Ok, pierwsza fotografia trafiła już do folderu. Jest w przeglądówce.
Wersja do druku
Ok, pierwsza fotografia trafiła już do folderu. Jest w przeglądówce.
Przeglądacie archiwa?
Dodałem kolejne 3 od siebie.
---------- Post dodany o 09:43 ---------- Poprzedni post był o 08:34 ----------
Do ekipy selekcjonującej dołączył Sepi.
---------- Post dodany o 09:45 ---------- Poprzedni post był o 09:43 ----------
Mała prowokacja, skierowana nie tylko do autora tego cytatu:
... śpieszmy się wysyłać propozycje do kalendarza. Ten rok tak szybko przemija ;D.
Zgłoszeń jest aż zero. Nie mówcie, że edytujecie materiał na nowo ;).
Najpóźniej zaraz po weekendzie dorzucę coś od siebie, w sumie mam co.
Wątki i galeria uginają się od zdjęć w temacie kalendarza. Nie powinno być problemu :).
Śmiem sądzić, że to wrodzone skromność i nieśmiałość nie pozwalają na zgłaszanie swoich kandydatur ;)
A może raczej skłonność do narzekania przy jednoczesnym braku aktywności własnej?
Ponieważ dostałam po głowie od Szefa (cyt.: "Nie marudź") :) po zlocie żaglowców coś wrzucę, chociaż uważam, że w galerii i w wątkach innych forumowiczów można znaleźć zdjęcia do kalendarzy na najbliższe 5 lat..
Wystarczy chcieć.
Ja to sobie tak myślałem:
zrobić w jednym roku kalendarz autorski, powiedzmy Farensbacha
w kolejnym nynego, potem piasboga, Krisa, abira...
i jak Ola napisała mamy na min 6 lat zapewnione cudne kalendarze. Przy takim układzie kupuję w ciemno po 3
Jestem za!!! I też w ciemno kupuję, na pierwszym miejscu 12 czapli i żurawi abira:grin:
Ale na serio: to naprawdę nie jest zły pomysł.
Mogłoby to być swojego rodzaju nagrodą za aktywność na forum a jednocześnie (może?) mobilizacją dla pozostałych userów, bo ostatnio... jakby to powiedzieć - jakby nikomu nic się nie chciało...
"Musisz rozdać..." a niech to....
Pamiętam.
Nie żeby Twój pomysł był zły, ale pójście w tym kierunku jest równoznaczne z uhonorowaniem konkretnych forumowiczów. A (przynajmniej w tej edycji) taką formę Hades zanegował, gdy padła propozycja zrobienia kalendarza na bazie zwycięskich prac z FM.
PS.
Nie mam nic do wymienionych przez Ciebie forumowiczów :D
Pomysł dobry ale chyba ciężkoforsowalny :)
A mi przyszedł do głowy kalendarz z 12 stadiami wylinki ważki :D Można by sobie szybko przewracać strony i byłaby fajna animacja.
A mi o to, że niezależnie od tego czy jest okres wakacyjny czy zima, to ilość aktywnych w stosunku do liczby oglądaczy jest zawsze dużo, dużo mniejsza.
(A ten ósmy skąd się wziął? Było 7... )
Dobra, bo znowu dostanę, tym razem za OT.:grin:
:grin::grin::grin:
Nie przeniosą, nie przeniosą tylko skasują.
A TWA się rozwiąże... składki przejmę ja ;).
---
Olu, Bogdanie, obawiam się, że dojście do porozumienia ze wszystkimi chętnymi na kalendarz, kogo mianowicie widzieliby w kalendarzu będzie się zbyt długo ciągnęło.
Produkujemy kalendarz, a nie honorujemy czyjeś osiągnięcia. Kalendarz jest nasz wspólny, klubowy i taki powinien być jego charakter. Posłużę się cytatem:
O honorowaniu kogoś publikacją drukowaną już pisałem. Jest tyle możliwości, że wrzucanie wszystkich pomysłów w kalendarz uważam za zbytnie komplikowanie tego przedsięwzięcia.
Poza tym, jeśli już honorować, znowu się powtórzę, to z przytupem. Np. wyprodukować album w formie fotoksiążki z pracami laureatów konkursów (wszystkich) w minionym roku. Można też wyprodukować autorskie fotoksiążki z logiem OC. Ale do tego trzeba naprawdę przysiąść przede wszystkim z autorem, ale też z fotoedytorem oraz z kimś kto zna się na składzie. Taka publikacja mogłaby znaleźć odbiorców nawet poza zarejestrowanym gronem klubowiczów. Tu można by pokusić się o zrobienie notki o autorze, etc. Zresztą spróbujemy coś takiego zrobić z tego roku. Zobaczymy jaki będzie odzew autorów i czy uda się pozbierać zdjęcia laureatów w wersji do druku. Inna sprawa to to czy będą chętni na kupienie takiego zbioru?
A tak już poza wszystkim. Proszę weźcie pod uwagę, że nie produkujemy tego pod jedną czy 5 osób, tylko dla całego forum. I sam dobór zdjęć to już pewien kompromis. Kalendarz, mam nadzieje wyjdzie ciekawy wizualnie. Jest ekipa selekcyjna, która świetnie sobie poradzi. Brakuje jedynie materiału do selekcji, który powinien spłynąć do połowy września. Na zmianę pomysłów jest już za późno.
---------- Post dodany o 17:48 ---------- Poprzedni post był o 17:43 ----------
Co tam 12 stadiów... 365 kartek, jak w starych dobrych kalendarzach, gdzie z tyłu były porady lub przepisy kulinarne. To by się dopiero film zrobił ;).
Zanegowałem, bo na to są lepsze sposoby, które opisałem wyżej i które spróbujemy pod koniec roku uskutecznić. Zobaczymy z jakim skutkiem.
Kalendarz ma być ładny i przyjemny w odbiorze, a nie być pomnikiem na cześć...
---------- Post dodany o 17:55 ---------- Poprzedni post był o 17:50 ----------
Jaki Brutusie...
Nad Presezem jest jeszcze Olimp. No co ja poradzę. Nicka nie wybierałem.
Dobra koniec OT. Sio mi do właściwego wątku i tam rozprawiać o wolności, demokracji i cenzurze ;)
@ Łukasz, z tą książką to fantastyczny pomysł. Od razu się piszę do pomocy.
No tak... starość mi wytyka....:wink:
Publikacja zdjęć w formie kalendarza autorstwa jednego z klubowiczów (np. z wymienionych przez Bodzia) wcale nie wyklucza, że byłby ładny i przyjemny w odbiorze - jestem o tym przekonana.
A w ogóle to wrzucajmy zdjęcia zamiast gadać. Albo chociaż jedno i drugie równolegle.:)
Dodałem kolejne zdjęcie do przeglądówki. Pierwsze "nie moje". :)
Zastanawiam się czy nie zwiększyć limitu (np. do 20 a może 30 sztuk). Przeglądałem foldery u siebie i po selekcji mam 15 zdjęć, które chciałbym dodać, ale jeszcze się zastanawiam. Podpowiedzcie czy macie podobnie?
wziąłbym pod uwagę ile pracy czeka zespół aby wybrać te 12 sztuk. będzie limit 20 to i tak zabraknie kilku zdjęć. może nie zmieniajmy zasad gry.
na pytanie - tak miałem podobnie
/po wekendzie coś podeślę, może ze dwa, max trzy, dziesięć to dużo, 20 dużo za dużo:wink:
bez przesady... 10 to wystarczająca liczba MBSZ ;)
Wybaczcie, ale się nie doszukałem. Rozumiem, że zdjęcia wstawiamy w układzie horyzontalnym w proporcjach 4:3, czy też jest w tym zakresie jakaś elastyczność?
Czarnych lub białych pasów po bokach raczej nie przewiduje, więc jeśli ktoś nadeśle kwadratowe lub pionowe kadry, to albo niech dośle wersje przekadrowane na poziome 4:3 albo wyśle inne zdjęcia. Pionowe kadry lub kwadratowe będziemy brali pod uwagę po ich przekadrowaniu.
---------- Post dodany o 08:49 ---------- Poprzedni post był o 08:38 ----------
Jeśli chodzi o limit przemyślałem temat. 10 to optimum, ale jak ktoś przyśle więcej to też nie będzie źle.
---------- Post dodany o 08:51 ---------- Poprzedni post był o 08:49 ----------
I jeszcze jedna uwaga. Pamiętajcie proszę by wysyłać obróbkę w pełnej rozdzielczości.
Tak, ostateczna obróbka. Będziemy się przyglądać pełnej wersji by uniknąć jakiś nieostrości lub mocnych szumów, które ładnie mogły zostać zniwelowane przez zmniejszenie do wielkości np. 1024x768. Poza tym, jak pisze Romek, po co dwa razy wysyłać.
Także Arku, możesz wysłać wszystko raz jeszcze. Unikaj kwadratowych kadrów.