głowie :mrgreen:
Załącznik 143053
Ta w odróżnieniu od poprzednich modelek chyba była niezadowolona z tego, że ją fotografowałeś... Na poprzednim zdjęciu chyba jeszcze Cię nie zauważyła bo na niezadowoloną nie wyglądała.
Świetny wątek z pięknymi zdjęciami.
Pani ta taki wyraz twarzy ma :grin:
Mną się nie zajmowała, a donośnie klientów zapraszała.
Fajne zdjęcie, szkoda jedynie auta po lewej. Bez auta byłaby rewalka.