Może źle sprecyzowalem pytanie :-P no ale to już lepiej brzmi niż te 70...
Wersja do druku
Może źle sprecyzowalem pytanie :-P no ale to już lepiej brzmi niż te 70...
wszystko zależy jak będziesz używał, w moim przypadku gdy często używam opcji "mało światła", aparat i aku robi się gorące :), ale po jednym naciśnięciu spustu robi on 4 klatki i jeszcze to musi przeliczyć, wtedy 70 jest dobrym wynikiem :) - w "normalnych warunkach czasy naświetlania są dość krótkie i procesor ma mniej roboty, więc ilość klatek zrobionych zwiększa się w dość istotny sposób.
Na 12 godzin pracy (ciągłej - nie wyłączyłem go nawet razu) w ciężkich warunkach potrzebowałem ok 5 - 8 aku. dziennie ok 600 do 1000 fotek
Teraz brzmi to dość racjonalnie...
W moim przypadku pewnie dwa będą wystarczające.
Nurtuje mnie pytanie czy X20 ma podobne właściwości (w zakresie rozszerzonej dynamiki przy zmniejszonej rozdzielczości) jak X10?
Jakies felerne miales, mialem chyba wszystkie DP z mozliwych i nizej 100 nie schodzilem w starutkiej DP1.
Ale rozumiem, moze sie zdarzyc...
pozdrowionka
Kupiłem x20 w piątek.
Do dzisiaj zrobiłem 267 fotek na jednym aku i jeszcze nie woła o ładowanie.
Niestety nie... wrażenia? Raczej pozytywne. Wiadomo że po dwóch dniach zabawy ciężko określić ale jakość samego aparatu jest wzorowa.
Miałem x10 ze sławnymi orbami. Ergonomia bardzo przyzwoita, jak to z narzędziem dla fotografa a nie odwrotnie (ukłony dla sony), ale niestety, nie podoba mi się jakość obrazka. Poczekam na takiego x w wersji z matrycą min 1", taka osobista fanaberia.
Zawsze jest X100s albo X-E1.
Tylko cena nieco inna.
perę ślubnych z x20
1
Uploaded with ImageShack.us
2
3
4
5
..i zaraz sie zacznie jakie to zaje... kadry...
pozdrowionka:)
Ale to zaje***e kadry Bogdi. Powiedz jeszcze, że to bez lampy błyskowej.
To są jpegi prosto z aparatu?
Witam !
Pierwsze moje wrazenia po obejrzeniu fot.
Foty sa przeostrzone a krawedzie w wielu miejscach klockowate (kiepskie przeskalowanie).
Pozdrawiam
ImageShack się kłania...
fotki to jpeg bez lampy, zmniejszane sns-resizer i dodatkowo na image shack iso do 400 do 1250
Tak właśnie myślałem, że to jpeg. No cóż, to takie typowe dla Fuji... ;)
używam TYLKO jpeg z tego aparatu :) ... postaram się coś poszukać i gdzieś włożyć w troszkę większym rozmiarze
fotka robiona w opcji rozmywania tła ;)
to lecimy dalej
a - iso 100
b - isi 320 - rozmazywanie tła
c - is0 200 - rozmazywanie tła
d - iso 800
e - iso 800
f - iso 3200
g - iso 2000
I tak patrząc na te fotki każdy rozsądny widzi, że są dobre jakościowo, a mając na uwadze, że zrobione kompaktem, nawet bardzo dobre.
Nie moge zluzowac majt, bo mi kupa wypadnie...
pozdrowionka
PS
Minusowac nie bede takze
za to pokaram Was kadrem z X10 a co...
batman forever
"Taaakie cycki mi urosną..."
Ale jaaasno. I fajna ta apteczka za batmanem :)
Perfekcyjnie rozdzielony GO temat od tła. Podoba mi się!
Przepały też są, ale taka uroda zdjęc w świetle zastanym nocą.
Pozdrawiam
@bogdi
Nice, wrzucaj często z x20. Fajną matryczke ma ten maluszek. To jpg czy obróbka raw?
wstyd się przyznać - to JPEG i mówię po cichu, aparat w opcji AUTO :oops:
to poniżej też - bez lam błyskowych, blend itp
iso jak pamiętam we wszystkich fotkach 3200
Te male fujiki maja genialny automat i jpga, od pewnego czasu tez ide na latwizne i robie tylko jpgi.
Popieram przedmowcow, prosimy o wiecej fotek
pozdrowionka
Pomyśleć że kiedy przymierzałem się do zakupu E-5 pewien fotograf usilnie polecał mi wyższe modele Fuji. Zachwalał je niesamowicie sam zawodowo używając "kaniona". Nie wiedziałem o co mu chodzi skoro sam aparatów nie sprzedawał. Nie przyszło mi do głowy że wykonując odbitki coś na ten temat musiał wiedzieć. Oczywiście po głowie chodziła mi myśl -co ten gościu ściemnia, jakiś kompakt czy hybryda przeciwko bądź co bądź lustrzance? Przeglądając wątek teraz widzę że gościu wiedział co mówi.