To wątek o dekielku, więc linkę masz na privie.
To wątek o dekielku, więc linkę masz na privie.
No i ja dziś stałem się posiadaczem tej "zabawki" wygląd tak niepozorny, że kiedy to zobaczyłem w sklepie zacząłem się zastanawiać, ponad 400zł za coś takiego, czy aby to warte? Saymanga 7.5/3.5 sobie odpuściłem, ponad 2x droższy, a takiego typu obiektywu będę używał okazjonalnie...czy takie coś może w ogóle robić zdjęcia...? Okazuje się, że tak, parę minut temu w domu, pierwsze dwa, zobaczę jak przy świetle dziennym.
"statyw" znaczy na półce min odległość ostrzenia
Załącznik 144319
Niezbyt stabilne łapy...
Załącznik 144320
Pierwsze w dziennym świetle, na szybko przez balkon. Nic mi więcej nie potrzeba (pełna rozdzielczość ) jak może to niech moderator zescali wątek :wink:
Odgrzeję nieco wątek. Czy dysponuje ktoś dekielkiem do pożyczenia na kilka dni?
we Wrocku jak najbardziej. Chyba, że chcesz bawić się w przesyłki.
Możemy się powysyłać :)
Zanabyłem sobie dekielek drogą kupna. Fajny gadżet.
Z uwagi na chęć przesiadki na Samyanga 7,5mm, sprzedaję swój dekielek. Może znajdzie się zainteresowany?
https://forum.olympusclub.pl/threads...l-na-gwarancji
http://allegro.pl/olympus-m-zuiko-di...948392113.html
Wystawiłem na allegro.
wart zakupu, z obawami go kupowałem teraz nie żałuję ;)
Czy ten obiektyw jest wart zakupu? Jako tani, szerokokątny obiektyw do krajobrazów.
Bo tak się obawiam, że wydam kasę na zabawkę...
dekielek jest raczej zabawką i ciekawostką niż dobrym wyborem do krajobrazów
daje fajne efekty, ale tylko jako uzupełnienie do czegoś 'normalnego'
zresztą rybie oko do krajobrazów to chyba średnio się nadaje, mi bardzo dobrze sprawdza się M.zuiko 9-18 - krajobrazy i miejska architektura.
Pamiętaj , że krajobrazy to niekoniecznie zaraz coraz szersze szkła, świetną robotę wykona nawet 12mm , a są tacy co robią i tele. Ale jeśli faktycznie zależy Ci na tak szerokiej perspektywie to szukaj tego 9-18 , a ten dekielek sobie odpuść.
To do czego w takim razie jest ten obiektyw?
To taka sobie ciekawostka, bo to trudno obiektywem nawet nazwać.
Do zdjęć:
Załącznik 200289