-
Odp: Fotografia Stycznia 2013r. Wątek do zgłaszania fotografii dla
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Jest, jest w tym styczniowym rozdaniu trochę fotografii, na które warto zagłosować :)
Droga Pani N.!
Dzięki za Twoją propozycję.
Jestem Ci dozgonnie wdzięczny jak wszystkim wcześniej zgłaszającym tu fotę i może jakąś zdrowaśkę w Twej intencji odmówię pracując przy leksykonie.
A ...i gratuluję czterechsetnego posta na forumie.
AP.
-
Odp: Fotografia Grudnia 2012r. - Wątek do zgłaszania propozycji do konkursu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Że tak powiem - c...
JURY rozpoczęło prace.
Z małym opóźnieniem w tym miesiącu. W kolejnych edycjach część prac przygotowawczych zostanie zautomatyzowana, zatem nie będzie wymagała dodatkowego nakładu pracy i czasu jej poświęconego.
Składam publiczne podziękowania dla Hadesa za formularz do głosowania i pomysły na automatyzację konkursu.
AP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Droga Pani N.!
Dzięki za Twoją propozycję.
Jestem Ci dozgonnie wdzięczny jak wszystkim wcześniej zgłaszającym tu fotę i może jakąś zdrowaśkę w Twej intencji odmówię pracując przy leksykonie.
A ...i gratuluję czterechsetnego posta na forumie.
AP.
Ależ i ja dziękuję za tak sympatyczny post, a i za zdrowaśkę, bo ta nigdy nie zawadzi :). Dozgonna już była by przesadnym luksusem :). Natomiast z ciekawością będę wyglądać rozstrzygnięć bieżących konkursów.
-
Pojawiło się kilka ciekawych kadrów, więc dokonałem zgłoszenia i hop do góry:)
-
Nie zapominajcie o FM! Podbijany!
-
...niestety nie moge przenieśc - zastrzeżenie autora.
żuk przeniosłem
przeniosłem
Też przeniosłem do formularza w pierwszym poście - świetny IR./apz
-
-
Dodawszy, epicure'a fotę wspaniałą.
---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post był o 21:10 ----------
I Klikacz'u to taki pokemon :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Dodawszy,
epicure'a fotę wspaniałą.
---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post był o 21:10 ----------
I
Klikacz'u to taki pokemon :-D
Czy to widok z wysokości Góry Cukrowej ?
-
Do 07.02. zgłaszamy tutaj propozycje do oceny dla Jury spośród zdjęć opublikowanych od 01 - 31.01.2013r.
Przeniesione tu z wątku FM Stycznia /apz
-
Lużne gadki - rózne
Cytat:
Zamieszczone przez
aga1997
moje własne zdjęcie
Punkt z regulaminu :
"Klubowicz nie może zgłaszać własnych fotografii."
:grin:
-
Odp: Fotografia Grudnia 2013r. - wątek do zglaszania fotografii
Spróbować zawsze warto ;)
-
Lużne gadki - rózne
Tu przenoszę posty nie na temat.
-
Odp: Kalendarz klubowy 2014
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Godne jest tylko samowybieralne jury, które wybrało zdjęcie roku,
A nie bierzesz pod uwage,ze co niektorzy nie sami sie wybrali tylko zostali poproszeni do uczestnictwa w zabawie?Bardzo chetnie oddam Ci paleczke.Posmakowac sam mozesz jak smakuje odgnieciony pomidor i nadpsuty ogorek.A jesc trzeba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A nie bierzesz pod uwage,ze co niektorzy nie sami sie wybrali tylko zostali poproszeni do uczestnictwa w zabawie?Bardzo chetnie oddam Ci paleczke.Posmakowac sam mozesz jak smakuje odgnieciony pomidor i nadpsuty ogorek.A jesc trzeba.
Nie kwestionuję ogromu pracy związanej z comiesięcznym wyborem zdjęć. Brak tylko informacji jak to wszystko działa a już zdjęcie roku był dla mnie bardzo zastanawiające. Zresztą ktoś chyba się zorientował, że odbiór tej sytuacji jest cokolwiek chłodny. Wątek zniknął.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Popieram. Niestety na naszym forum, w pewnych kręgach panuje przekonanie, że forumowicze niegodni są oceniać zdjęcia.
Chcialbyś głosować FM? Zawsze można włączyć ankietę i ustalić nagrodę publiczności, jeśli o to chodzi. Nawet dzisiaj za styczeń. Nie ma sprawy.
Cytat:
Godne jest tylko samowybieralne jury, które wybrało zdjęcie roku, wątek o onym zdjęciu jakoś przepadł bez wieści...
Co do wątka, sądząc po przyjęciu - nie bardzo jest co publikować, przynajmniej do czasu aż można będzie odzyskać jedno ze zwycięskich zdjęć, które na wskutek osobistych działań autora znalazło się w niebycie, a kopię jego już wyrzuciłem już od siebie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Chcialbyś głosować FM? Zawsze można włączyć ankietę i ustalić nagrodę publiczności, jeśli o to chodzi. Nawet dzisiaj za styczeń. Nie ma sprawy.
Co do wątka, sądząc po przyjęciu - nie bardzo jest co publikować, przynajmniej do czasu aż można będzie odzyskać jedno ze zwycięskich zdjęć, które na wskutek osobistych działań autora znalazło się w niebycie, a kopię jego już wyrzuciłem już od siebie.
FM ma dziwną formułę, nie zamierzam głosować a swoje zdjęcia zgłoszone będę wycofywał jak to już raz uczyniłem. Zdziwiło mnie tylko to co się stało ze zdjęciem roku. Jeżeli na tym forum w tym roku nie było lepszych zdjęć, to chyba fotograficznie przeniosę się gdzie indziej. Jest to tylko moje zdanie ale w "znikniętym" wątku nikt jakoś się nie odezwał.
Co do kalendarza, myślę, że sposób jego przygotowania z roku 2012/2013 był najlepszy z możliwych. Kalendarz mam na ścianie do dziś:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
FM ma dziwną formułę, nie zamierzam głosować a swoje zdjęcia zgłoszone będę wycofywał jak to już raz uczyniłem.
A dlaczego nie chcesz się z nami bawić? :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Już wysłałem zaproszenie do Jury, może warto to coś obejrzeć od środka przed zdecydowaną krytyką.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Uważam, że formuła zgłaszania cudzych zdjęć przez innych jest taka sobie. Z kilku moich zdjęć sam zgłosiłbym do jakiegokolwiek konkursu może dwa, reszty niekoniecznie. Wybór jednego zdjęcia od makro przez podwodne na ciemno-burym artyźmie też jest taki sobie.
OlyRulez nie będzie już kontynuowany?
---------- Post dodany o 13:43 ---------- Poprzedni post był o 13:42 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Już wysłałem zaproszenie do Jury, może warto to coś obejrzeć od środka przed zdecydowaną krytyką.
Dziekuję ale nie skorzystam z zaproszenia w związku z tym co napisałem powyżej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Najwidoczniej nie, bo już dawno słuch po nim zaginął, a widać nie ma nikogo, kto by chciał sprawować na nim pieczę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Uważam, że formuła zgłaszania cudzych zdjęć przez innych jest taka sobie. Z kilku moich zdjęć sam zgłosiłbym do jakiegokolwiek konkursu może dwa, reszty niekoniecznie. Wybór jednego zdjęcia od makro przez podwodne na ciemno-burym artyźmie też jest taki sobie.
---------- Post dodany o 13:43 ---------- Poprzedni post był o 13:42 ----------
Dziekuję ale nie skorzystam z zaproszenia w związku z tym co napisałem powyżej.
Zatem jeśli zatem nie chcesz w tym uczestniczyć z powodu swoich zasad, to bądź uprzejmy nie krytykować FM z powodu swojego tylko o nim niepochlebnego wyobrażenia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Najwidoczniej nie, bo już dawno słuch po nim zaginął, a widać nie ma nikogo, kto by chciał sprawować na nim pieczę.
Ależ widać. :-D
-
Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.
Odpowiedź na post apz, który zniknął z wątku kalendarzowego.
Ależ ja napisałem co myślę o zasadach, nie pisałem nic o wyobrażeniach. Co do wyobrażeń, to zdaję sobie sprawę jak trudno jest ten konkurs zorganizować, przeprowadzić głosowanie, opracować wyniki. Chwała Ci za to, że podjąłeś się organizacji tego konkursu. Mam tylko swoje zdanie na jego temat po roku funkcjonowania.
Szkoda, że nikt się nie odniósł do zdjęcia roku... Kończę i już nie przeszkadzam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Odpowiedź na post apz, który zniknął z wątku kalendarzowego.
Ależ ja napisałem co myślę o zasadach, nie pisałem nic o wyobrażeniach. Co do wyobrażeń, to zdaję sobie sprawę jak trudno jest ten konkurs zorganizować, przeprowadzić głosowanie, opracować wyniki. Chwała Ci za to, że podjąłeś się organizacji tego konkursu. Mam tylko swoje zdanie na jego temat po roku funkcjonowania.
Szkoda, że nikt się nie odniósł do zdjęcia roku... Kończę i już nie przeszkadzam.
No cóż. Wybór zdjęcia roku był w tym roku z co najmniej dwóch powodów niemożliwy. Ale chętnie poprawię to co można poprawić w obecnej formule wsłuchując się w merytoryczne uwagi, samej formuły na razie nie zmieniając, a jestem bardzo blisko puszczenia głosowania równolegległego obok wyborów przez Jury.
Nie widzę przeciwwskazań.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Godne jest tylko samowybieralne jury, które wybrało zdjęcie roku,/.../
Bardzo mi się to nie podoba, bardzo. Co to Adamie znaczy: samowybieralne??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Bardzo mi się to nie podoba, bardzo. Co to Adamie znaczy: samowybieralne??
Też chętnie bym się dowiedział.
Pozdr
-
Może Adam miał na myśli pewną niejasność w doborze członków jury. Z drugiej strony w punkcie III. jest zapis
Cytat:
- złonkowie Jury będą dobierani rotacyjnie spośród grona osób zaproszonych do Jury.
Skład osobowy Jury w kolejnych edycjach nie będzie publikowany przed zakończeniem edycji konkursu.
To powinno wyjaśnić temat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Może Adam miał na myśli /.../
To, co miał na myśli, wie tylko on. Mi nie spodobała się forma,
podająca w wątpliwość rzetelność jurorów i tyle.
-
We wrzesniowym regulaminie byla mowa o osmioosobowym skladzie jury, glosowaly dwa sklady jury po siedem czy osiem osob. Tak bylo jeszcze przez miesiac albo dwa napewno. Dzis widze, ze regulamin zmieniono. Pisalem o tym watku zgloszeniowym przy okazji zdjecia mackanr1.A zdjecie roku zostalo wybrane, opublikowane a nastepnie watek zniknal... Napisalem pod zdjeciem hmmm... ;-)Nie bylo wiecej komentarzy a potem watek zniknal. Dziwne, nie?
Za forme przepraszam, powinienem napisac w niejasny sposob.
-
Co myślicie o wyjaśnieniu sobie tego w Wysowej ?? :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
We wrzesniowym regulaminie byla mowa o osmioosobowym skladzie jury, glosowaly dwa sklady jury po siedem czy osiem osob. Tak bylo jeszcze przez miesiac albo dwa napewno. Dzis widze, ze regulamin zmieniono. Pisalem o tym watku zgloszeniowym przy okazji zdjecia mackanr1.A zdjecie roku zostalo wybrane, opublikowane a nastepnie watek zniknal... Napisalem pod zdjeciem hmmm... ;-)Nie bylo wiecej komentarzy a potem watek zniknal. Dziwne, nie?
---------- Post dodany o 19:41 ---------- Poprzedni post był o 19:40 ----------
Proszę,
zaczyna się różnie, ważne jak się kończy. :-)
Czy dziwne? Chyba nie, wystarczyło napisać do apz'ta zapytanie i po problemie,
na prawdę nie ma co kombinować i dopatrywać się dziwności.
Wszystkie nie dopowiedziane sprawy, nie jasności trzeba natychmiast wyjaśniać, żeby nie dochodziło właśnie do
takich dziwnych sytuacji, gdzie sami sobie zaczynamy odpowiadać na pytania, na które tylko ktoś inny zna właściwą
odpowiedź.
Wyjaśniając kwestie od razu, unikamy urastania ich do rangi problemu, to pomaga.
Pozdrawiam Adamie
Saboor.
---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post był o 19:49 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Wszytko można przegadać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Zapewnisz bezpieczeństwo uczestnikom dyskusji? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Zapewnisz bezpieczeństwo uczestnikom dyskusji? ;)
Jest boisko do gry w bule. Cokolwiek to znaczy :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Jest boisko do gry w bule. Cokolwiek to znaczy :-P
Bydom sie ciepać tymi kulkami :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Właczę Ci na chwilę cały wątek. Wyrózniono dwa zdjęcia z 12 i jedno zaginęło, powinno być ich 13 w wyborze. Fotografii Roku nie wybrano.
Płynność składu Jury jest zapisana od zawsze w regulaminie.
https://forum.olympusclub.pl/threads/89763-Fotografia-2013-roku-forum-Olympusclub.pl-wyniki-i-gratulacje.
-
ja nie widzialam nawet że wątek o foto roku istniał
co dopiero o wybraniu tudzież nie wybraniu zdjęcia
nieważne...
będę bronić FM obiema rękami - bo IMO to niezły konkurs, kwestia zgłaszanych zdjęć - cóż różne rzeczy ludzie lubią a o gustach się nie dyskutuje
po to jest jury żeby wybierało najlepsze ze zgłoszonych
i niejednokrotnie już poziom zdjęć był naprawdę mega zacny !! :)
co do równoległego głosowania chętnych forumowiczów (bo chyba sie temat przewijał w międzyczasie) to jestem jak najbardziej za
raz było mi dane być w jury :mrgreen: i choć było piekielnie trudno to zabawa przednia !! :)
pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
W momencie, gdy pisałem posta w watku było tylko jedno zdjęcie. Być może był on w trakcie edycji lub był później uzupełniany.
Po kilku dniach szukałem tego wątku lecz nie mogłem go już namierzyć. Nie wnikam dalej. Nie mam nic przeciwko FM ale uważam, że nie wszystko było jasne jak on działa.
-
jak coś jest niejasne - warto spytać
ale nie wnikam - ja tam jestem fanką tego konkursu !! :)
zwlaszcza jak się dodatkowo pojawiłą ankieta na fotę publiczności !!!
-