To byś sobie oblukał cenę 70-200/2.8 u Sony'ego i cenę ZD 50-200 SWD ;)Cytat:
Zamieszczone przez jones
Wersja do druku
To byś sobie oblukał cenę 70-200/2.8 u Sony'ego i cenę ZD 50-200 SWD ;)Cytat:
Zamieszczone przez jones
http://www.cnet.com/8301-13556_1-9818927-61.html :mrgreen:
BTW na forum Ś.P. KM i SiONY w wątku o teście A700 na DP najważniejsze stwierdzenie, że "Oly znowu dostał po *****" :mrgreen:
A co? nie dostał?Cytat:
Zamieszczone przez C+
tak napisali? dziwi mnie to bo to forum raczej zawsze było przyjazne Olkowi.
A Sony 700 jest naprawdę niezłą maszynką, moim zdaniem mocno niedocenianą. Miewam ją często w rękach i złego słowa powiedzieć nie mogę. Ichniejszy podbijacz DR działa naprawdę dobrze, IS również, wygładzili obraz na wysokich ISO, bardzo, naprawdę bardzo poprawili AF (działał u mnie w pracy w okrutnej ciemnicy z kitowym 70-300).
Może lekko tchnie plastikiem ale ja mam odniesienie do Dziadka.
No i ta ich Bravia zamiast ekranu LCD :mrgreen: Naprawdę nie widziałem podobnej jakości wyświetlacza.
Jak patrzę na kolejne testy, to tak między zuiko a prawdą, zdjęcia są tak porównywalne, różnice są tak małe, że nie ma o czym gadać. E-3 odstaje szumem od reszty, A700 wg. mnie mydli bardziej niż reszta. Chyba lepiej się skupić na szkłach jakie można podpiąć pod puszkę?
Co można podpiąć pod a700? Są jakieś odpowiedniki cenowo/jakościowe dla 12-60? 14-54? 50-200? 11-22? 50? Lampy można wyzwolić radiowo z poziomu korpusu?
jakiś problem maja z mydleniem chyba nawet w rawie :shock:
super bionz wygładza wszystko jak perszing na wysokości lamperii
na plus to fajny DR i całkiem ciekawy kit 16-105mm F3.5-5.6
Powiem Wam, że jakoś nie jestem zachwycony tym, co E-3 prezentuje w jpegach na iso 1600 i wyżej, przynajmniej w tych, które są na dpreview. Ale pewnie w teście, tak jak w przypadku E-410/E-510 okaże się, że zmieniając poziom wyostrzenia i filtru szumów można zoptymalizować jakość obrazu. Na pocieszenie tylko dodam, że to, co prezentuje A700 nie podoba mi się jeszcze bardziej - w Imateście czy innym DxO wyniki będzie miał rewelacyjne, ale to mydło wszystko psuje.
Jakoś na dpreview wszystkie lustra dostają ostatnio metkę "highly recommended" Bez czytania recenzji byłem tego pewien że i A700 tak dostanie.
Dla mnie wniosek jest jeden- aparaty różnią się detalami i w kwestii wyboru coraz ważniejsze są różne "misie" a nie mniej lub bardziej wyraźne przewagi w testach.
Porównując np. to http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra700/page29.asp pozwolę mieć sobie inne zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Don Pedro ale z czym dokładnie polemizujesz? Patrząc na linka pewnie chodzi o mydlenie w rawie, miałem namyśli wysokie czułości, odszumianie w Sony robi jakieś akwarele
Panowie czy wy też odnieśilście wrażenie ze L10 zrobił lepsze zdjecia w Raw od e-3?
Co najwyżej mogły zostać inaczej wywołane.Cytat:
Zamieszczone przez andytown
Zaprawdę chciałbym mieć takie akwarele w swoim E400 oglądane w telewizorze, a tak nawiasem mówiąc to mnie szumy , odszumianie itp. aż tak nie kręcą-robię fotki papierowe, tam artefakty i inne wady cyfry się zatracają. Większość fotografujących nie analizuje zdjęć wykonując nad nimi przysłowiową wiwisekcję, ocenia zaś oglednie-to co widzi, a widzi piękne sample nawet przy ISO3200 jakie przy teście A700 pokazał Phil Askey&Simon Joinson na dpreview.Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Dag
nie mam nic do szumów, nie lubię tylko jak mi na siłę aparat robi "glace" a a700 ma do tego tendencje
w tym sensie to się zgodzę, też nie przepadam za takimi akwarelami, glace to na polski przecież znaczy cukierkowy, lukrowany. To cecha fabryczna Sony, pewnie wysładzając barwy leczą jakieś kompleksy.Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Każdy może sobie sam ocenić czy i z czego mu się jakość zdjęć najbardziej podoba.
Sample z dyskusji jaka się wywołała po teście na dpreview A700 i sampli jakie tam były zamieszczone oraz stwierdzenia o NR w RAW. Tak czy siak to co robi ACR z RAW-ami z A700 można nazwać jedynie masakrą szczegółów.
...i dlatego właśnie warto używać właśnie bibble, który jest IMHO zdecydowanie najlepszą wywolywarką RAW, również pod linuksem, ale niestety nie jest darmowa. Polecam jednak serdecznie, bo ten program ma wszystko co potrzeba :)
aha.. powyższe sample na iso 3200 i wywolywane z odpowiadającymi sobie ustawieniami bibble i ACR.
ps. jak ktoś znajdzie na dpreview sample z E-3 to mogę dołożyć do porównania z bibble - niestety jest chyba tylko jpg z ACR i iso100 tej samej scenki.
Robione Sony Alfa 700 mojego brata na ISO 32oo z ręki, tele 300 mm.
Moze pokaz nie jest najwyzszych lotów ale pokazuje mozliwosci ;)
http://www.youtube.com/watch?v=3_4uVlOgQk8&fmt=18
Witaj Balck_bird :)
Świetny pokaz, a muzyka taka, że koparkę zbieram z podłogi. Dla; mnie rewelacja. Nigel Kennedy w świetnej formie. Podaj tytuł płyty z jakiej utwór był grany na koncercie. Będę zobowiązany, bardzo lubie skrzypce.
Pozdrawiam :)
Brat napisał: Utwór jest z płyty East Meet East, nazywa się Time 4 Time.
PS. Co do ISO 3200 i dyskutowanych tu szumów to do zrobienia zdjęć użytych w PSG zastosowany został zestaw parametrów zwany combo (ustawienia Zone Matching etc.), swoją rolę odegrał też nowy firmware v. 4. Bliższe informacje oczywiście na forum kmklub.pl.