no to teraz już nie ma wymówek, szukaj w necie miejsca na bloga dla żony ;)
Wersja do druku
no to teraz już nie ma wymówek, szukaj w necie miejsca na bloga dla żony ;)
W sensie, że żona kolegi ma szansę zostać obiecującą blogerką mody?
Załącznik 136874
E-PL7 juz w Poznaniu, jutro bedzie :-)
Załącznik 136897
Juz coraz blizej E-PL7 :-)
Zastanawiam się, czy publikowanie takich dokumentów (wraz z numerem niedostarczonej jeszcze przesyłki) w sieci jest bezpieczne... Ktoś złośliwy mógłby Ci niezły numer wykręcić - przekierować przesyłkę w inne miejsce i być może nawet odebrać ją zamiast Ciebie...
Jest :-)
Załącznik 136902
Załącznik 136904
Pani zadowolona z Mikołaja?
Ale on jest piękny, wygląd nie ma znaczenia dla fotografa, ani ergonomii, to podlega ocenom subiektywnym, ale stwierdzam, jest śliczny. Taki styl. styl retro (ostatnio mam na niego bakcyla ) to jest to.
Pobawiłem się nim dziś. Bardzo fajny i ładny, szczególnie z przodu. Nie za bardzo mi się podobało natomiast to kółeczko na którym są przyciski (wokół OK), to jednak szczegół.
czy jest jakas roznica w jakości obrazka z PL7 a P5 ?
Zdecydowanie ladniejszy niz M5 :)
pozdro
Zrobiłem aktualizacje boody (1.1)
Podoba mi sie bardzo mikrus :-)
Pierwsza fota prosto z puszki :-)
Załącznik 136938
smakowity :)
Ale dziś smętny dzień, zdjęcie mi przypomniało, że czas na kawę, zdjęcie zapewne z 1.8/45mm
E-PL7 uzbrojony w 12-40/2.8
:-)
Załącznik 136969
Załącznik 136970
Wygląda jakby to aparat był podpinany pod obiektyw, a nie odwrotnie, ciekawe jak z ergonomią takiego zestawu, chociaż nie ukrywam, że pomimo pokracznego wyglądu marzyłbym zamiast 14-42mm to mieć jako "standardowy" obiektyw.
Jakoś tego nie widzę... duże obiektywy mają uchwyty statywowe - jak sama nazwa sugeruje - do użycia ze statywem przeznaczone.
Przy trzymaniu w rękach niepotrzebne.
No właśnie... odkąd pamiętam to wszystkie aparaty (lustrzanki, hybrydy i ostatnio OMD) trzymam w ten sposób.
Podtrzymywanie lewą ręką od spodu za obiektyw jest tak intuicyjne, wygodne i stabilizujące chwyt - że nawet nie pomyślałem że można inaczej...
I wielkość samego korpusu nie ma tu znaczenia, obiektywu praktycznie też - jedynie naleśnika 20/1,7 (no i fisha z oczywistych względów :lol: ) nie trzymam w ten sposób. Panas 25/1,4 i wszystkie większe już tak...
Podtrzymuję zawsze, nawet taki 1.8/45mm, nie umiem obsługiwać aparatu jedną ręką, być może wzięło się to stąd, że moja pierwsza lustrzanka (2009r ) to był Samsung Gx20, dość spora pucha, pewne przyzwyczajenia zostały, jednakże problemem jest nie tyle podtrzymywanie co wyważenie.
Ja również tak właśnie trzymam (za wyjątkiem sytuacji, gdy wykonuję zdjecia makro z ręki z monopdem wysuniętym do przodu - ale to dosć specyficzne zastosowanie). Można jednak zawsze wyobrazić sobie pod obiektywem wygodny uchwyt z ewentualnymi pokrętłami i przyciskami ułatwiajacymi sterowanie aparatem (choćby np. kółka nastawcze których na wielu PEN-ach brakuje). A czy mialoby to sens ekonomiczny - to juz zupełnie odręban sprawa - dlatego moją poprzednią wypowiedź zakończyłem uśmieszkiem.
A ja tak nieśmiało zapytam czy Ktoś próbował podpinać viewfinder np. taki http://allegro.pl/viewfinder-wizjer-...803251624.html do Olka. Kusi mnie Epl7 ale bez wizjera żyć nie mogę. Cena dedykowanego jak depilator ścina z nóg. Jak żyć...
Ktoś coś ?!
Kupić E-M10. Podlinkowany wynalazek to tylko proteza, zdecydowanie nie dla kogoś, kto bez wizjera żyć nie może. Lepiej poczekać, dozbierać, wziąć dodatkową robotę, odsprzedać coś, niż kupować sprzęt, który nie spełnia podstawowego założenia. Swoją drogą - brak wizjera w Penach mi nie przeszkadza, rozumiem jednak, że nie każdy musi podzielać takie podejście.