Piękne i pomysłowe ujęcia, aż miło popatrzeć.:wink:
Wersja do druku
Piękne i pomysłowe ujęcia, aż miło popatrzeć.:wink:
Może mam zmęczony wzrok, ale wydaje mi się, że te ostatnie z postu 116 są... lekko przytłumione. Mówiąc krótko, biele nie świecą, a miejscami jasne tony zostały "ścięte", tworząc plamy zamiast przejść tonalnych.
świetne fotki...ale jedna rzecz zwróciła moją uwagę !! i chciałbym żebyś o tym pamiętał !! i nie chodzi mi o technikę ale ogólny odbiór !!
Zamek zamkiem...piękna sceneria ale momentami mam wrażenie że przytłumiła ona najważniejszy element fotek-parę młodą
najbardziej podoba mi się bonusowa fotka z sesji :wink::mrgreen:
Generalnie OK, ale mnie bardzo drażni "waląca się architektura" - przykłady na 102 i 104, po wyprostowaniu będzie na pewno lepiej.
I dodatkowo przy tych właśnie kadrach zadbałbym o perfekcyjną symetrię.
Szkoda że 102 nie jest zrobione w pionie, brakuje mi większej ilości dołu.
Nie rozumiem też dlaczego na 101 Panna Młoda jest taka nieostra.
93 i 99 są moimi faworytami
Serdecznie dziękuję za komentarze, dziś kolejna porcja zdjęć do oceny (więcej > Joanna i Przemek - odlotowa para - zapraszam!).
105
106
107
108
109
110
111
112
113
szczerze to tu mnie chyba nie było
przeglądnęłam kilka wrzutek wstecz i naprawdę kawał kapitalnej roboty odwalasz !!
super zdjęcia i pomysły
nie przesadzone i ze smakiem
a 90 mnie osobiście też się bardzo spodobała (ale żebyś źle nie zrozumial - nie było to jedyne zdjęcie które wywarło na mnie pozytywne odczucia :) )
działaj dalej młodzi na pewno są zadowoleni :)
---------- Post dodany o 00:31 ---------- Poprzedni post był o 00:10 ----------
ech a miałam spać - zrobiłeś chłopie postępy jak stąd za ocean
przeglądnęłam całość - super się ogląda - naprawdę
a tymczasem dobranoc
Witaj,
mam pytanie natury technicznej - wiem że post z zeszłego roku, czy wtedy było jakieś NORMALNE wejście do tego kościoła?
Pojechałem tam wczoraj i co? katastrofa - wszystkie okna zamurowane, jedyna dziura była jakieś 3m nad ziemią, jak już się tam wdrapałem to pooglądałem tylko z tej dziury bo strach wchodzić na zbutwiałe schody i resztki drewnianej konstrukcji; a skakać w dół nie miałem ochoty...
no nie wierzę że panna młoda wchodziła do środka tak samo jak ja... chyba że przebrała się w środku :wink:
pozdrawiam
Hołek
Zdjęcia odlotowej pary bardzo mi się podobają, ... szczególnie te przy balonie ;), jak dla mnie najlepsze jest 110. :)
witajcie,
wpierw chciałem podziękować Gulasz'owi za komentarz.
Bardzo mi miło & dzięki jeszcze raz!
W tamtym roku otwór wejściowy był na wysokości pasa. Byłem w Żeliszowie ze 3 tygodnie temu i jest tak jak mówisz. Teraz wchodzi się na wysokości 3-4 metrów nad ziemią. Ostrzegałem ostatnią parę młodą, że jadąc do Żeliszowa wejścia mogą być zamurowane lub będzie ciężko się w bić do środka. Na miejscu szybko znalazłem wyjście z sytuacji: poszedłem do okolicznych domów i pytałem mieszkańców o drabinę (za flaszkę weselną dają bardzo chętnie ;)).
Mimo ułatwień wejść jest ciężko, ale jak bardzo chcesz mieć zdjęcia, to dacie radę. Nam BARDZO zależało na zdjęciach i nie chcieliśmy jechać ponad 100km na darmo, dlatego weszliśmy bez najmniejszego narzekania. Oczywiście młodzi przebierali się w środku, nie ma innej opcji.
Macie bonusa z tej sesji:
PS: Padające smugi światła są naturalne, w sesji z tamtego roku światełko rzeźbiłem w photoshopie :cool:
114
Dzięki Rol6! Też bardzo je lubię. 110 jest póki co reprezentantem mojej stronki i pojawia się jako pierwsze na stronie głównej :)
pozdrawiam!
110 bardzo fajne. :) Szkoda, że balonik odfrunął. ;)
Przed wami Agata i Marek, zapraszam:
Po więcej zapraszam na bloga:
Agata i Marek - fotografia ślubna Oleśnica
Zapraszam!
Un Italiano a Wrocław - Marcello & Monika
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
Zobacz oryginalny wpis na blogu:
Un Italiano a Wrocław - Marcello & Monika
Jak zwykle fajnie : ) Ile zajmuje Ci obróbka zdjęć od dnia ślubu do wydania materiału parze ? - pytam z ciekawości : )
Przyjemna cała seria. Z klimatem.
Niezła pamiątka. Tylko fotografia potrafi zatrzymać daną chwilę.
Miło się ogląda :)
137. Rwewlacja :)
Cała seria bardzo mi się podoba, a 137. jest świetne. :grin:
Dzięki glee! W umowie mam zapisek, że para młoda dostanie zdjęcia do 30 dni od sesji plenerowej i robię wszystko, by się wyrobić przed terminem. Używam Lightrooma, co pozwala szybko przemielić RAWy zrobione na zleceniu. Póki co, to chyba najlepsze dla mnie rozwiązanie na ten moment.
Mart_uszka & bartmika ogromne dzięki za komentarz!
No fajne foty. Gdzie ty znalazłeś taki wiatrak?
No i wszystko jasne. Dzięki.
Przyjemnie sie oglada :-)
nie ma za co - mówię tylko co widzę :)Cytat:
Zamieszczone przez Papier
137 jest bombastyczne :)
a stary kościół robi wrażenie - lubię takie miejscówki ;)
dzięki za komentarze i od razu przedstawiam Sylwię i Łukasza:140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
Po więcej zapraszam na bloga:
Krzysztof Papierkowski - Sylwia i Łukasz
Zapraszam!
Bardzo ładne zdjęcia, jak miałbym wybrać najlepsze to 149 i 142
Jak zwykle udana wrzutka 148,149, 151 :-)
Fajne foty. Gratuluję.
149, 151 naj
ogólnie fajna seria
kurde - jakbym miał WSTĄPIĆ NA WIEKU WIEKÓW to bym Cie rezerwował z 3 letnim wyprzedzeniem : )
dzięki wszystkim za komentarze! fajnie że się podoba :)
Jacek i Sylwia:
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
Więcej na:
http://blog.krzysztofpapierkowski.co...-kosciele.html
pozdrawiam!
Milo bylo znow tu zajrzec .
jak zwykle - bardzo dobry poziom
utrzymany w fajnym klimacie
podobają się ;)
Tym razem nawet nie ma się do czego przyczepić ;)
Znowu milo jest tu zaglądnąć. :)
Twoje zdjęcia nie tylko są dobre "technicznie", ale masz zawsze świetne pomysły na zdjęcia, co w połączeniu daje niesamowity efekt. :grin:
Fajne foty.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze!
Naprawdę extra że się podoba, chociaż wydaje mi się że sporo można w tych zdjęciach poprawić.
Jeśli są osoby które również tak uważają, niech walą śmiało. Ułatwicie mi robotę z wyszukaniem rzeczy do poprawy :)
Nie gryzę, a krytykę przyjmuję z pokorą.
Lecimy dalej, Marta i Sławek:163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
Więcej na blogu:
http://blog.krzysztofpapierkowski.co...y-z-ladka.html