Ulica jest fajna, klimatyczna, całkiem mi się podoba. Niestety z kolejną fotką, fotką orki, jest gorzej. Dla mnie na niej nic nie widać. Kompletnie do mnie nie przemawia.
Pzdr
Wersja do druku
Ulica jest fajna, klimatyczna, całkiem mi się podoba. Niestety z kolejną fotką, fotką orki, jest gorzej. Dla mnie na niej nic nie widać. Kompletnie do mnie nie przemawia.
Pzdr
IMHO coś nie tak z B&W - koń zdaje się być przepalony, a "kamienie" czy co to jest zbytnio odciągają uwagę, wprowadzają zamęt w zdjęciu... ale znasz mnie - pisze jako totalny amator.
Macie obaj rację, nie do końca bylem pewien rezultatu i chciałem właśnie komantarzy.
Poza tym wstawiłem nie te wersję :oops:
Ciągle probuję, tu chciałem oddać ubogogość i surowość marokańskiej ziemi.
No coż, zdjęcie powinno tłumaczyć się samo... :|
A mnie dla odmiany bardziej podoba się orka, niż przedostatnia fota. Gdzie orze się osłami?
Fajny kontrast - bogaty i biedy rolnik. Bogaty ma konia i czapkę z daszkiem, biedny osiołka i jakiś dziwaczny kapelutek. Dzieli ich tylko miedza.
To październikowa orka w Maroku.
Fotka z zeszłego roku.
Witam.
Orka nie przyciągnęła mojej uwagi ze względu na "wszystko" w kadrze, czyli w efekcie niewiele. Zapewne chciałeś się skupić na tym, że to ciężka praca, ugór, itp. ale moim zdaniem zdecydowanie za daleko. Ciaśniej mości Panie, ciaśniej.
Fotka "kulinarna" to siwy dym. Ciężko mi wyłuskać istotę rzeczy choć zamiar zrozumiałem ;)
Pozdrawiam
Grzesiek
P.S. złe rozmowy psują dobre obyczaje - pokłóciłeś się z kimś?
Nie, dlaczego?Cytat:
Zamieszczone przez VonGregorius
Nie mam dzisiaj dobrego dnia i tyle.
Spojrzawszy na zdjęcie uliczki pomyślałem sobie: "włoski klimat!" Potem doczytałem, że zrobiłeś je w Urbino co o znacza, że dobrze ów klimat oddałeś :)
Teraz coś na czasie:
Jesienne kolory
https://galeria.olympusclub.pl/album...mal_jesien.jpg
Nie piszcie, ze nieostre, miało być miękkie...
Ale czemu mamy tak nie pisać? Niestety nie jest miękko, tylko nieostro. lessie ostatnio pokazał, co znaczą miękkie fotki i nie polega to po prostu na nieostrości. Poza tym mam wrażenie, że trochę jakość leży. Mało tych jesiennych kolorków, nie ma klimatu. Klimatyczne było to z jedzeniem, podobało mi się.
Pzdr
Za sucharem:
jak tu cokolwiek powiedzieć o fotce kiedy pierwsze co rzuca się w oczy to "nieostrość".
Fajny klimat, tylko... chyba muszę okulary wyczyścić ;) :razz:
OK, macie rację, już go nie ma...
Gdzie fota, nie widzę :roll: . ?
EDIT: pisaliśmy równocześnie posty. Męska decyzja. ;)
Gniot jest gniot i tyle.
Fotka była stara, skanowana z papieru, lubię ją więc wstawiłem do swojego Archiwum.
Niestety, nie zdołałem poprawić jej na tyle, żeby była strawna :(
Straszna szkoda, że te kobitki w cieniu jadą.
Zlituj się, tam bylo 35 stopni, to jak miały jechać? ;)
Mogły jechać w słońcu.
No ja wiem, że dla nich to lepiej... :razz: ale swoją drogą to tytuł jest rewelacja, świetnie pasuje...
Dobrze, że chociaz tytuł mi sie udał ;)
No nic, idę spać...
Edycja:
Mysikróliku, masz naprawdę fajną stronę :)
dziękuję ślicznie :)
Goralu, czy Ci nie żaaal...
http://img111.imagevenue.com/loc619/..._122_619lo.jpg
Kucze, nieostre cóś...
Słusznie.
Góralu, czy Ci nie żaaal...
http://img147.imagevenue.com/loc887/..._122_887lo.jpg
To BW więc ziarno nie powinno przeszkadzać...
Oj, znów jakość leży... Ziarno mi przeszkadza, bo powoduje, że na zdjęciu nie ma szczegółów. Lekka masakra teksańską piłą mechaniczną. Daj coś świeżego, najlepiej z fisheye'a :)
Zmasakrowałes to zdjęcie :/
OK.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Jak tylko będę mógł wyjść z domu :mad:
PS
Choróbsko mnie zmogło i siedzę sobie na forum już drugi tydzień...
Dobra, ide spać.
Cześć
No to w takim razie zdrówka życzę! Jesień to taka podstępna pora roku, choróbska się czają. Obyś jak najszybciej wyszedł z domu i pofocił coś tym ZD 8 :) (sam nie mam, więc muszę się zadowalać patrzeniem na fotki innych ;))
Pzdr
Jeśli fota nieostra, to nie uratuje jej ani ostrzenie w PSie, ani ziarno.
Prawda. W PS-ie uratujesz (choć nie zawsze) fotkę nieostrą z winy obiektywu, ale jeśli jest nieostro z winy fotografa (poruszenie, za długi czas) to nic z tego. Zawsze będzie widać.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Pzdr
Widzialem kiedys nieostra fotke wyostrzona na maxa, przejechana ze az rysy bylo widac - efekt super... ale generalnie to kosz.
Dziękuję Suchar.
Rafał, Suchar, Peniek, macie rację. Niestety ;)
Jeszcze coś z tego roku:
http://img183.imagevenue.com/loc10/t...y_122_10lo.jpg
Portret seniora
Fajny portret, ale góra źle przycięta. Alba cała głowa, albo zdecydowane cięcie w połowie czoła. Ja mam świra na punkcie ciasnych kadrów, więc mocno bym to zdjęcie obrzezał. Aż się prosi konwersja do BW z mocnymi kontrastami.
To, co lubię najbardziej:
Marokańska panorama
https://galeria.olympusclub.pl/album...l_panorama.jpg
Podoba mi się, bardzo ładne. Spokojne, statyczne zdjęcie. Naprawdę niezłe. Widzę, że wracasz do formy? :) Jak ze zdrowiem?
Dziękuję, lepiej.
Tylko nerwy mi wysiadają. Było dzisiaj tak pięknie i pogodnie u nas, pojechałbym sobie na Święty Krzyż... :(
portret ojca podoba mi sie w pierwszej wersji bo jest stonowany, spokojny w sposób naturalny oddaje rzeczywistość. Panoramka świetna, ładny widok i fajnie przedstawiony. Pozdrawiam.