Taki drobiazg z dzisiejszego spaceru :) Ciekawostki nie ma, ale ważne, że obie moje pociechy ;) wspaniale się bawiły :D
Załącznik 84369
PS.
Rysiek, w końcu wrzuciłem :D Sorry, że dopiero teraz.
Wersja do druku
Taki drobiazg z dzisiejszego spaceru :) Ciekawostki nie ma, ale ważne, że obie moje pociechy ;) wspaniale się bawiły :D
Załącznik 84369
PS.
Rysiek, w końcu wrzuciłem :D Sorry, że dopiero teraz.
Tyle śniegu jesze tam zalega? Chyba zbyt dużo w pracy przebywaam. Zabierz w to samo miejsce młodego jak bedzie cieplej, i na rowerze, i zróbcie ten chodnik w druga stronę.
Nie zapomnisz tego.:mrgreen: Zobaczysz na twarzy młodego radość, strach, fascynację, zdziwienie w jednej chwili.
Niestety set z szuflady.
1. Widać było, że obydwojgu jazda sprawia przyjemność.
Załącznik 84372
2. Zawsze wydawało mi się, że na dachach dominują koty. Tu, bacznie, z góry przyglądałe się wszystkiemu... pies. Wiem, że paskudna fota ale innej nie mam. Szkoda. Strzał przez szybę z autobusu.
Załącznik 84373
3. Siedziałem sobie na ławce i uwagę moją zwróciły texty mamy tego bąka. W stylu:
- Jareczku, ale nie pij wody z fontanny...
Załącznik 84374
To ja mam taką małą ciekawostkę. Łódeczka, czy coś w rodzaju kajaka. Zrobione kiedyś we Włoszech.
Kilka fotek z szuflady. Powstały trzy lata temu podczas obchodów Niedzieli Palmowej w Łowiczu. Jak ktoś tam nie był na tym święcie, to polecam.
"Wystrzałowe" palmy
Kumoszki
Łowiczanka
Łowiczanka
Łowiczanka ze Shrekiem
Pogaduchy
Łowiczanki fajne.... :roll:
To zdjęcia zrobione na osiedlu niedaleko mnie.
Wczoraj poszedłem na mały spacer i zrobiłem kilka zdjęć . :)
Ot taka małe co nieco.
Fajne te "garażowe" murale.
Trochę patetycznie :)
Skoro garażowo, to też dwa dorzucę
Załącznik 84776
Załącznik 84777
te są rewelacyjne... Marzy mi się taki mural na ścianie mego (:wink:) domu, cała boczna na wjazd wystawiona ściana jest pusta....
Ale sporo lokatorów i trudno wszystkich przekonać by wydać więcej niż wydają...
Dużo spacerowych ciekawostek jest na plaży ;-)
Jak garaże to garaże :)
Załącznik 84780
Załącznik 84781
Klika takich "drzewnych" ciekawostek z ostatniego spaceru po lesie.
Ciekawe jakie ptaszki wydziobały takie otworki na pierwszym zdjęciu.
A na trzecim to chyba jakieś "ucho" drzewa. :)
@wuzet. ładne te ciekawostki na plaży :grin:
Fajne fotki wrzucacie :-)
Ok. plażowe ciekawostki odchodzą w dal .....
... a w kwestii garaży, widzieliście takie parkingi ?
A tutaj cycata ciekawostka w oczekiwaniu na wiosnę chyba się przeliczyła i za bardzo się wyletniła ;)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1364648130
A ja się zastanawiałem, jak uzyskałeś tyle piany...
To był śnieg usypany przed tym banerem wiszącym na płocie :). Zrobiłem jeszcze drugie zdjęcie, że odsypałem jej ze śniegu tyłek ale chyba wyszło mniej ciekawie od pierwszego :)
To jest z odsypanym tyłkiem
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1364682212
Spacer brzegiem morza w słoneczne popołudnie.
Załącznik 85031
Wczoraj wróciłem z Dublina. Polonia trzyma się mocno.
Tego typu sklepów jest całkiem sporo:
Załącznik 85490
Ale najbardziej rozbawiła mnie reklama polskiego filmu :D Trochę tylko szkoda, że tacy leniwi z plakatami. Sporo krwi zostało przelane by Irlandia "Wielką Brytanią" nie była.
Załącznik 85491
Nostalgia.
Wybrałem się dziś na krótki spacerek. I zrobiłem zdjęcia tzw. Bramy Tysiąclecia w moim miasteczku .
Jak był przełom XX i XXI wieku to nasza parafia postanowiła postawić taką Bramę na Nowe Tysiąclecie. Czasem odbywają się tam jakieś uroczystości religijne. Dwie fotki . Teraz jest już ta Brama zniszczona. Ktoś tam ją popisał, poniszczył i jakieś malowidła ktoś na niej rysował i ta część najbardziej poniszczona jest pomalowana tym ciemnoniebieskim kolorem.
Załącznik 85865Załącznik 85866
Jak się okazuje w Salem (Massachusetts) nie tylko są czarownice ...
ale są też "nasi" :-)
swoją drogą, ciekaw jestem kto był pierwszy :twisted:
Łażąc po różnych osiedlach znalazłem stanowisko rakietowe:
Załącznik 86135
I całą bazę kosmiczną:
Załącznik 86134
Może coś z upadkiem komunizmu jest na rzeczy bo to warszawskie osiedle na rogu al. Jana Pawła II i al. Solidarności :D
Ale co jak co takie wynalazki są fajnymi perełkami w otaczającej nas architekturze :)
Apropo wynalazków w otaczającej nas architekturze ;)
Zawsze widząc takie murale jestem pod niesamowitym wrażeniem zdolności niektórych ludzi. Podziwiam i zazdroszczę.
Wybrałem się dzisiaj na krótki spacer po mojej okolicy. Niedaleko gdzie mieszkam, w pewnym niewielkim domku mieszkała pewna rodzina. Jakiś czas temu dom ten spłonął.
To kilka zdjęć tego co pozostało z niego. Nie wiem czy można to zaliczyć do ciekawostek spacerowych , no ale postanowiłem wrzucić.
Też mam coś opuszczonego ;p
Na spacerze trafiłem (nie pierwszy raz) na takie coś:
Załącznik 86852
Budynek jest spory a budowa zaczęła się dawno temu, bo w roku 1999. Z tego co zauważyłem, chyba to tak zostawili ;p
Załącznik 86853
Załącznik 86854
Załącznik 86855
Załącznik 86856
Miało być siedzibą jakiejś spółki gazowej chyba.
Ciekawe jak w środku wygląda :|
Ten budynek straszy już ładnych parę lat. To zdaje się A. Gudzowaty zaczął budować i nie dane mu było skończyć. Ale fakt, ciekawe jak jest w środku.
Niestety moja praworządność mi nie pozwala zrobić zdjęć w środku. Bo powiem, że być może coś tam jeszcze pilnują, widziałem kamery tu i ówdzie ;)
Niedaleko mnie jest las. W tym lasku był odkąd tylko pamiętam taki domek myśliwski.
Stał sobie, nad stawem . Tzn może z dziesięć metrów od takiego stawu gdzie wędkarze często sobie ryby łowią.
Kilka dni temu byłem na spacerku w tym lasku i tylko tyle zostało z tego domku.
Czyżby znowu atak ufo ?