Fajny spacerek. Piece najlepsze, zgrane z hotelem :)
Wersja do druku
Fajny spacerek. Piece najlepsze, zgrane z hotelem :)
fajne to pierwsze z ostatniej sesji..
pierwsze i te piece są fajne. pozdr
Bardzo dziękuję za wizyty i komentarze. Korcił mnie ten Gogolin w świątecznych iluminacjach i ozdobach, ale nie wszystko co cieszy oko da się prosto przekazać za pośrednictwem matrycy. Miasteczko samo w sobie jest fajne, więc nie raz jeszcze wrócę do niego i pokażę zdjęcia.
Od czasu odrestaurowania ( a było to ze trzy lata temu) wszystko jest pozamykane, ale popytam czy przewidziana jest możliwość otwarcia dla zwiedzających. Upewnię się czy chociaż schody w środku są.
"Od strony miasta" bajkowy klimat. Te matryce Panasonica są straszne, strasznie fajne :)
Jak co roku w czerwcu odbyły się targi Opolagra w Kamieniu Śląskim.
Maszyn rolniczych moc, widzów sporo, żar lał się z nieba. Postanowiłem tym razem powstrzymać się od prezentacji sprzętu rolniczego, a przyjrzeć się nieco otoczce targów.
Oto co zobaczyłem.
Załącznik 151136Załącznik 151137Załącznik 151138Załącznik 151139Załącznik 151140Załącznik 151141Załącznik 151142
Pora najwyższa reanimować wątek.
Sprzętowo się pozmieniało - jako podstawową puszkę mam teraz GX7, udało mi się też skompletować nieco szklarni. Część jest z Panasa - 42,5 oraz 100-300, a część z Olka - 17 i 12-50.
No i wyobraźcie sobie - strzeliłem byka ;-)
Załącznik 176527
Był czarny potwór? To teraz pora na żółtego olbrzyma:
Załącznik 176533
Moim zdaniem balans bieli dobrze dobrany, nie zauważam tu ciemno czerwonego
Monitory bywają różne, ale pipeta i wartości RGB tylko jedno mają imię ;)
---------- Post dodany o 14:47 ---------- Poprzedni post był o 14:41 ----------
Dla ułatwienia dodam, że uśredniony byk wychodzi mi w okolicach 54, 54, 52. Niemal doskonale czarny ;)
Apz - wywal ten badziew na którym oglądasz zdjęcia :)
Monitory, zegary, przyciski, lampki... to kręci chłopców w każdym wieku. ;-) I W Harley Davidson o tym wiedzą. :-)
Załącznik 176562
Mógłbyś wkleić w lusterka jakieś ładniejsze widoczki ;)
Załącznik 179014
Trwa ładowanie zdjęć .......
Doroczna wystawa ciężarówek Mater Truck w Opolu - Polskiej Nowej Wsi zgromadziła istne tłumy. Przerosło to możliwości organizatorów, bo w sobotnie popołudnie wjazd na przygotowany parking dla gości wymagał odczekania w prawie dwugodzinnej kolejce. Stanie umilały rozmowy na CB :-), jedne zabawne, albo pomocne inne do przedstawienia publicznie tylko w formie ******
Każdy jechał tym co miał:
Załącznik 179015
Za linią kas witał gości pokaz jazdy terenowej autem ciężarowym. Wiadomo, emocji sporo, mocno trzęsie, więc dobrze zadbać za wczasu, aby było się czego trzymać
Załącznik 179016
Fajne !!
Szkoda, że dopiero po imprezie dowiaduję się, że była.... może gdybym wiedziała wcześniej udałoby mi się dopasować grafik w pracy :-(
Edorka, nic się nie martw, za rok kolejna edycja, dam Tobie znać z wyprzedzeniem.
No to dla tych co nie byli obecni jeszcze kilka fotek.
Załącznik 179030Załącznik 179031Załącznik 179032Załącznik 179033Załącznik 179034Załącznik 179035
Witam.
Lubię takie motoryzacyjna imprezy. Fajnie je pokazujesz.
Piękne i mocarne bestie! Szczena opada! Dzięki za podzielenie się takimi potworami! :-)
Ale gdy patrzę na jazdę terenową, w trosce o kręgosłup nie poważyłbym się chyba na taką przejażdżkę...
Jeszcze coś zlotowego:
Załącznik 179064Załącznik 179063
Jest co ogladac... .Fajna impreza i fajna kolekcja fot z takiego zjazdu.
Wozy ekstra. Bardzo ładne i bardzo mi się podobają.
Ale tak mnie ciekawi jak ten zielony Mercedes z ostatniej wrzutki jeździ po drogach. Z tymi lampkami pod zderzakiem chyba musi trzeć po asfalcie :shock:
A widzę że jakąś nagrodę zdobył.
Boys jest szybki..
Duże jest piękne. :mrgreen:
Rysiek trzymaj rękę na pulsie i koniecznie daj znać odpowiednio wcześniej, może uda się dopasować terminy :-)
[QUOTE=Rysiek_O;1279823]Doroczna wystawa ciężarówek Mater Truck w Opolu - Polskiej Nowej Wsi zgromadziła istne tłumy. Przerosło to możliwości organizatorów, bo w sobotnie popołudnie wjazd na przygotowany parking dla gości wymagał odczekania w prawie dwugodzinnej kolejce. Stanie umilały rozmowy na CB :-), jedne zabawne, albo pomocne inne do przedstawienia publicznie tylko w formie ******
[QuoTE]
Sympatyczne pszedsięwzięcie, Czemu go nie włożyłeś do forumowego kalendarza?
Działa jednak cytowanie, zarówno metodą (kopiuj, popraw, wklej https://forum.olympusclub.pl/images/.../icon_wink.gif ), jak i tradycyjnie"Odpowiedz z cytatem".
Bardzo fajne te zdjęcia. Wozy niektóre piękne. Na żywo musiały robić niezłe wrażenie. Jest co podziwiać.
Wiosna idzie ( ponoć :wink: ), więc pora poodkurzać.
O a tu nawet pajęczyną zarosło :grin:
Na start bobry!
Załącznik 187966
Załącznik 187966
Dużo już nie brakuje do powalenia tych drzew:)
PS. Coś się źle wstawiło, zdjęcia się stykają, taka panorama.
Oj tam, na pewno się da:), kursor za pierwsze zdjęcie i spacja czy tam enter.
a gdzie te bobry? ;-)