Można też ściągnąć "wersję testową, bez ograniczeń czasowych" ;)Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Myślę że nawet UFraw miałby tak ładne kolory, o ile dysponowalibyśmy krzywymi kolorów dla E-1. Skąd je jednak wziąć..
Wersja do druku
Można też ściągnąć "wersję testową, bez ograniczeń czasowych" ;)Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Myślę że nawet UFraw miałby tak ładne kolory, o ile dysponowalibyśmy krzywymi kolorów dla E-1. Skąd je jednak wziąć..
Przypadkiem zapisana (de-rotate, de-resize, de-crop i de-satur itp.). Znaczy się robocza. A wyrzucić szkoda ;)
50. Unnskyld meg! Hvor er busstasjonen?
heh, niezły ten kadr. Pokaż go całego w kolorze - ciekaw jestem
Radlakos- chcesz to i masz, ale na własne ryzyko ;)
50a.
Tyle golizny dookoła, że nawet przejść spokojnie nie można...!!!
51. Velkommen!
kapitalny jest ten pan ;) Szkoda żeś go tak ciachnął. IMHO fota mogła by być naprawdę dobra. Może spróbuj ją jakoś podratować - może tak ( zrobiłem to naprawdę na szybko ;) ), jeśli masz coś przeciwko to oczywiście usunę.Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Radlakos- Twoja wersja jakby bardziej wyostrzona czy dałeś większy kontrast. Wysłałem info na priv.
Dawid- faktycznie wolna jest ta cholera ale dzięki za pomoc
52. Amico
Radlakos, bez urazy ale przeostrzyłeś i fotka zupełnie straciła swoj klimat.Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
Mnie najbardziej leży wersja pierwotna, z taką, trochę zwariowana obróbka :)
Ostanie dobre. Ważne, ze nie zawahałeś się obcićc głowy właścicielce tego, groźnie wyglądającego, psiura, przez to jego głowa i pierś jest w mocnym punkcie i przyciąga całą uwagę oglądającego.
52- świetne , strażnik torebki . :mrgreen:
miły piesunio :twisted: , wabi się Hannibal ?
co do obróbki - HS , ale przede wszyskim chodziło o kadrowanie, reszta na priv posłana
Rocco - to jest jedynie moja propozycja i ma prawo nie podobać się tobie jak i innym. Co do przeostrzenia - obrabiana z b. małego jpg'a - pewnie dlatego. Osobiście widział bym ten kadr z całymi nogami
Dzięki za odwiedziny.
Takie piesiunie wzbudzają moją podświadomą obawę, na szczęście ten był o wiele mniejszy ode mnie. W innym przypadku chyba pierwszy bym go zaatakował ;)
Tę fotkę i tak musiałem przyciąć (krzywy kadr). Mimo, że posiadam fotkę z ładną Panią , wybrałem tę opcję o której mówisz rocco.
53. Utrzymać Pion!
54. le nouvelle observateur
55. Ale kino!
Fajny piesiunio :)
Podoba mi się 50. w pierwszej wersji i pomyślałam, że fajnie jest jak jest z tą destauracją kawałka ale lepiej jakbyś tę maskę zrobił równo z ramką witryny, która jest za panem.
Planeta Małp - dobre :)
agapiet- pieska robiłem z odl. ok. 1/2 metra i był grzeczny;)
Fotka50. jak bym ciął to b. wąsko od łokcia w górę aby bardziej ukazać mimikę, ale czy nie straciłbym przez to "charakteru" sytuacji...?. "Ale kino"- ta fotka i tak nie pokazuje pełni emocjonalnego zaangażowania Widza do samej ideii filmu. Jak lecą "Małpy" w TV to reszta świata się nie liczy :mrgreen:
56. W Ruchu
57. Coś
przedostatnie takie sobie
ostatnie fajne
Dziękuję za ocenę.
Podaję kolejne z wrocławskiego metra ;)
58.
Niesamowite ubranko :o Ma chłopak "fantazję" ;)
Ciekawe, jak to w kolorze wyglądało?
Rocco- [...]luzer na fotce charakteryzuje się ubiorem inwencji i pomysłowości. Pewien eklektyzm mód i trendów młodzieżowo- muzycznych jest w tym przypadku bardzo widoczny. Bluza z kapturem- koniecznie na głowie, element avangardy hip-hopowej określa charakter pewnego buntu pokoleniowego, marynarka typu lumpenproletariat (a la Chaplin) ale z kamizelką dopełnia efektu buntu i ważenia lekce obowiązujących konwenansów. Podobnie odzienie dolne- dżinsy mają dawać podobny przekaz, natomiast mokasyny, obuwie typu lekkiego tonują cały wizerunek (zastosowanie "glanów" potęgowałoby i wzmacniało przekaz). No i na koniec białe skarpety, to jednoznaczny sygnał dla pci przeciwnej o szeroko rozumianej czystości osobnika.Do tego miłe uspodobienie i młodzieńcza uroda spina te wszystkie elementy w całość. Innowacyjności nie można chłopakowi odmówić, jeżeli jedzie na randkę, zauroczy dziewczynę na amen a jeżeli na podryw, sukces murowany[ :D ]
59. un chocolat
WOW!Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Dokonałeś daleko idącej interpretacji przekazu, jaki ów młodzieniec zawarł w swoim stroju :mrgreen:
Dziękuję, przynajmniej czegoś się nauczylem o współczesnej popkulturze.
Babcia z ksiązkami jakby słabsza. Może zbyt ostre światło?
Rocco- ten opis fotki 58. to takie luźne dywagacje starego zgreda
;) ps. w fot. 59 chodzi o czekoladę a nie książki.
60. Bitte ein but
"Bitte ein but" - świetne! Ta dłoń u góry - niczym z fresku Michału Anioła.
A modniś w kolorze bardziej mi się podoba. Dodam jednak, że o ile bluza z kapturem jest nieodłącznym elementem kultury hiphopowej, to taka bluza wykonana z dzianiny jest dla mnie czymś mocno surrealistycznym - świetnym dopełnieniem całości stroju :)
ostatnie - świetna kompozycja, idę w WRO pofocić :razz:
Ostatnie zdjęcie - rewelka. Foty takie, jak tygryski lubią najbardziej. Z bliska.
Pozdrawiam
R.
ps. Czym focisz z bliska?
Dziękuję za opinie
Z tą >dłonią< to skojarzenie jest oczywiste;-) Sam do "wywołania" nie wiedziałem, że znajdzie się w kadrze, czysty przypadek! A buty naprawdę były konkretne niestety, została ostatnia para , zresztą o jeden numer za mała ;)
Rafał Czarny- w każdej sytuacji korzystam z posiadanego aparatu E-1 i ZD 14-54
61. Buty-bis
„Pani w obuwniczym miała taki ruch, że aż jej się buty rozeszły” :DCytat:
Zamieszczone przez bit4
No bo to promocje były . Ach gdzie te piękne czasy, gdy po welury to do Krapkowic się jeździło a ...po skarpety frotte do Opola, bo we Wroc było-nie... . ;)Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
55- sympatyczne zestawienie gdzie starsza osoba ogląda sf i mam nadzieję, że nie pogryzła palców do krwi sympatyczny kadr.
56- codzienna czynność kioskarza przy zestawieniu np. zwrotów raczej bez emocji.
57- spojrzenie dziewczyny od razu wychodzi z kadru i robi to zdjęcie.
58- taki amant musi przyciągać wzrok i na pewno wyróżnia się z tłumu.
59- pani sprzedająca czekoladę ma w sobie coś ciepłego i sympatycznego.
60- to co w kadrze jest świetne jakby ta dłoń wydawała kategoryczne polecenia.
61- trzeba mieć niezły refleks i zmysł kadru aby powstał taki ciekawy obraz. Pozdrawiam.
Wiejo- dzięki za kompleksowe podsumowanie ostatnich moich fotek. Dodam tylko, że trochę czasu minęło zanim udało mi się ją tak ustrzelić, bo jest w ciągłym ruchu i o różnych godzinach w różnych miejscach ;)
Trochę skspresji w różnym wydaniu.
63. Mgr Magda Karwowska za ladą albo historia alternatywna
64. Posuw
63- ujęta ekspresja w codziennej rzeczywistości, kadr niemal nakazowy w wymowie następny proszę tylko bez grymasów,
64- spojrzenie starszej kobiety wymowne i wieloznaczne nie mogę jednak określić czy aprobata czy dezaprobata. Pozdrawiam.
Ad Wiejo- pisałem oczywiście o fotce 59. Człowiek po trasie trochę zakręcony jest ;)
Z tego wszystkiego to i przeoczyłem numerację, uzupełniam brakującą fotkę nr 62.
ps. pisaliśmy chyba w tym samym czasie bo dopiero teraz zobaczyłem Twoje nowe opinie. Odnośnie fot. 64 to raczej dezaprobata, "bo szwędają się dzieciaki pod nogami i jeszcze na hulajnodze a ja kurna muszę się z tobołami taszczyć"... . Pozdrawiam
62. Windą do nieba
Dobry kadr :) Rzeczywiście podobieństwo do Anny Seniuk jest uderzające, zwlaszcza wyraz twarzy kasjerki ;)Cytat:
63. Mgr Magda Karwowska za ladą albo historia alternatywna
Twarz starszej Pani wyraża chyba ostrożną ocenę przejazdu dziewczynki.Cytat:
64. Posuw
- Żeby tylko nie zawadzila...
Zdaje się, ze to winda do supermarkeu?Cytat:
62. Windą do nieba
Jednak pełne radosnego oczekiwania oblicza nastolatek pokazują, że różnica dla nich jest niewielka ;)
63 całkiem całkiem
Dzięki za komentare.
Rocco- fot.62. chyba masz rację, bo ludzie cieszą się, że jadą kupć kolejne rzeczy mało im potrzebne?
65. Z torbami
Dla odmiany trochę barwy
66.
Fajne zdjęcia. Coś czuję, że będzie to mój ulubiony wątek na forum.
62- życiowe bardzo i obrazujące większość współczesnych zachowań a tak nawiasem jak będzie okazja to zrób po zakupach jak przyjdzie refleksja,
65- nie napawa optymizmem gość wygląda jakby dostał kopa od życia,
66- stargana życiem kobieta zmuszona do poniżającej prośby szkoda tylko, że nie mogę odczytać wszystkiego z kartki i nie bardzo wiem, czy to tak zadziałała obróbka czy ratowanie zdjęcia pod słońce. Pozdrawiam.
hehe dość blisko podchodzisz ;)
Rafał Czarny- miło mi, że niektóre fotki się podobają... .
Wiejo- tekst na kartce żebrzącej osoba na tej fotce tak mi kiepsko wyszedł, na innym ujęciu jest bardziej czytelny. Tekst z kartki: Serdecznie proszę o wsparcie jesteśmy bardzo głodni jest nas pięciu braci. Zbieramy pieniądze na siostrę na operację nóg i na powrót do kraju. Liczy się dla nas każdy grosz...
Radlakos- przy mojej zabawie w street doszedłem do pewnych ułomnych wniosków. Otóż nie jestem psychologiem ale każdy z nas ma jakąś granicę "bezpiecznej" odległości od innego osobnika, są to powiedzmy 2-3 metry. Jeżeli tę granice się skraca to normalnym zachowaniem jest wzmożenie czujności, podejrzliwość itp. Wyjątkiem są sytuacje gdy osoby fotografowane są czymś zaaferowane wówczas jest trochę łatwiej zrobić im fotkę, ale nie zawsze. Trzeba zatem przełamywać także własne granice, opory, robić różne wygibasy, odwaracać uwagę -trzeba po prostu być świrem ;) Ktoś mógłby nawet zacytować w tym miejscu tow. Wiesława, że jestem "człowiekiem o mentalności alfonsa" :mrgreen:
Ale suma sumarum, niech foty same się bronią.
67. Golono
A tę Panią już poznaliście wcześniej
68. Change
Wielkie dzięki za cytat z kartki zaspokoiło to moją ciekawość.
67- golono – model rzeczywiście nietuzinkowy a i ubranie zasługuje na szczególną analizę. Odnośnie kadru myślę, że do południa powinien nazbierać na oferowany za jego plecami przysmak. Prawa strona twarzy za jasna.
68- pani sprzedająca słodycze ma w sobie jakiś ciepły urok. Pozdrawiam.