Nasza amerykańska waluta :wink:
Wersja do druku
Nasza amerykańska waluta :wink:
taniec bez gwiazd...
fot.W.Pniewski
za zasługi dla PRL-u...
Odznaczony mial co polerowac przed zalozeniem, takie to byly czasy :-)
Ten pierwszy z lewej pląta się po domu. Ojciec dostał za budowę zakładów drzewnych w Rzepedzi.
Cud socjalistycznej techniki:
Załącznik 58670
Bodzip u mnie tez sie taki petal, widac natrzaskali tego nie wiadomo ile :-)
Gdzie się podziały tamte prywatki niezapomniane,
Elvis, Sedaka, Speedy Gonzales albo Diana,
pod paltem wino a w ręku kwiaty ...
To juz nie cud ale licencja Grundiga zakupiona za czasów Edwarda ,który stworzył 49 stanów Polski.
niezapomniane melodie...
Karta dzwiękowa.
wszystko przeminie,wszystko przepadnie... Z.Śośnicka.
Pomyślcie tylko, że jeśli po paru latach chłopak trafił w Bieszczady, to dziś jest utrwalaczem i niemal zdrajcą narodu... [dot. zdjęcia ajana 19-10-11 22:00]
---------- Post dodany o 23:49 ---------- Poprzedni post był o 23:22 ----------
Zapewne jakiś czas później byłem tu przejazdem (z mamą, po drodze w góry, odwiedzając ciotkę mieszkającą w Warszawie). Pamiętam napis Pałac im. J. Stalina. Mógł być rok 1966-1968. Czy ktoś pamięta, kiedy ten napis zniknął? Po latach kilkakrotnie obchodziłem pałac, ale śladu po Genialnym Językoznawcy już nie było.
Załącznik 58707
Ja do zeszłego roku mialem takie coś:).
Co nam zostało z tych lat,
dawne dni, czułe dni, wonią bzów przepojone...
A ja dawno temu coś takiegoZałącznik 58737 strasznie był ciężki co najmniej paręnaście kilo, a grał marnie :)
Pola zielone lat młodych blask
Chwile zielone ze sobą porwał czas...
karta dźwiękowa z życzeniami...
No i problem Stalina wyjaśniony.
moje pierwsze papierosy podrożały ...
Nie znam, kiedy takie były? Ale rybaka na piątce pamiętam :grin:
Radomskie mazury byly lepsze jak poznanskie sporty.25 groszy to bylo duzo na 10-ciu sztukach wtedy.To lata chyba 62-64
Ja kupowałem Sporty Radomskie. Pakowane po 10 szt były.
No to powiedz skąd te ceny znasz ,,wzorze'':mrgreen:
Ajan, skąd Ty tyle cudów masz z epoki minionej? To zbiory prywatne czy jesteś kustoszem w muzeum pw. "Nieboszczki PRL"? :-D
Oj chciała ja bym taki strych, chciała... :-P
Jakby dziadkowie i rodzice nie sprzątali strychu, to by jeszcze wiele skarbów dotrwało do obecnych czasów.
Załącznik 58874
A te były po 8 zł z groszami - w środku było zdjęcie kominka z Belwederu. Były jeszcze Giewonty, Wrocławskie, Płaskie, MDM, Wczasowe, Damskie, Dukaty ....
PS A propos Mazurów. Pierwsze podrożały Sporty z 1.50 na 1.75 a Mazury troche później - oczywiście za 10 szt.
moje pozostałości z epoki minionej...
to nie oszustwo, to moje foto i mój zegarek, wcześniej był w mojej galerii OC, która później zniknęła...
list od "Przyjaciółki...
Załącznik 58915Załącznik 58916Załącznik 58917Załącznik 58918Paliłem takie; Carmeny to był zapach!(nie każdy mógł palić kręciło się w głowie); Caro - czasami jak dla mnie były za mocne; Piast i Alberie - mdłe, jeszcze były podobne do Alberii zapomniałem nazw z kotwicą :) Napatrzyłem się, jeszcze zacznę palić (nie palę od pół roku, ale jak ktoś by mi przyniósł te cztery paczki to nie wiem czy bym się powstrzymał,chciwie patrzę na Carmeny - ten zapach pamiętam:wink:, teraz wszystkie śmierdzą:???:.
A ja nie pale 17 lat i nikt by mnie nie namówł na powrót. Skończyłem jak Sobieski (niebieskie) były po 1,65 zł. A wracając do PRL - Pamiętacie takie papierosy marki Ligeros, które sprzedawali u nas w ramach współpracy z bratnią Kubą ? I te owoce pomarańczopodobne ?
Papierosów nie pamiętam. a owoce pomarańczo podobne to co to było ?, bo wtedy nic nie było- czasami na święta.:)