Czworeczka mi pasi :-)
Wersja do druku
Czworeczka mi pasi :-)
Napiszcie coś jeszcze.
Cierpliwością się wykaż - wszak to pora porannej kawy, potem niedzielnego obiadu, a późnym popołudniem lub wieczorem powoli będziem się schodzić przed monitory.
Jesień jak jesień - dużo jej w tym roku , pieniek fajny. Ładny znalazłeś bukowy zagajnik między domami i płotami.
Pozdrawiam AP.
Pieniek rzeczywiście najfajniejszy. Szkoda, że nie zdjąłeś trochę czerwonego i trochę zielonego - to taka jesienna dominanta barwna. Listki za ciekawe nie są.
Uwaga do trójki - jak jakiś przedmiot (tu kamień) jest na pierwszym planie, to choćby nie był głownym motywem, nieładnie go ucinać.
O północy jeszcze przed komputerem:shock: Dzięki za dobre słowo...
Bawiłem się lampą i nasunął mi sie mój synek. Zdjęcie zrobione spontanicznie, trochę duży cień pod lewym okiem, ale zdjęcie mi się podoba. Co sądzicie?
54Załącznik 57478
podoba się bo to jest Twój synek , myślę ze jest troszkę za ciemne jak na portret,nie do końca jestem przekonany, ale to tylko moje zdanie
ja się nie znam ale może jakby bardziej z prawej strony a lewą część twarzy całkiem schować w cieniu?....
Jeśli bym ja coś mógł zmienić w tym zdjęciu to... trochę dał więcej światła i rozjaśnił lewą część twarzy aby było widać lewe oko. Ale tutaj już obróbka nie pomoże.
Gdańsk nocą...
55Załącznik 57505 56Załącznik 57506 57Załącznik 57507 58Załącznik 57508 59Załącznik 57509
Fajne w klimacie. A gdzie się Sołdek podział ? Jeszcze na wakacjach był :)
ok Gdańsk ładny ale balans bieli zwalony niestety
IMHO przy oświetleniu ulicznymi latarniami tak to właśnie wygląda, jakby miało żółtaczkę ;)
Można popawić ale, wydaje mi się, że to już nie będzie to samo zdjęcie tego samego miejsca...
..........że niby co?????? to ja mam coś ze wzrokiem chyba --- bo u mnie to tak wygląda :
Załącznik 57512
Załącznik 57511
@iszi - doobre :-B Piwo się należy ;)
Chociaż osobiście wybrałbym coś pośrodku i chyba minimalnie za mocno podostrzone - ale ja się nie znam
Nie mówię żeby nie poprawiać w ogóle - ale nie za ostro ;)
A żony na szczęście jeszcze nie mam :P
Załącznik 57511 To fakt, że nie ustawiałem balansu bieli, robiłem na auto i żałuję że nie robiłem w RAW-ach. Twoja wersja mi się podoba. Ostro i fajny kontrast tylko jakoś za zielono. Trochę mi ten odcień nie odpowiada.
Bo tak naprawde nie ma na czym zaczepic szarego probnika.Ja zasugerowalem sie ta brzoza po prawej,kora powinna byc biala.I takie cos mnie wyszloZałącznik 57516:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
latarnie na automacie zawsze wychodzą zółte szczególnie olkiem e-520 ale troszkę mniej kelwinów w bb i jest ok
A ta fotka? Tutaj dokonałem korekty.
60Załącznik 57517
Załącznik 57519
a może coś takiego:)
Podoba mi się 60.
Jeszcze jedno
61Załącznik 57529
Jak dla mnie 60 :-)
Zamek w Giżycku
62Załącznik 58284 63Załącznik 58285 64Załącznik 58286
Ogólnie nie żle, może trochę za ciemne 64
ze spaceru po warszawie...
65Załącznik 61779 66Załącznik 61780 67Załącznik 61781 68Załącznik 61778
68Załącznik 61782
zazdroszczę wiewióra bo poluje na takie zdjęcie ; ) a szczególnie z "orzeszkiem" w rękach - niby ograne, a jednak każdy by chciał takie coś w swoim dorobku mieć ; )
Pozdrawiam
Z ostatniej wrzuty dla mnie wiewióra najlepsza. :grin:
69Załącznik 64154 70Załącznik 64155 71 - "palmy" kaszubskie Załącznik 64156
"palmy" fajnie w kadrze i kolorystycznie, na biedronce ostrości brakło, mz
Nie wierzę. Na której biedronce brakło ostrości?
palmy kaszubskie wyjątkowo malownicze - świetne. Biedronki cierpią bardziej niż na brak ostrości na brak jakości - może wina obróbki.
Pozdrawiam.
Ja bym upatrywał, że gorsza jakość na biedronkach to na skute użycia soczewki..., a może się mylę:)
71 bardzo się podoba, szkoda tylko, że w lewym dolnym rogu taki duży mleczyk
71-palmy kaszubskie ,fajna kolorystyka i kadr.
Czy biedronki robiłeś z ręki?
Ja też używam soczewek i przy moich zdjęciach makro mam wrażenie że moim zdjęciom brakuje ostrości albo że są poruszone.Próbowałem ze statywem i z użyciem pilota i niewiele to pomaga.Na tym Forum, bardziej doświadczeni koledzy odradzali mi soczeweki do makro i coraz bardziej przekonuję się do Ich opinii.
Na razie odpuszczam sobie makro aby się nie denerwować mizernymi efektami,kupię konwerter Raynox'a to wtedy spróbuję.
Pozdrawiam MCH